Κληρώνει στο Κύπελλο για Εθνικό και Ορεστιάδα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Την Παρασκευή (17/1) και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της ΕΟΠΕ οι κληρώσεις των επόμενων αγωνιστικών στο Κύπελλο Ελλάδας, τόσο των Ανδρών όσο και των Γυναικών.

 

Για τους Άνδρες θα γίνει η κλήρωση για τον καθορισμό του προγράμματος της 1ης αγωνιστικής της Γ’ φάσης, όπου πλέον θα μπουν στην κληρωτίδα και οι ομάδες της Volley League.

Κατά συνέπεια, θα μάθει τον αντίπαλό του στο Κύπελλο ο Εθνικός. Επίσης, θα μάθει τον αντίπαλό της και ο ΑΟ Ορεστιάδας, εφόσον φυσικά προκριθεί στον αγώνα που έχει να δώσει έναντι του Επίκουρου την επόμενη εβδομάδα.

Κατά συνέπεια, η κλήρωση θα έχει αυτή τη φορά διπλό θρακιώτικο ενδιαφέρον. Συνολικά στην κληρωτίδα θα μπουν 4 ομάδες της Α2 ή Β’ Εθνικής και οι 12 της Volley League.

Σε περίπτωση που η Ορεστιάδα προκριθεί και παίξει με αντίπαλο από την Volley League, τότε το παιχνίδι θα διεξαχθεί βάσει προκήρυξης εντός έδρας επειδλη μετέχει σε μικρότερη κατηγορία.

Ο Εθνικός σε περίπτωση που κληρωθεί με ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, θα παίξει εκτός έδρας. Αν κληρωθεί με άλλη ομάδα της Volley League, η έδρα θα καθοριστεί με κλήρωση.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα εφαρμοστούν και σε αυτήν την φάση γεωγραφικά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτό το ενδεχόμενο να δούμε κόντρα Ορεστιάδας – Εθνικού. Αλλά αυτό θα φανεί το μεσημέρι της Παρασκευής, από τα κέφια της κληρωτίδας…