Εννέα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή στον πρόεδρο της ΕΠΣ Έβρου!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Σε εννέα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε πρωτοδίκως ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ Χρήστος Καραβασίλης (πρώτος από αριστερά στη φωτό, μαζί με τον πρόεδρο Γ. Σαρρή και τα άλλα δύο μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ από την Θράκη, τους κκ. Μάνο Γαβριηλίδη και Γιώργο Γκιρτζίκη).

Η κατηγορία που τον βάρυνε και για την οποία πραγματοποιήθηκε μεσοβδόμαδα το δικαστήριο είναι υπεξαίρεση και πλαστογραφία εγγράφου μετά χρήσεως που αφορούσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών 600 ευρώ που σύμφωνα με το κατηγορητήριο κόπηκε από την ΕΠΣ Εβρου χωρίς ο παραλήπτης να είναι γνώστης και να εισπράξει το ποσό.

Την αποκάλυψη κάνει η ιστοσελίδα SoccerPlus, που αναφέρει ότι επικοινώνησε με το περιβάλλον του κ. Καραβασίλη το οποίο επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ και μετέφερε τα εξής: «Είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε στο Εφετείο. Οι δικηγόροι μας, είναι απολύτως σίγουροι για αυτό. Πρόκειται για ένα λάθος μέλους του ΔΣ, ο οποίος έκοψε δύο αποδείξεις στο ίδιο πρόσωπο και μάλιστα όταν το κατάλαβε επέτρεψε το πόσο». 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, στις 25 Φεβρουαρίου υπάρχει και νέο δικαστήριο για την ΕΠΣ Εβρου λόγω αποδείξεων που κόπηκαν σε φυσικά πρόσωπα, κάποια από τα οποία αρνούνται ότι πήραν χρήματα ενώ κατά πληροφορίες ένα από τα πρόσωπα δεν υπάρχει. Επίσης, όπως είναι γνωστό, στη συγκεκριμένη Ένωση γίνονται δικαστήρια για τα ποσοστά των διαιτητών ποδοσφαίρου που εισπράττονται από αυτήν, κάτι με το οποίο διαφωνεί ο σύνδεσμος διαιτητών.

Το SoccerPlus, όπως είναι φυσιολογικό ως αθηναϊκή ιστοσελίδα, στέκεται στο γεγονός ότι ο κ. Καραβασίλης είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ. “Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση εμπλοκής μελών του ΔΣ της ΕΠΟ με την δικαιοσύνη η οποία έρχεται να προστεθεί στις ανοιχτές υποθέσεις που ερευνώνται δικαστικά (στημένοι πίνακες, κάρτα υγείας, τηλεοπτικά κυπέλλου κ.α.) με εμπλεκόμενους, ύποπτους και κατηγορούμενους τα πρόσωπα που διοικούν και αποφασίζουν για το Ελληνικό ποδόσφαιρο”, αναφέρει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αρχίζει πλέον η ΕΠΣ Εβρου να απασχολεί ολοένα και πιο συχνά τα αθηναϊκά media, ενώ μένει να δούμε πώς θα επηρεάσουν όλα αυτά και το προεκλογικό κλίμα, καθώς όπως ενημερώνεται το ThrakiSportS τους προσεχείς μήνες θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων ¨Εβρου, η οποία είχε πολλά χρόνια να δει μέλος της να εκλέγεται στο ΔΣ της ΕΠΟ.