O Θρακιώτης που είδε από κοντά τον Ναδάλ και ο Έλληνας που τον… αντιμετωπίζει

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Ξεκίνησε στην Μελβούρνη το πρώτο μεγάλο γκραν σλαμ της χρονιάς, το Αυστραλιανό Όπεν, με τον Κύπριο Μάρκο Παγδατή να χάνει και να αποκλείεται πρόωρα και το μόνο ελληνικό ενδιαφέρον που απέγινε να αφορά τον 17χρονο ομογενή Θανάση Κοκκινάκη, που πανηγύρισε την πρώτη επαγγελματική νίκη της καριέρας του και κέρδισε το δικαίωμα να αναμετρηθεί με τον κορυφαίο Ράφαελ Ναδάλ.

 

Φιναλίστ το 2013 στα τζούνιορ του Αμερικανικού Όπεν, ο δίμετρος αθλητής νίκησε 7-6 (7-4), 0-6, 7-6 (7-3), 6-2 τον Ίγκορ Σίζλινγκ και χαιρέτησε όλους τους θεατές που κάθονταν στην πρώτη σειρά του κορτ Νο3. Ο Θανάσης Κοκκινάκης θα αποζημιωθεί για την προσπάθεια του στο δεύτερο γύρο, αντιμετωπίζοντας το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης σε ένα εκ των δύο μεγαλύτερων κορτ του “Μelbourne Park”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναδάλ πήγε στην Αυστραλία έχοντας πιο πριν κερδίζει στο τουρνουά του Κατάρ. Μάλιστα, εκεί είχε την δυνατότητα να τον δει από κοντά ένας “δικός μας”, ο πρώην προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή και νυν της Εθνικής Εφήβων του Κατάρ Τάκης Φωτεινάκης. Αυτός μάλιστα έχει τραβήξει και την φωτογραφία, που αλιεύσαμε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.