Nέα αναβολή στα πρωταθλήματα χάντμπολ! Όλες οι εξελίξεις…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση στα πρωταθλήματα χάντμπολ, αφού οι διαιτητές συνεχίζουν την αποχή τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη εξόφληση των οφειλομένων από την πλευρά της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των συνδέσμων δηλώνουν ανυποχώρητοι ζητώντας την άμεση καταβολή του 50% των οφειλομένων, ενώ η Ομοσπονδία δύναται να καλύψει περίπου το 10% με 15% των οφειλομένων, καθώς η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει να δοθούν παραπάνω χρήματα (δεν υπάρχουν άλλωστε).

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν φήμες ακόμη και για παραίτηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (ακούστηκε μέχρι και επανεμπλοκή Στέλιου Αγγελούδη!), καθώς τα αδιέξοδα ενδεχομένως να επιβάλλουν μια επανεκκίνηση των συζητήσεων με τους ρέφερι σε νέα βάση ή ένα μέτρο πίεσης προς κάθε κατεύθυνση (Πολιτεία, διαιτητές) για να βρεθεί μια λύση.

Σε ό,τι αφορά τον Σύνδεσμο της Θράκης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που υπάρχει, στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2012 οι διαιτητές-μέλη εισέπραξαν ένα πολύ μικρό ποσοστό (μόλις 10%) επί των οφειλομένων, ενώ το σκηνικό επαναλήφθηκε και στα τέλη Ιανουαρίου του 2013 (με ένα ακόμη 10%). Έκτοτε, από πλευράς ΟΧΕ επικρατεί… σιγή ασυρμάτου και γι΄ αυτό οι ρέφερι εμμένουν και αυτοί στην αποχή.

Οι ελπίδες για λύση στο αδιέξοδο εναποτίθενται στη συνάντηση που θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας (20/1) στα γραφεία της ΟΧΕ, μεταξύ της διοίκησης της ομοσπονδίας και των συνδέσμων διαιτητών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΧΕ: “Η OXE ανακοινώνει ότι λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των διαιτητών δεν θα διεξαχθούν αγώνες το Σαββατοκύριακο 8/19 Ιανουαρίου. Για το θέμα αυτό έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης της Ομοσπονδίας και των Συνδέσμων Διαιτητών, στα γραφεία της ΟΧΕ την Δευτέρα 20/1 και ώρα 3.00μμ”.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Ασπίδα Ξάνθης, Δημοκρίτειο Κομοτηνής και Νίκη Ξάνθη θα παραμείνουν και αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς αγώνα μέσα στο 2014…