Ξεσηκωμός!!! Με 150 οπαδούς στο πλευρό του ο Εθνικός στο Βέλγιο…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Την συμπαράσταση από δεκάδες οπαδούς θα έχει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στον επαναληπτικό με την Ασε Λένικ για τους 16 του Challenge Cup, μετά και τη σπουδαία νίκη της Τετάρτης στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, που έχουν βαλθεί να μετατρέψουν το εκτός έδρας παιχνίδι σε… εντός.

 

Όπως πληροφόρησε το ThrakiSportS ο Βασίλης Κασαπίδης, το ταξιδιωτικό γραφείο του οποίου διοργανώνει την εκδρομή – εξπρές στις Βρυξέλλες για τον αγώνα, περισσότερα από 40 άτομα είχαν δηλώσει συμμετοχή πριν καν διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι. Πλέον όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν, οφείλουν να πληρώσουν πολλά παραπάνω χρήματα από τα 300 ευρώ που είχε καθοριστεί αρχικά η τιμή. Οι αλεξανδρουπολίτες οπαδοί του εθνικού θα πετάξουν μετά τις 7.00 το βράδυ της προσεχούς Τρίτης από την Θεσσαλονίκη με Ryanair, θα διανυκτερεύσουν στις Βρυξέλλες, θα έχουν ελεύθερη μέρα στην βελγική πρωτεύουσα την Τετάρτη πριν το παιχνίδι, ενώ αμέσως μετά από αυτό θα έχουν λίγες ώρες ξεκούρασης στο ξενοδοχείο αφού θα πρέπει να αναχωρήσουν ξημερώματα Πέμπτης για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι μαζί με την ομάδα.

Ο Εθνικός θα ταξιδέψει το πρωί της Δευτέρας για τις Βρυξέλλες με πτήση της Aegean από την Αθήνα, μετά το κυριακάτικο παιχνίδι με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Θα πραγματοποιήσει τρεις προπονήσεις εκει, το βράδυ της Δευτέρας, της Τρίτης και ένα ξεμούδιασμα το πρωί της Τετάρτης, Ωστόσο στο γήπεδο της Λένικ δεν θα πρέπει να αναμένει μόνο την συμπαράσταση των 40-45 οπαδών που θα ταξιδέψουν από την Αλεξανδρούπολη. Όπως μαθαίνει το ThrakiSportS, ξεσηκωμός υπάρχει και στους Θρακιώτες που μένουν μόνιμα στο Βέλγιο και έχουν ισχυρή παρουσία στην πόλη όπου χτυπάει η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Όταν ακούω Θράκη, σηκώνεται η τρίχα μου. Είμαστε πάνω από 160 μέλη στον Σύλλογο Θρακιωτών των Βρυξελλών και από την πρώτη στιγμή που μάθαμε από το site σας ότι έρχεται ο Εθνικός στο Βέλγιο, υπάρχει ξεσηκωμός στην ελληνική κοινότητα και ιδίως σε εμάς τους Θρακιώτες. Το κακό ειναι ότι έχουμε πέσει σε περίοδο εξετάσεων και θα δυσκολευθούν να έρθουν αρκετά παιδιά, αλλά πιστεύω ότι πάνω από 50 Έλληνες, κυρίως Θρακιώτες, ίσως μαζευτούμε και 100, θα μπορέσουμε να πάμε στο γήπεδο, να το χαρούμε και να συμπαρασταθούμε στην ελληνική ομάδα”, μας λέει από το Βέλγιο ο Στέφανος Τεμπελάκης, με καταγωγή από το Ασημένιο Διδυμοτείχου, ο οποίος είναι χοροδιδάσκαλος θρακιώτικων χορών στο Σύλλογο Θρακιωτών.    

Ήδη θρακιώτες του Βελγίου έχουν απευθυνθεί και στο ΤΑΑ Εθνικός, όπως ο Αβραάμ Καραϊσαλίδης, ενώ όσο περνούν οι μέρες και πληριάζει ο μεγάλος αγώνας, θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος ξεσηκωμός μεταξύ της πολυπληθούς ελληνικής και δη θρακικής κοινότητας του Βελγίου.

“Εγώ προσωπικά, από την στιγμή που ενημερώθηκα για τον αγώνα, άρχισα να διαφημίζω την έλευση ομάδας της Θράκης κυρίως μέσω ίντερνετ αλλά και στον Σύλλογο Θρακιωτών, όπου οι πάντες έχουν ειδοποιηθεί. Ελπίζω να μπορέσουμε να μαζευτούμε αρκετά άτομα και σε συνεννόηση με την διοίκηση της Λένικ να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο γήπεδο, που βρίσκεται στην περιοχή της Ζελικ, στα όρια των Βρυξελλών. Σε κάθε περίπτωση, μετά την υποδοχή της Ξάνθης στον αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης, είναι ένα ξεχωριστό δώρο για εμάς η παρουσία της Αλεξανδρούπολης. Bravo stin Ethnikara….Proud to be Thracian”, μας έγραψε χαρακτηριστικά το βράδυ, λίγο μετά το τέλος του αγώνα Εθνικού – Λένικ ο Στέφανος Τεμπελάκης.

-)  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΘΝΙΚΟΥ – ΛΕΝΙΚ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

-)  ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ 150 ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

-)  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

-)  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

-)  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ