Με βασικό τον Τόρο η Ρόμα πέταξε εκτός Copa Italia την Γιούβε

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Η Ρόμα παίζοντας με την βασική της ομάδα κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Γιουβέντους και την άφησε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου Ιταλίας, σε μια χρονιά που η «μεγάλη κυρία» έμοιαζε ανίκητη καθώς πήγαινε από νίκη σε νίκη στο ιταλικό πρωτάθλημα παίρνοντας απόσταση ασφαλείας προς την κατάκτηση του τίτλου.

 

Η Ρόμα από το ξεκίνημα είχε τον έλεγχο, ωστόσο το παιχνίδι ήταν κάκιστο για τις δύο ομάδες και χρειάστηκε το γκολ του Ζερβίνιο στο 79’ για να κρίνει και την αναμέτρηση και να δώσει την πρόκριση στους «τζιαλορόσι» που πήραν εκδίκηση για την ήττα τους στο πρωτάθλημα πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο διεθνής άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού, τον οποίο θα βρει ως… αντίπαλο ο Τόρο και οι υπόλοιποι παίκτες της Εθνικής Ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, πέτυχε το μοναδικό τέρμα του προημιτελικού του “Ολίμπικο” στο 79′, με κοντινή προβολή από ασίστ του Κέβιν Στρόουτμαν.

Με την αρχική ενδεκάδα της Ρόμα ξεκίνησε (αλλά και ολοκλήρωσε) το παιχνίδι ο ξανθιώτης Βασίλης Τοροσίδης. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκε στην φυσική του θέση που είναι το δεξί άκρο της άμυνας, καθώς η θέση ήταν καπαρωμένη από τον Μαϊκόν, αλλά στο αριστερό.

Η Ρόμα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Νάπολι – Λάτσιο.

ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν, Μπενάτια, Κάσταν, Τοροσίδης, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Φλορέντζι (75′ Πιάνιτς), Τότι (83′ Λιάγιτς), Ζερβίνιο.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στοράρι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι (46′ Ογκμπόνα), Ίσλα, Βιδάλ, Μαρκίζιο, Πίρλο, Πελούζο (81′ Τέβες), Κουαλιαρέλα, Τζιοβίνκο (77′ Γιορέντε).