Η 20η αγωνιστική με τα μάτια της Μελίνας: Τα γκάζια, τα Χριστούγεννα, το ανέκδοτο και η Νικολούλη…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Αντίο λοιπόν και στην 20η αγωνιστική…. Δόξα τω Θεώ, είχαμε πάλι πολλά να δούμε και να ακούσουμε και να διαβάσουμε! Νίκες στις καθυστερήσεις, γκρίνιες προπονητών και απρόσμενες ήττες, καρφιά και σπόντες για κάποιους παίκτες, προβληματισμοί, χαμόγελα, ανατροπές και έντονες συγκινήσεις!!!!

Το σημερινό σχολιασμό θέλω να τον ξεκινήσω με το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, εκεί όπου ο Πανιώνιος έβαλε φρένο στην κακιά συνήθεια του ΠΑΟΚ…. Ποια συνήθεια είναι αυτή; Το να προηγείται ένας αντίπαλος του Δικεφάλλου και οι Θεσσαλονικείς να παίρνουν εν τέλη τη νίκη, στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Είχε καταντήσει αηδία…. Έλεος δηλαδή! Οι παίκτες του Κώστας Παναγόπουλου πήραν μία καθαρή νίκη με σκορ 2-0, ο Χουμπ Στέεφενς δεν ήξερε πως να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα από το χάλι που έβλεπε και ο Τζαβέλας ξεκαθάρισε πως η ομάδα του έμεινε μάλλον κολλημένη στις γιορτές των Χριστουγέννων. Αφού δεν είχε τα κότσια ο Ολλανδός τεχνικός να βάλει γκάζια στους παίκτες του, το έκανε ο Γιώργος.

Πάντως γενικά αυτή την αγωνιστική, αρκετοί ήταν οι προπονητές που θέλησαν να βρουν δικαιολογίες και να κρατήσουν χαμηλούς τόνους στα αποδυτήρια, μετά από ήττα της ομάδας τους, χωρίς να κάνουν παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές τους. Βλέπετε δεν είναι μόνο ο Χουμπ Στέφενς, αλλά και ο Άκης Μάντζιος ακολούθησε αυτή τη λογική. Στην πίεση του αντιπάλου, στις δικές τους απουσίες αλλά και στην έκλειψη του ηλίου στάθηκε ο τεχνικός του Πανθρακικού, ο οποίος γύρισε στην Κομοτηνή από το Αγρίνιο ηττημένος με σκορ 3-1. Αν και η ομάδα του προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Εμπόου, ο Παναιτωλικός επιβεβαίωσε στη συνέχεια τον τίτλο της δύσκολης έδρας, παρέμεινε αήττητος στο Αγρίνιο για δέκατο ματς και ο Θεοδωρίδης (53΄, 83΄) με τον Ντάλμα (90+) ανέβασαν την ομάδα στους 27 βαθμούς.

Σε αντίθεση πάντως με τους δύο προαναφερθέντες τεχνικούς, ο Μίτσελ δεν μάσησε τα λόγια του και στο ημίχρονο του αγώνα με το Λεβαδειακό,  έριξε πολύ κράξιμο στους παίκτες του. Και πως να μην το ρίξει, αφού η ομάδα δεν βλεπόταν. Έξαλλος σου λέει ο Ισπανός με την απόδοση και το ρυθμό της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο και όπως φαίνεται οι φωνές του έπιασαν τόπο. Λίγο καλύτερη εικόνα στο δεύτερο 45λεπτο, ένα γκολ ο Ολαϊτάν, ένα γκολ ο Χολέβας και νίκη με 2-0 για τους Ερυθρόλευκους. Αυτή ήταν η δέκατη νίκη του Ολυμπιακού σε ισάριθμες εντός έδρας αναμετρήσεις και τα ρεκόρ συνεχίζονται…..

Τώρα λέω να πάμε σε δύο άλλα παιχνίδια, τα οποία κυριολεκτικά δεν ήταν για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους και την πίεσή τους. Αναφέρομαι στο παιχνίδι του Απόλλωνα με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς επίσης και στο ματς του Εργοτέλη με τη Ξάνθη. Και στις δύο περιπτώσεις οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος και μάλιστα στα τελευταία δευτερόλεπτα! Πάνω που οι παίκτες του Απόλλωνα είχαν ισοφαρίσει στο 84΄ το γκολ του Καράσκο με τον Πετρόπουλο….  τσουπ ήρθε στις καθυστερήσεις ο Λουϊ και στην τελευταία φάση του αγώνα έδωσε ένα δώρο στο Τζόρβα. Στην Κρήτη πάλι, ο Εργοτέλης είδε το υπέρ του 2-0 να γίνεται σχεδόν αμέσως 2-1 και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων να γίνεται 2-2, με τον Γούτα να στέλνει στον κουβά όσους πόνταραν στον άσσο…..

Πάντως ποντάρισμα στον άσσο σε αγώνα μέσα στο Χαριλάου, πλέον ούτε οι ίδιοι οι φίλαθλοι του Άρη δεν τολμούν να ρίξουν. Ο Ατρόμητος ήρθε και επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι οι Κιτρινόμαυροι δεν πρόκειται να γευτούν φέτος νίκη μέσα στην έδρα τους. Το τελικό 0-0 διατήρησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας τους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου, οι οποίοι πλέον έχουν γίνει πρώτο θέμα συζήτησης και καυστικού σχολιασμού, σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter, facebook, skype….). Ακόμα και ανέκδοτα βγήκαν για τους 12 βαθμούς της ομάδας, με τον μήνα Ιανουάριο να έχει περισσότερους!!!!

Και αφού φύγαμε από τη Θεσσαλονίκη, ας πάμε λίγο πιο πάνω, στη Βέροια. Εκεί η τοπική ομάδα υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό και οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου απέδειξαν πως είναι καλοί μαθητές. Τα γκάζια του προπονητή τους μετά τη….  κρύα νίκη τους επί του Πανιωνίου την περασμένη εβδομάδα (που αφορούσε την κάκιστη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο), φαίνεται πως έπιασαν τόπο και απέναντι στη Βέροια, ο ΠΑΟ έκανε ένα πολύ καλό και ουσιαστικό παιχνίδι. Η νίκη με 3-1, όχι μόνο επανέφερε την ηρεμία και την καλή διάθεση στα αποδυτήρια της ομάδας, αλλά ανέβασε τους Πράσινους στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας! Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι……

Και μιας και είπα τη λέξη μέλι, στο μυαλό μου ήρθε το παιχνίδι της Καλλονής μέσα στα Γιάννινα, με τους παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη, να συνέρχονται γρήγορα από τον αποκλεισμό και την ήττα από τον ΟΦΗ, για το Κύπελλο και να φεύγουν από την Ήπειρο με ένα τεράστιο διπλό. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ μέχρι και το 67΄, μετά ζήλεψαν κάτι από τον ΠΑΟΚ, πέτυχαν δύο γκολ και έφυγαν σαν κύριοι. Ο Σάκης Τσιώλης ακόμα ψάχνει τις αιτίες για την μετριότατη εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του και δεν αποκλείεται να ζητήσει τη βοήθεια της Αγγελικής Νικολούλη, μπας και βρει τη χαμένη συνταγή της επιτυχίας…..

Τέλος στο σημερινό σχολιασμό, λέω να δώσω με το κρητικό ντέρμπι, ανάμεσα στον Πλατανιά και τον ΟΦΗ…. Εντάξει, ντέρμπι τρόπος του λέγειν, αφού οι παίκτες του Σα Πίντο δεν άφησαν κανένα σχεδόν περιθώριο στους αντιπάλους τους, πέτυχαν δύο γκολ και πήραν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους το πρωτάθλημα.  Γέλια και πανηγύρια στο στρατόπεδο του ΟΦΗ, γκρίνια και έντονος προβληματισμός για το Νίκο Αναστόπουλο. Ένα εσπρεσάκι θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και να σκεφτείτε πιο καθαρά το μέλλον της ομάδας…..