Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα ΜΕΝΤ – ΓΑΣ Κομοτηνή

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, ο ΓΑΣ Κομοτηνή νίκησε στην Θεσσαλονίκη την ουραγό ΜΕΝΤ  με 58-76 και ολοκλήρωσε με επιτυχία τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ευρισκόμενος στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Η ομάδα της ΜΕΝΤ προσπάθησε να κοντράρει όσο μπορούσε τους Κομοτηναίους που δεν έχασαν μεν σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα, αλλά δεν μπορούσαν να πάρουν και διαφορά ασφαλείας. Ο τραυματισμός του Μασλαρινού λίγο πριν το ημίχρονο, που τον υποχρέωσε να αποχωρήσει, έκανε μάλιστα τους γηπεδούχους να αρχίσουν να τρέφουν ελπίδες για μια νίκη.

Ωστόσο ο ΓΑΣ όταν είδε ότι το ματς αρχίζει να γίνεται ντέρμπι, ειδικά όταν ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο ευρισκόμενος πίσω στο σκορ, αποφάσισε να σοβαρευτεί. Και ο σοβαρός ΓΑΣ όχι μόνο δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει από την αδύναμη ΜΕΝΤ, αλλά κατάφερε στο δεκάλεπτο αυτό και βασικά στο τελευταίο τρίλεπτο να δημιουργήσει και διαφορά σχεδόν 20 πόντων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΓΑΣ Κομοτηνή είχε την δική του μικρή κερκίδα στο γήπεδο της ΜΕΤ, όπου τέθηκαν αντιμέτωποι ο μπαμπάς Νεοκλής Λεμονίδης, προπονητής του ΓΑΣ, με τον γιο Ισόδωρο, που αγωνίζεται στην ΜΕΝΤ και ήταν μάλιστα από τους… διακριθέντες των Θεσσαλονικέων.

Πλέον  η ομάδα της Κομοτηνής στρέφει την προσοχή του στο επόμενο παιχνίδι με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη, για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου.

Διαιτητές: Κατωτικίδης – Παπανικολάου.

Δεκάλεπτα: 11-19, 26-33 (ημίχρονο), 52-51, 58-76 (τελικό αποτέλεσμα)

ΜΕΝΤ (Αμπατζάς): Τζινόπουλος 15 (3), Ελευθεριάδης 12, Γεωργιάδης 5, Μαλούνας 2, Δέτσικας 17, Ρίζος, Βάλλιος, Κοκολάκης 2, Λεμονίδης , Αντωνιάδης 5 (3).
ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης): Πανταζής 5 (1), Σταματέλος 6, Διαμαντίδης 8, Μασλαρινός 6, Λεχούδης 13 (1), Ντίνας 11 (2), Μπεκρής 5 (1), Βελή 17 (1), Χαλήλ 2.