Ατύχημα με βουλγαρικό μοσχάρι είχε 56χρονος Έλληνας οδηγός στη Νυμφαία

Μία απρόσμενη «επαφή», ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες συνέπειες, με ένα αδέσποτο μοσχάρι, είχε επί βουλγαρικού εδάφους 56χρονος οδηγός από την Ελλάδα. Ο οδηγός κινούνταν στο δρόμο μετά τη διασταύρωση του Κίρκοβο και κατευθύνονταν στο τελωνειακό σημείο διέλευσης, προκειμένου να περάσει τον έλεγχο και να εισέλθει στη χώρα μας. Όμως μία δυσάρεστη έκπληξη τον περίμενε πολύ κοντά στο συνοριακό σταθμό Μακάζα – Νυμφαία.

 

Ένα μοσχάρι που βγήκε ξαφνικά στο οδόστρωμα, του έκοψε το δρόμο, με αποτέλεσμα ο οδηγός να μην προλάβει να το αποφύγει και να χτυπήσει με αυτό. Κανένας τραυματισμός δε σημειώθηκε από το ατύχημα, ενώ η αστυνομία κλήθηκε για να καταγράψει τις λεπτομέρειες του συμβάντος, αλλά και να αναζητήσει τον ιδιοκτήτη του ζώου. 

Είναι η τρίτη περίπτωση, από την ημέρα διάνοιξης του ελληνοβουλγαρικού δρόμου, όπου οδηγός ενεπλάκη σε ατύχημα με ζώο. Κάτοικοι κοντά στο Κίρκοβο της Βουλγαρίας, αλλά και γειτονικούς οικισμούς συνηθίζουν να αφήνουν τα ζώα τους να βοσκήσουν ελεύθερα χωρίς επίβλεψη, με αποτέλεσμα αυτά να βρίσκονται πολύ συχνά πάνω στο οδόστρωμα. Η συνάντηση οδηγών με ζώα στους επαρχιακούς δρόμους της γειτονικής χώρας είναι συνηθισμένη και το διαπίστωσαν οι Έλληνες που πέρασαν το συνοριακό σταθμό για να φτάσουν σε επαρχιακές πόλεις όπως το Κίρτζαλι, το Ζλάτογκραντ ή το Χάσκοβο. 

Οι Βούλγαροι κάτοικοι συνηθισμένοι στην απομόνωση, δεν είχαν πρόβλημα, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή της διάνοιξης, να αφήνουν τα ζώα τους να κυκλοφορούν ελεύθερα. Όμως η νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσε ο ελληνοβουλγαρικός δρόμος, έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα. Ο νέος δρόμος για το Κίρτζαλι που έχει κατασκευαστεί αλλά καθυστερεί στην παράδοση, αναμένεται να δώσει λύση, καθώς κατά την υλοποίησή του οι κατασκευαστές προέβλεψαν διόδους για τη διέλευση ζώων, κάτω από το οδόστρωμα.

 

Πηγή:  http://www.xronos.gr