Το φλουρί στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής στην πίτα του ΔΣ του!!!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Τυχερό όπως φαίνεται θα είναι το 2014 το Πανθρακικό Στάδιο της Κομοτηνής, όχι τόσο γιατί έτυχε το φλουρί στην πρωτοχρονιάτικη πίτα που έκοψε το συμβούλιο διοίκησης του σταδίου, αλλά κυρίως γιατί οι άνθρωποί του έχουν προγραμματίσει μία σειρά έργων για την αναβάθμισή του το τρέχον έτος.

 

Μόλις ένα χρόνο μετράει το διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον καθηγητή φυσικής αγωγής Μιχάλη Πολυτσάκη, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία φέτος η χρονιά να ξεκινήσει με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Συνεργάτες, φίλοι και τα μέλη των συλλόγων που δραστηριοποιούνται παρέστησαν στην εκδήλωση, που έγινε το πρωί του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου στο κυλικείο του σταδίου, ευχόμενοι όλοι για την καλοτυχία του Εθνικού Πανθρακικού Σταδίου. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Γ. Μπάρμπας και Ιλμπάι Δελή, ο Μανώλης Λαφτσής, ξυλουργός του σταδίου, ο Γιώργος Σέλβης υπεύθυνος ασφάλειας του γηπέδου, η Χρύσα Καραγιοβάνη υπεύθυνη στη λογιστική και γραμματειακή υποστήριξη, ο Θόδωρος Βερβερίδης γεωπόνος, η εκπρόσωπος του συλλόγου αδιόριστων εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής, ο προπονητής του συλλόγου στίβου Διονύσης Αργυρόπουλος, η εκπρόσωπος του ΠΟΑΚ κ. Πυργίδου και ο πρόεδρος του συλλόγου “Περπατώ” Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, ήταν μεταξύ όσων ανταποκρίθηκαν στα κάλεσμα του κ. Πολυτσάκη. 

Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα “Χρόνος” (από όπου και οι φωτογραφίες), στον απολογισμό της περασμένης χρονιάς ο Μιχάλης Πολυτσάκης έκανε γνωστό ότι η διοίκηση του σταδίου επικεντρώθηκε στις υποδομές του γηπέδου, οι οποίες είχαν να επιδιορθωθούν πολλά χρόνια, τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Όσον αφορά την νέα χρονιά «έχουμε κάποια σχέδια τα οποία ευελπιστούμε να τα υλοποιήσουμε. Σκοπεύουμε να αλλάξουμε το ταρτάν του στίβου. Είναι μία κατάσταση η οποία δεν σηκώνει αναβολή, διότι το ταρτάν είναι πολλών ετών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κατάγματα στους αθλητές. 

Επίσης στα σχέδια μας είναι η αλλαγή του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου, του οποίου έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξεως προ ετών. Θέλουμε να κάνουμε ανακατασκευή και να βάψουμε ολοκληρωτικά τα τέσσερα γήπεδα τένις που φιλοξενούν το κοινό, την ειδικότητα τένις του ΤΕΦΑΑ, αλλά και τον σύλλογο της Κομοτηνής. Επίσης σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε σε συνεργασία με τον ορειβατικό σύλλογο της Κομοτηνής μία χαμηλή ορειβατική πίστα. Επίσης σκοπεύουμε να κατασκευάσουμε υπαίθρια όργανα άσκησης στον χώρο πίσω από το γήπεδο του μπάσκετ. 

Στα σχέδια μας είναι και η τοποθέτηση φωτισμού χαμηλής κατανάλωσης στις λάμπες. Επίσης σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου στον χώρο πίσω από το κυλικείο το οποίο θα χρησιμοποιείται και από παιδικές ακαδημίες αλλά και από τα σχολεία που επισκέπτονται το στάδιο. Ακόμη έχει εγκριθεί από το δήμο Κομοτηνής η δημιουργία 8 θέσεων παρκινγκ ΑΜΕΑ στις δύο εισόδους του γηπέδου και είναι πλέον θέμα ημερών για να έρθουν να τις διαγραμμίσουν. Τέλος σκοπεύουμε να κατασκευάσουμε νέα στέγαστρα – πάγκους στο χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου». 

Θέμα προτεραιότητας φαίνεται να αποτελεί και η ασφάλεια των σταδίου και φυσικά των χρηστών του. Άλλωστε, όπως ανέφερε ο κ. Πολυτσάκης, «το στάδιο αυτό είναι η διέξοδος για τους δημότες της πόλης. Όταν υπάρχει αρκετός κόσμος πάντα δημιουργούνται προβλήματα, οπότε η παρουσία ασφάλειας είναι απαραίτητη για παν ενδεχόμενο. Στο παρελθόν υπήρξαν κλοπές και βανδαλισμοί, όπως και σήμερα υπάρχει μία κλοπή στις πόρτες του γηπέδου. Συγκεκριμένα έκλεψαν τη σούστα επαναφοράς της πόρτας. Όλα αυτά τα περιστατικά έχουν μειωθεί κατά πολύ με την παρουσία της συγκεκριμένης εταιρείας security».

Τα έσοδα του γηπέδου προέρχονται από δύο πήγες. Η μία είναι από την κρατική επιχορήγηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η άλλη είναι από μισθώματα που καταβάλλουν οι σύλλογοι για τη χρήση στο γήπεδο. Στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής σήμερα φιλοξενούνται δύο σύλλογοι στίβου, ο Ρήσος Κομοτηνής και η Ολυμπιάδα Κομοτηνής, ο σύλλογος αντισφαίρισης Κομοτηνής ΠΟΑΚ, ο Πανθρακικός και κυρίως η ομάδα Κ-20 και ο σύλλογος παλαιμάχων του Πανθρακικού.