Παρέμβαση κόμματος για την «απόλυση» των δύο νέων της Skoda!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

– Και… πολιτικές διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει το θέμα με την απομάκρυνση από την ομάδα Κ20 της Ξάνθης των δύο ποδοσφαιριστών που ανάρτησαν στο facebook φωτογραφία τους με τον Ντάνιελ Πράνιτς του Παναθηναϊκού. Το απόγευμα της Τρίτης υπήρξε ανακοίνωση πολιτικού κόμματος για το θέμα.

 

Ο λόγος για τον πολιτικό φορέα “Παναθηναϊκό Κίνημα”, που αποτελεί κόμμα αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο με συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές του 2012 (ναι, υπάρχει και τέτοιο!). Το κόμμα αυτό κατέβηκε με το λογότυπο “ΠΑΝ.ΚΙ” στις βουλευτικές εκλογές, μόνο όμως στην Περιφέρεια της Αθήνας, ενώ έχει εκφράσει όπως διαπιστώνουμε την πρόθεσή του να κατεβάσει υποψηφίους και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ανακήρυξής του από τον Άρειο Πάγο, ιδρυτής του κόμματος εμφανίζεται ένας κύριος ονόματι “Γεώργιος Μπέτσικας”. Στο καταστατικό αναφέρονται ως αρχές του κόμματος οι “παναθηναϊκές αξίες και αντιλήψεις”.

Το κόμμα αυτό λοιπόν, εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωση για το θέμα που ανέκυψε με τους δυο ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής της Ξάνθης και τη φωτογραφία τους με τον Κροάτη διεθνή. Σε αυτή επιτίθεται έντονα στη διοίκηση των Ακριτών και μέσω αυτής στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη, ενώ καλεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να πάρει στις ακαδημίες του «τριφυλλιού» τους δυο ποδοσφαιριστές, καλύπτοντας τα έξοδα διαμονής τους στην Αθήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η απίστευτα κομπλεξική, δουλική προς το γνωστό «αφεντικό» του ελληνικού ποδοσφαίρου και αχαρακτήριστη απόφαση του μεγαλομετόχου της Ξάνθης, Πανόπουλου να διώξει δυο από τα παιδιά των Ακαδημιών της, επειδή…ανάρτησαν φωτογραφία τους στο facebook με τον Πράνιτς(!!!), δηλαδή έκαναν ό,τι θα έκανε κάθε νέο παιδί που ονειρεύεται να φωτογραφηθεί με έναν καταξιωμένο, διεθνή ποδοσφαιριστή, δεν μας εκπλήσσει από ηθική άποψη, γιατί γνωρίζουμε το ήθος τόσο του συγκεκριμένου όσο και όλων των άλλων παραγόντων των παραρτημάτων που κατ’ ευφημισμό αποκαλούνται «ποδοσφαιρικές ομάδες» και κολυμπάνε στο βάλτο που ονομάζεται «σουπερλίγκα».

Επιθυμούμε όμως να επισημάνουμε τη γενικότερη σημασία της απόφασης αυτής: Μέσω του Πανόπουλου το «μεγάλο αφεντικό» Μαρινάκης στέλνει μήνυμα προς όλους τους νέους ποδοσφαιριστές ότι δεν έχουν μέλλον αν δεν βρεθούν απέναντι από τον Παναθηναϊκό και ότι κάθε σχέση τους με τον Παναθηναϊκό… απαγορεύεται, γιατί θα τους κυνηγάει σε όποιο παράρτημα κι αν βρεθούν!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το μέλλον του ήδη απαξιωμένου ελληνικού πρωταθλήματος είναι ακόμα πιο ζοφερό από το παρόν – και ότι χρειάζεται ολική κατεδάφιση και χτίσιμο από την αρχή του εντελώς σάπιου οικοδομήματός του.

Μέχρι πάντως να γίνει αυτό, πρέπει να αντιδράσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Στα πλαίσια αυτά, ζητάμε να εξεταστεί η δυνατότητα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αυτά τα δυο παιδιά να ενσωματωθούν στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού καλύπτοντας και τα έξοδα διαμονής τους στην Αθήνα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα του ThrakiSportS, το Παναθηναϊκό Κίνημα είχε λάβει στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 συνολικά 12.459 ψήφους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 0,20% του εκλογικού σώματος. Στις εκλογές του Μαϊου της ιδιας  χρονιάς, όταν και πρωτοεμφανίστηκε στα πολιτικά δρώμενα, είχε λάβει μόλις 18 ψήφους.

Ειδικά στον Νομό Ξάνθης, στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 το Παναθηναϊκό Κίνημα είχε λάβει 261 ψήφους, ποσοστό 0,40% – δηλαδή διπλάσιο από το πανελλαδικό και από τα υψηλότερα που σημείωσε στην Ελλάδα. Για την ιστορία, στο Νομό Ροδόπης είχε λάβει 189 ψήφους (0,27%) και στο Νομό Έβρου 459 ψήφους (0,49%, το υψηλότερο ποσοστό του συγκεκριμένου κόμματος πανελλαδικά).