Η προπόνηση στο Βραχάτι και το δώρο του Σάκη Μουστακίδη για τη γιορτή

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ο Σάκης Μουστακίδης γιόρτασε την ονομαστική του εορτή στα αεροπλάνα, τα πούλμαν και το… γήπεδο του Βραχατίου. Εκεί, βλέπετε, προπόνησε τους παίκτες του το απόγευμα του Σαββάτου, ενόψει του αγώνα με την Παναχαϊκή στην Αγυά το βράδυ της Κυριακής (19/1, 19:00, ζωντανή μετάδοση από το ThrakiSportS). Φυσικά όλη μέρα δέχονταν ευχές, αλλά το πιο ωραίο δώρο το έλαβε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, αν και ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν το χαρακτηρίζει ως τέτοιο.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-2 σετ τον Φοίνικα στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Volley League. Με βάση την βαθμολογία, αυτό ήταν το πιο ιδανικό αποτέλεσμα για τον Εθνικό, που παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ανεξάρτητα από το τι θα κάνει απέναντι στους Πατρινούς. Εχει 31 βαθμούς. Με την διασπορά των πόντων και τη νίκη των ερυθρολεύκων, Φοίνικας και Ολυμπιακός ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση με 29. Αλλά έχουν και ένα παιχνίδι περισσότερο.

Βεβαίως, ο Σάκης Μουστακίδης επαναλαμβάνει ότι είναι λάθος να κοιτάει πλέον ο Εθνικός το τι κάνουν οι άλλοι, από την στιγμή που αυτός έχει το πάνω χέρι. Με έντεκα νίκες σε δώδεκα παιχνίδια, ατενίζει από την κορυφή και για να πέσει, πρέπει ο ίδιος ο Εθνικός να χάσει. Και όχι, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, μόνο μία φορά. Θα χρειαστούν περισσότερες. Μάλιστα, την Κυριακή, θα έχει την χρυσή ευκαιρία να δημιουργήσει ένα μαξιλαράκι 5 βαθμών διαφοράς από τους δεύτερους, που εφόσον συμβεί, σε μεγάλο βαθμό ενδεχομένως και να του εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονκιή διάρκεια και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Βέβαια, μην τολμήσετε να τα πείτε αυτά στον (εορτάζοντα) Σάκη, γιατί αμέσως θα σας πει ότι… προτρέχεται. Έμπειρος, θέλει να κοιτάει κάθε αγώνα ξεχωριστά. Και να βλέπει το κάθε προσεχές παιχνίδι, όχι το επόμενο. Τώρα για παράδειγμα τον απασχολεί η Παναχαϊκή. Από το βράδυ της Κυριακής θα τον απασχολεί η βελγική Ασέ Λένικ ξανά. Από το βράδυ της Τετάρτης ο Παμβοχαϊκός. Μετά ο Άρης για το Κύπελλο. Μετά η ΑΕΚ για το Λιγκ Καπ.

“Έχουμε ένα 15νθήμερο φωτιά με πρωτάθλημα, Ευρώπη, κύπελλο και φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ”, σχολιάζει ο ίδιος ο Μουστακίδης αλλά αν τον ρωτήσεις αυτή τη στιγμή για κάτι οτιδήποτε, πέρα από το ματς με την Παναχαϊκή, σε κόβει και σε επαναφέρει στην τάξη. ” Δεν υποτιμούμε την Παναχαϊκή λόγω βαθμολογικής θέσης. Άλλωστε, οι νίκες του Παναθηναϊκού άλλαξαν τα δεδομένα στις τελευταίες θέσεις και όλες οι ομάδες θα ρισκάρουν περισσότερο για νίκες. Και στον Α΄γύρο στην Αλεξανδρούπολη μας δυσκόλεψε η ομάδα της Πάτρας. Είναι μαχητική ομάδα με ιδιαίτερο γήπεδο και δυνατή έδρα αλλά εμείς πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας”, απαντά. 

Ο Σάκης Μουστακίδης και η υπόλοιπη αποστολή του Εθνικού αναχώρησαν το μεσημέρι για την Αθήνα και θα επιστρέψουν στην Αλεξανδρούπολη την άλλη Πέμπτη. Μόλις προσγειώθηκαν, επιβιβάστηκαν σε πούλμαν για την Πελοπόννησο. Στο Βραχάτι προπονήθηκαν. Την Κυριακή παίζουν στην Αγυά της Πάτρας και αργά τη νύχτα θα επιστρέψουν και με ελάχιστες ώρες ύπνου, πριν τις έξι τα χαράματα, θα αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο. Από εκεί θα πετάξουν για Βρυξέλλες, με στόχο να βρίσκονται εκεί πριν το μεσημέρι. Θα μείνουν δυο μέρες, θα παίξουν αργά το βράδυ της Τετάρτης τον επαναληπτικό με την Ασέ Λένικ και πρωί Πέμπτης θα αναχωρήσουν για Θεσσαλονίκη, ώστε κατά το μεσημέρι της Πέμπτης να βρίσκονται πίσω στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Σάκης Μουστακίδης έχει ζητήσει το δώρο από τους παίκτες του να μην είναι τα αποτελέσματα των άλλων, όπως το 3-2 του Ολυμπιακού επί του Φοίνικα, αλλά τα δικά τους. Τότε, την Πέμπτη, θα μπορέσει να γιορτάσει με καλούς φίλους την ονομαστική του γιορτή στην πατρίδα του. Αν και το πιθανότερο είναι ο ίδιος να παρατείνει τους εορτασμούς για μερικές ακόμα ημέρες. Και να κεράσει τους πάντες εκεί, με την έλευση του νέου μήνα, αν όλα έχουν πάει καλά μέχρι τότε και ο Εθνικός εξακολουθεί να τα καταφέρνει με τα τέσσερα καρπούζια που προσπαθεί να χωρέσει στην ίδια μασχάλη….