Οι παίκτες που διώχτηκαν από την Ξάνθη! Ποιες οι αντιδράσεις ΠΑΕ & οπαδών

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ένα εικοσιτετράωρο μετά την αποπομπή από την ομάδα της Ξάνθης των δύο ποδοσφαιριστών της ομάδας Κ20 της Skoda λόγω της περίφημης φωτογραφίας με τον Πράνιτς, το ThrakiSportS αποκαλύπτει τις πρώτες αντιδράσεις των ίδιων των παιδιών, αλλά και την ταυτότητά τους (με την σύμφωνη γνώμη τους).

Πρόκειται για τον μέχρι την Δευτέρα αρχηγό της ομάδας Κ20 της Skoda Στέλιο Λάσπατζη και τον Γιάννη Παρασκευά.

Ο πρώτος κατάγεται από την Χρυσούπολη της Καβάλας και αγωνίζεται στην θέση του αριστερού μπακ. Πολλοί έλεγαν ότι το ερχόμενο καλοκαίρι ήταν ο πρώτος υποψήφιος για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα. Τα πειράγματα είχαν φουντώσει, όταν μόλις την περασμένη Πέμπτη ο Στέλιος Λάσπατζης ήταν ο τυχερός που βρήκε το φλουρί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Skoda. 

Ο ίδιος, μιλώντας στο ThrakiSportS, ήδη από το βράδυ της Δευτέρας εμφανίστηκε σοκαρισμένος από την εξέλιξη που είχε το θέμα. Η επίμαχη φωτογραφία κατέβηκε από τον λογαριασμό του στο facebook και ο ίδιος έσπευδε να κατεβάσει όποιο σχόλιο έσπευδαν να κάνουν στον “τοίχο” του διάφοροι φίλοι και γνωστοί, αν και τα μηνύματα συμπαράστασης έρχονταν από παντού. Ακόμα και μετά από όσα έγιναν, δήλωνε ότι αγαπάει την φανέλα της Skoda, την τιμάει και θεωρούσε υπέρμετρα άδικη την τιμωρία του. “Δεν έχω παρά να σεβαστώ την απόφαση της διοίκησης”, μας είπε, αρνούμενος να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Ο έτερος παίκτης της Skoda, Γιάννης Παρασκευάς, επίσης δεν είχε δώσει δικαιώματα στο παρελθόν με την συμπεριφορά του. Κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και θεωρούσε τιμή το γεγονός ότι κατάφερε να ενταχθεί στο δυναμικό της μεγάλης ομάδας της Θράκης. Προέρχεται από την Ακαδημία της Καππαδοκίας. Από το βράδυ της Δευτέρας, που έγινε γνωστή η αποπομπή του από την Ξάνθη, δεκάδες ήταν τα μηνύματα συμπαράστασης από φίλους αλλά και ανώνυμο κόσμο.

“Ειλικρινά, λυπάμαι για την αναστάτωση που προκλήθηκε στην ομάδα. Ποτέ δεν ήθελα κάτι τέτοιο. Αλλά χαίρομαι που υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που με στηρίζουν. Εγώ πάντα θα αγαπάω την Ξάνθη και σαν σύλλογο και περισσότερο σαν πόλη, γιατί είστε υπέροχοι όλοι. Ευχαριστώ πραγματικά τον κόσμο για την στήριξη”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο ThrakiSportS, αναγνωρίζοντας παράλληλα “τον προσεκτικό τρόπο με τον οποίο αναδείξατε το θέμα”. 

Το ThrakiSportS επικοινώνησε με την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη αλλά και με τον Σύνδεσμο XanthiFans, για μια επίσημη τοποθέτηση ή αντίδραση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Ωστόσο από στέλεχος στην Skoda Ξάνθη μας ειπώθηκε ότι ενδεχομένως να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από την ΠΑΕ, αλλά μας διευκρίνισαν ότι αυτό είναι “εικασία και όχι πληροφορία”.

Όσο για τους XanthiFans, επίσης δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Ωστόσο ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Στέφανος Παϊτάρης σημείωσε στον Σπορ FM ότι οι συγκεκριμένοι «είναι ενήλικες με δικαίωμα ψήφου και υπεύθυνοι για τις πράξεις τους» και διευκρίνισε ότι δεν ενοχλήθηκαν τόσο απ’ το ότι πόζαραν με έναν αντίπαλο, αλλά με το ότι η φωτογραφία συνοδευόταν από… «καρδούλες και εκδηλώσεις αγάπης του τύπου “Πράνιτς, παιχταρά μου”».