Αποφάσεις του ΔΣ της ΕΟΠΕ με ενδιαφέρον και για τα σωματεία της Θράκης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ, το πρώτο μετά και την διάρρηξη που έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Πετσαφαίρισης. Σε αυτήν την συνεδρίαση ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ με αφορμή τη διάρρηξη που έλαβε χώρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας, αλλά και τα διάφορα κακόβουλα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας, ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με το λογιστήριο της ΕΟΠΕ και τα όποια αρχεία χάθηκαν είτε έχουν ιστορική αξία, είτε είναι σημαντικά για τη λειτουργία άλλων τμημάτων της Ομοσπονδίας (Εθνικές ομάδες, Ανάπτυξη, Beach Volley, Γραφείο Τύπου).

Τα μέλη του ΔΣ πιθανολογούν ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν είναι άσχετη με αγωνιστικά θέματα που απασχόλησαν την Ομοσπονδία τελευταία κι ο προβληματισμός όλων των μελών του ΔΣ εντείνεται εξαιτίας των ανακοινώσεων – δηλώσεων από σωματεία ή εκπροσώπους τους που πιθανόν να πυροδοτήσουν νέες εντάσεις.

Η ΕΟΠΕ καλεί όλο τον κόσμο του αθλήματος σε εγρήγορση, προκειμένου να μην μετατραπεί το βόλεϊ για μία ακόμη φορά σε πεδίο επίλυσης διαφορών, άσχετων με το άθλημα και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε οι αγώνες των τελικών φάσεων (Final 4) του Κυπέλλου Ανδρών και Γυναικών να χαρακτηριστούν ως αγώνες ‘Ειδικής Διαχείρισης’.

Ως εκ τούτου στους αγώνες αυτούς δεν θα διατεθούν εισιτήρια σε φιλάθλους των συμμετεχουσών ομάδων.

Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις τελικές φάσεις των Κυπέλλων θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς αυτή την περίοδο αξιολογούνται οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην ΕΟΠΕ.

-Εν όψει του προγραμματισμού της προσεχούς Γενικής Συνέλευσης (η ημερομηνία διεξαγωγής της θα ανακοινωθεί σύντομα), καλούνται οι φορείς του αθλήματος, οι Ενώσεις και τα σωματεία να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για αλλαγές στους κανονισμούς της ΕΟΠΕ μέχρι τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.

Σημαντικές αποφάσεις για το Beach Volley
Παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε η προκήρυξη του Διασυλλογικού πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ το οποίο θα διεξαχθεί σε πλήρη μορφή το 2014 και θα διεξαχθεί σε Προκριματική και Τελική Φάση. Τα τουρνουά του Διασυλλογικού πρωταθλήματος Beach Volley 2014 θα διεξαχθούν από την ΕΟΠΕ σε συνεργασία με σωματεία – μέλη της.
Στο Πρωτάθλημα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σωματεία – μέλη της ΕΟΠΕ καθώς και σωματεία που σύμφωνα με το καταστατικό τους καλλιεργούν το Beach Volley, ενώ θα ξεκινήσει τον Μάιο 2014 και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου 2014.
-Παρουσιάστηκε από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Ταμπουρατζή ο σχεδιασμός λειτουργίας των Εθνικών ομάδων Μπιτς Βόλεϊ για το 2014.
-Εγκρίθηκε η στελέχωση της προπονητικής ομάδας των Εθνικών ομάδων Beach Volley για το 2014. Στο πλευρό του Ομοσπονδιακού Τεχνικού Εθνικών Ομάδων Beach Volley Ανδρών/Γυναικών Κώστα Ταμπουρατζή θα βρίσκονται:
Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης/Συνεργάτης Εθνικών Ομάδων Ανδρών: Νίκος Κρέτσης
Τεχνικός υπεύθυνος ανάπτυξης beach volley: Αντώνης Πούμπουρας
Συνεργάτης Εθνικών Ομάδων Ανδρών: Γιώργος Γιάτσης
Συνεργάτης Εθνικών Ομάδων Γυναικών: Στάθης Χανδρινός.
-Εγκρίθηκε η διεξαγωγή προπονητικού καμπ στις 23-25 Μαρτίου 2014, ενόψει της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Προολυμπιακού Τουρνουά (23-25 Μαΐου 2014), όπου η χώρα μας, έχοντας κερδίσει την πρόκριση, θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στην Ολυμπιάδα Νέων στην Κίνα 
-Παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ο σχεδιασμός ανάπτυξης beach volley για το 2014 
-Παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ο σχεδιασμός των Εθνικών διοργανώσεων Beach Volley 2014 που βασίζεται στον στόχο για διεξαγωγή διοργανώσεων beach volley σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.