Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Όσα έγιναν στον τοπικό ντέρμπι Ροδόπη 87 – Βασίλισσα

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Στο δημοτικό γήπεδο του Κάλχαντα τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας τηςΡοδόπης ’87 αν και ήταν το φαβορί της αναμέτρησης χρειάστηκε να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να υπερνικήσουν το εμπόδιο της γειτονικής ομάδας της Ξάνθης, στο ντέρμπι μεταξύ των δύο μοναδικών εκπροσώπων της Θράκης στα γυναικεία ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα.

Οι ποδοσφαιρίστριες της Κομοτηνής, μια εβδομάδα μετά το «Ελ Θράκικο» ανάμεσα σε Πανθρακικό και Σκόντα Ξάνθη δεν θέλησαν να δώσουν παρόμοιο χαρακτήρα στην αναμέτρηση με τις «γειτόνισσες» και διατηρήθηκε όμορφο κλίμα, με τις Κομοτηναίες να φτάνουν σχετικά εύκολα στην επικράτηση.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά με τις Ξανθιώτισσες να παίζουν με περισσότερο πάθος και να θέλουν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία της Θεοδωρακοπούλου. Στο 16’ όμως η Παρμαξή έκανε την ατομική προσπάθεια και το σουτ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ η Ποιμενίδου, το κόρνερ εκτέλεσε η Περιβολοπούλου με την Κακουλίδου να πιάνει κεφαλιά μόλις αουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 31’ η Παρμαξή κέρδισε φαουλ έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε η Περιβολοπούλου με την μπαλα να φεύγει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 40’ η Κακουλίδου έβγαλε πολύ ωραία στην Παρμαξή αλλά η τελευταία σούταρε μόλις αουτ.

Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των 22 παικτριών, αλλά στο β’ μέρος μια εντελώς αλλαγμένη ομάδα από την πλευρά της Ροδόπης έκανε το γήπεδο να… γέρνει προς την πλευρά της Ξάνθης. Στο 47’ κόρνερ της Περιβολοπούλου καρφωτή κεφαλιά της Γεωργαντά, σωτήρια αποκρούει η Ποιμενίδου. Τα κόρνερ διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο και η Περιβολοπούλου προσπαθούσε να ανοίξει το σκορ απευθείας, χωρίς να το καταφέρνει με αποκορύφωμα ένα δοκάρι… στο 67’ !

Οι γηπεδούχες ανέβασαν ρυθμούς, πίεζαν συνεχώς αλλά το σκορ δεν έλεγε να ανοίξει, μετατρέποντας το παιχνίδι πλέον σε ντέρμπι και κατ’ ουσίαν και όχι μόνο στο όνομα λόγω γειτνίασης. Στο 60’ η Μανέτα έκανε την ατομική προσπάθεια και έβγαλε σέντρα – σουτ αλλά εξ επαφής δεν πρόλαβαν ούτε η Παρμαξή ούτε η Κακουλίδου να «σπρώξουν» την μπάλα στα δίχτυα. Στο 61’ η Συμεωνίδη έπιασε σουτ έξω από την περιοχή με την Ποιμενίδου να μπλοκάρει σταθερά.

Κάπου εκεί η Βίκυ Περιβολοπούλου πέρασε στον αγώνα τα νέα αποκτήματα της μεταγραφικής περιόδου Γκίνη και Κατρακάζα που βοήθησαν όσα λεπτά αγωνίστηκαν, να ανατραπεί η κατάσταση. Στο 72’ μετά από νέο κόρνερ της Περιβολοπούλου η Συμεωνίδη με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ 1-0. Ήταν το γκολ που έκανε της αξιόμαχες φιλοξενούμενες της Βασίλισσας να καταρρεύσουν.

Το αποτέλεσμα ήταν, έχοντας αυτό το ψυχολογικό πλεονέκτημα, οι παίκτριες της Ροδόπης ’87 να φορτσάρουν και άλλο. Στο 78’ η Περιβολοπούλου έβγαλε μακρινή μπαλιά στην Παρμαξή, η Ποιμενίδου βγήκε από τα δοκάρια της για να διώξει, ανεπιτυχώς, η Παρμαξή από πλάγια πλάσαρε για να διώξει πάνω από την γραμμή σωτήρια η Ναλμπάντη σε κόρνερ. Αλλά στο νέο κόρνερ στο 79’ από την Περιβολοπούλου, εξ επαφής η Κακουλίδου σημειώνει το 2-0. Στο 81’ η Παρμαξή έκανε την ατομική προσπάθεια, απέφυγε  αρκετές παίκτριες της Ξάνθης και από πλάγια και στην «κλειστή» γωνία της Ποιμενίδου σημάδευσε  σωστά και εύστοχα για το 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Σιμίδης με βοηθούς τους Βασιλειάδη και Χρήστου.

ΡΟΔΟΠΗ ’87 (Περιβολοπούλου): Θεοδωρακοπούλου, Κουφού, Παρμαξή (87’ Τσουκαλά), Φλώρου, Γεωργαντά, Γιαμπούρη, Κακουλίδου (73’ Κατρακάζα), Λαζαρίδου, Συμεωνίδου, Περιβολοπούλου, Μανέτα (66’ Γκίνη)

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (Κουτρουλός) : Ποιμενίδου, Τσιρακίδου, Τσιά, Ναλμπάντη, Χατζηαντωνίου, Κατσαρού (68’ Μενεσίδου), Βλάχου (66’ Κομήτη), Λαζαρίδου, Καρακατσάνη (80’ Μπενακίδου), Στεφανίδου, Μετοικίδου

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ “ΕΛ ΘΡΑΚΙΚΟ” ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ