Η απόφαση του ΣΕΓΑΣ για τον Κώστα Μπανιώτη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μπορεί να είχε ανακοινωθεί παραμονές των Χριστουγέννων ότι είχε βρεθεί θετικό το δείγμα του κομοτηναίου άλτη του ύψους Κώστα Μπανιώτη, ωστόσο δεν είχε παρθεί λόγω των γιορτών κάποια απόφαση σε βάρος του. Αυτό έγινε την Τετάρτη, μετά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ.

 

Αποφασίστηκε λοιπόν σε αυτό ο προσωρινό αποκλεισμό του Κώστα Μπανιώτη και η παραπομπή του στον αθλητικό δικαστή. Έτσι, ο πρωταθλητής του ύψους δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες όσο εκκρεμεί η υπόθεση του. Χάνει δεδομένα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Σόποτ της Πολωνίας, λογικά και το Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης με βάση απλά τις συνήθως χρονοβόρες δικαστικές-πειθαρχικές διαδικασίες, ανεξάρτητα από την ποινή που θα του επιβληθεί (αν φυσικά του επιβληθεί, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε το τεκμήριο της αθωότητας και ότι κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι την οριστική καταδίκη του).

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπανιώτης βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία φουροσεμίδη σε έλεγχο εκτός αγώνων στις 28 Νοεμβρίου. Το όνομα του ανακοινώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ στις 24 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση:

«Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης, αποφάσισε τον προσωρινό αποκλεισμό, του αθλητή Κώστα Μπανιώτη και παράλληλα την παραπομπή του στην Δικαστική Επιτροπή της ομοσπονδίας.

Η Δικαστική Επιτροπή θα κληθεί να συνεδριάσει το επόμενο διάστημα και να δρομολογήσει τις όποιες νόμιμες διαδικασίες. Ο Κώστας Μπανιώτης βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία φουροσεμίδη, σε έλεγχο, που του έγινε στις 28 Νοεμβρίου.»