Γ Εθνική: Όσα έγιναν στην εύκολη επικράτηση της Ασπίδας επι του Μαντουλίδη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψαν την αναμέτρηση απέναντι στον  Μαντουλίδη οι παίκτες της Ασπίδας Ξάνθης προσφέροντας για ακόμη ένα εντός έδρας ματς σπουδαίο θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό «Χριστίνα Χριστοδούλου» του Ευμοίρου.

Το παιχνίδι όπως κυλούσε η πρώτη περίοδος, δεν προδιάθετε σε τίποτα το τι θα ακολουθούσε, μια και οι φιλοξενούμενοι στέκονταν εξαιρετικά και κατάφερναν να κρατηθούν κοντά στο σκορ, με το 17-12 στο τέλος της περιόδου να δείχνει πως θα είχαμε αμφίρροπο παιχνίδι. Μάλιστα, στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ο Μαντουλίδης με ένα ξέσπασμα πέρασε μπροστά (17-18) αλλά στην συνέχεια οι παίκτες της Ασπίδας έπαιξαν  εκπληκτικά σε άμυνα και επίθεση ανέβασαν στο ημίχρονο την διαφορά στους 11 (41-29).

Όπως στο τέλος του πρώτους μέρους έτσι και στην τρίτη περίοδο οι παίκτες της Ασπίδας παρουσιάστηκαν πολύ συγκεντρωμένοι σε αυτά που τους ζητούσε η τεχνική ηγεσία της Ξανθιώτικης ομάδας, καταφέρνοντας να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την διαφορά (στους 25). Στην τελευταία περίοδο, διαδικαστικού χαρακτήρα πλέον, οι παίκτες της Ασπίδας έδειξαν για ακόμη ένα ματς πόσο ποιοτική και χαρισματική ομάδα είναι αποδίδοντας μπάσκετ που χαίρεται να βλέπει ο κόσμος, εκτοξεύοντας την διαφορά στους 31 και στο τελικό 80-49, κλείνοντας με ακόμη μια νίκη τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Γ ‘ Εθνικής κατηγορίας και ευρισκόμενοι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Διαιτητές: Ταρενίδης- Ελευθεριάδης.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 41-29 (ημίχρονο), 64-39, 80-49 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος): Δενδρινός 13, Οικονόμου 3, Γρούδος 4, Σταμπουλής 9, Στεφανίδης 15, Καραμπέκης 4, Κουμπάνης 4, Κουτσογιάννης 14, Λιβησιανός 2, Τατάρης 2, Παλλάκης 2, Πετς 8.

ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (Δημητρίου): Ανδρεάδης, Θωμαϊδης 3, Παπαδόπουλος, Καμαράς 1,  Ρεφατλάρι, Κουζέλογλου 25, Θεοδωρίδης Αγγ. 3, Θεοδωρίδης Αλεξ., Γράβας 7, Γιαννάκης 6, Γαϊτανίδης 1, Παπαθανασίου 3.