Πάτησε Βρυξέλλες ο Εθνικός! Πανέτοιμος για το ραντεβού με την ιστορία!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Λίγο πριν το μεσημέρι προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες η ομάδα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ήδη έχει καταλύσει σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της βελγικής πρωτεύουσας, ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης με την Ασε Λένικ στον επαναληπτικό της φάσης των 16 του Challenge Cup.

Οι παίκτες του Εθνικού έχουν συνειδητοποιήσει ότι βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση και έχουν μια χρυσή ευκαιρία να γράψουν ιστορία. Ήδη έχουν γράψει δηλαδή, αλλά θέλουν να πάνε ένα βήμα παρακάτω. Για αυτό και είναι αποφασισμένοι να μπουν στον αγώνα για τη νίκη, που θα φέρει και την πρόκριση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το καθαρό 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, ο Εθνικός θέλει δύο σετ για να πάρει την πρόκριση, όπως ήθελε δύο σετ και στην Λευκορωσία απέναντι στην Κομμουνάλνικ Γκρόντνο στην προηγούμενη φάση. Ακόμα και με ήττα με 3-2 προκρίνεται. Σε περίπτωση όμως που πάνε όλα στραβά και ηττηθεί είτε με 3-1 είτε με 3-0, και πάλι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στο λεγόμενο “χρυσό σετ”.

Προβλήματα τραυματισμών δεν αντιμετωπίζει ο Σάκης Μουστακίδης. Το μόνο ίσως πρόβλημα είναι η ταλαιπωρία και η κούραση, που αρχίζει να συσσωρεύεται. Σάββατο η ομάδα πέταξε από την Αλεξανδρούπολη στην Αθήνα και πήγε οδικώς στην Πελοπόννησο, όπου έκανε και προπόνηση στο Βραχάτι. Κυριακή, μετά το ματς με την Παναχαϊκή που έφερε τον Εθνικό στην κορυφή με αέρα πέντε πόντων, πήρε το λεωφορείο για την Αθήνα.

Η αποστολή του Εθνικού έφτασε στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου συνηθίζει να μένει στις τελευταίες αποστολές λίγο μετά τη μία τη νύχτα. Οι παίκτες αποσύρθηκαν στα δωμάτιά τους, αλλά είναι ζήτημα αν κοιμήθηκαν τρεις ώρες! Το εγερτήριο ήταν για τις έξι το πρωί και στις εξίμισι ήταν όλοι κάτω, για να αναχωρήσουν για το “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Το αεροπλάνο της Aegean αναχώρησε στις οκτώμισι το πρωί και προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες λίγο πριν το μεσημέρι.

Ο Σάκης Μουστακίδης ουσιαστικά έχει αφήσει σήμερα ελεύθερους τους παίκτες του, προκειμένου να ξεκουραστούν και να προσαρμοστούν. Το απόγευμα της Τρίτης θα κάνουν προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα, όπως και το πρωί της Τετάρτης ένα ξεμούδιασμα. Αργά το βράδυ της Τρίτης αναμένονται στις Βρυξέλλες και οι οπαδοί του Εθνικού που θα έρθουν από την Αλεξανδρούπολη, ενώ ξεσηκωμός υπάρχει και στην ελληνική και δη θρακική κοινότητα του Βελγίου…