Και η ΑΕΚ στο κάδρο για την διεκδίκηση του Κάσες

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Ενα από τα πιο hot ονόματα της Super League βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ. Ο μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού Χοσέ Κάσες έχει τραβήξει την προσοχή της Ενωσης και ήδη έχει γίνει η πρώτη διερευνητική επαφή. Ο 27χρονος Ισπανός είναι η αποκάλυψη των Κομοτηναίων και του φετινού πρωταθλήματος.

 

Πρόκειται ουσιαστικά για τον παίκτη που κάνει τη διαφορά στον Πανθρακικό και τον έχει οδηγήσει στην 6η θέση της βαθμολογίας. Ο Κάσες έχει πετύχει 6 γκολ και έχει μοιράσει άλλα 7 (όσες και οι ασίστ του) στις 19 βασικές συμμετοχές του και για τα μάτια του έχουν βρεθεί στις εξέδρες του γηπέδου της Κομοτηνής αρκετοί σκάουτερ από το εξωτερικό. Υπάρχουν… Σειρήνες από την Τουρκία και το Ισραήλ, δίχως όμως να έχει φτάσει κάποια επίσημη πρόταση.

Σύμφωνα με το Goal, ο Πανθρακικός τον κοστολογεί στις 300.000 ευρώ, αλλά είναι σίγουρο πως δεν θα πει «όχι» και με λιγότερα χρήματα. Ωστόσο οι δικές μας πληροφορίες που ακούγονται στα διάφορα στέκια της Κομοτηνής αναφέρουν ότι το ποσό που επιζητούν οι Κομοτηναίοι είναι 500.000 ευρώ, γιατί αν ήταν 300.000 θα είχε πιθανότατα ήδη κλείσει στην Μπεσίκτας που κατά τα φαινόμενα αποσύρει το ενδιαφέρον της γιατί δεν σκοπεύει να δώσει περισσότερα.

Οι ετήσιες απολαβές του δεν ξεπερνούν -μαζί με τα μπόνους- τις 90.000 ευρώ. Σημειωτέον, το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει μεταφερθεί το ενδιαφέρον της ΑΕΚ προς τον παίκτη και την ομάδα του και είναι πολύ πιθανό οι συζητήσεις να γίνουν πιο ουσιαστικές.

Ο Κάσες ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Βιγιαρεάλ, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα στα 2,5 χρόνια παρουσίας του. Εχει αγωνιστεί επίσης σε Οριχουέλα (113 συμμετοχές και 18 γκολ σε 4 χρόνια), Βαλένθια Μεστάγια, Εϊμπαρ και στη Γρανάδα, η οποία τον έδωσε δανεικό σε Κάντιθ, Μιράντες και πέρυσι στην Αλκογιάνο (18 ματς και 5 γκολ).

 

Οπως κι αν έχει, πρόκειται για έναν τεχνίτη ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Οι «κιτρινόμαυροι» θα συνεχίσουν να τσεκάρουν προσεκτικά τον Κάσες για να έχουν ακόμα πιο ολοκληρωμένη εικόνα, αν και θεωρούν πως πρόκειται για έναν αξιόλογο ποδοσφαιριστρή που θα ταιριάζει στην επιθετική φιλοσοφία και ο οποίος έχει τον τρόπο να αποδιοργανώνει τις αντίπαλες άμυνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Πανθρακικού Δημήτρης Τζελέπης, στις περίφημες δηλώσεις του που προκάλεσαν την αντίδραση της Ξάνθης, είχε αποκαλύψει ότι υπάρχουν πέντε προτάσεις για τον Κάσες, οι δύο ελληνικές ομάδες. Όπως έχει αναφερθεί, η άλλη ομάδα που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον Κάσες είναι ο Παναθηναϊκός.