Photos από κοπή πίτας Εθνικού: οι τυχεροί, οι βραβεύσεις και οι πολιτικοί

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Δεκάδες άτομα βραβεύθηκαν και ακόμα περισσότερα παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας του ΜΓΣ Εθνικός και την παράλληλη εκδήλωση για την βράβευση των κορυφαίων αθλητών του, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης το πρωί της Κυριακής.

Η θεματολογία της γιορτής περιείχε τα πάντα: απολογισμό, βραβεύσεις, συγκίνηση, τραγούδι και κοπή πίτας φυσικά. Αρχικά ακούστηκε ο ύμνος του Εθνικού και ύμνος της Αλεξανδρούπολης από τους Τροβαδούρους. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου του ΜΓΣ Μανώλη Βουκουρεσλή, βράβευση του επίτιμου προέδρου του Εθνικού Χάρη Καρυωτάκη από τον διάδοχό του και σύντομος χαιρετισμός του… επιτίμου, με έντονο συναισθηματικό στοιχείο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Γερακόπουλος και Κανελλάκης, εκ μέρους του Δημάρχου και της Αντιπεριφερειάρχη, αντίστοιχα, ενώ απέστειλαν ο υφυπουργός κ. Άκης Γεροντόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σταύρος Καβαρατζής, ενώ ανάμεσα στους παρόντες ήταν και ο πρώην υφυπουργός και υποψήφιος δήμαρχος Απ. Φωτιάδης. Ακολούθησε παρουσίαση και απολογισμός από τον αντιπρόεδρο Κώστα Πατερόπουλο.

Το νόμισμα της κεντρικής πίτας έπεσε στο τμήμα της σκοποβολής και των αθλητών στον νεαρό αθλητή των ακαδημιών του ποδοσφαίρου του Εθνικού Μάρκο Μπαγλαρίδη , ο οποίος πήρε και το δώρο που ήταν μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Κορύφωση της ημέρας αποτέλεσε όμως η διεξαγωγή των βραβεύσεων, ομάδων και των αθλητών που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά, με αναλυτική παρουσίαση των επιτυχιών κάθε τμήματος.

Αναλυτικά βραβεύτηκαν οι παρακάτω (αντιγράφουμε από το δελτίο Τύπου του ΜΓΣ Εθνικός):

1) ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΙ: Για την εξαιρετική καλοκαιρινή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του πάρκου Εγνατία
2) ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Βράβευση του Αθανάσιου Σισμάνη και Σταύρου Μαρκούδη, για τις επιδόσεις τους στο Πανελλήνιο Λειόκανου πρακτικής σκοποβολής στα Φάρσαλα.
3) ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ: Βράβευση της Κατερίνας Εμμανουηλίδου και του Κώστα Κεπεσίδη, οι οποίοι προκρίθηκαν στη φάση των 16 με τελική κατάταξη σε πανελλήνιο επίπεδο.
4) ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Βράβευση της Αθανασίας Πετρίδου, η οποία και έπιασε το όριο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων Α’.
5) ΣΚΑΚΙ: Βράβευση της ομάδας του Εθνικού ως πρωταθλήτρις Β’ Εθνικής Θράκης. Η ομάδα αποτελούνταν από τους: Τερ- Γκεβοργκιαν Αράμ , Σπαθόπουλο Διογένη, Αντώνογλου Χρήστο, Γιάκατη Θεόδωρο , Χρυσάφη Ιωάννη , Βαρσαμούδη Ιωάννη, Galunova Tsveta, Χατζιάρα Δήμητρα, Ζαχαριάδου Άννα-Μαρία, Τερ-Γκεβοργκιαν Γιάννη, Βαλλιάνο Γεράσιμο και Γαβριηλίδη Χαράλαμπο. Επίσης ατομική βράβευση του Γεράσιμου Βαλλιάνου, ως πρωταθλητή Αν.Μακ.Θράκης στην ηλικία του και του Κων/νου Παντελίδη ως χάλκινου νικητή νηπίων Αν.Μακ.Θράκης.
6) ΠΙΓΚ- ΠΟΓΚ: Βράβευση της γυναικείας ομάδας για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία, αποτελούμενη από τις: Δάφνη Δεληγιάννη, Παναγιώτα Μούρου, Ηρώ Κοζάρη και Μαρία Αντωνούδη, με προπονητή τον Παράσχο Αβραμίδη.
7) ΣΤΙΒΟΣ: Βράβευση των: Γιώργου Σιταρίδη για 1η Πανελλήνια νίκη και καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στο έξαθλο Παμπαίδων Α'(μήκος, ύψος, 100 εμπ, 1000μ, ακόντιο, σφαίρα), με προπονητή τον Γιώργο Δαστερίδη.
Μαρία Βαρσάμη για 1η Πανελλήνια νίκη στο επί κοντώ Παγκορασίδων Α’, με προπονητή τον Μαρίνο Τόλιο.
Πέτρο Μαρτινίδη για 2η Πανελλήνια θέση στο επί κοντώ παίδων και 3η Πανελλήνια στο Εφήβων, με επίτευξη της καλύτερης επίδοσης στην Ελλάδα στους παίδες και έφηβους και διεθνή νίκη, με προπονητή τον Κώστα Μαρτινίδη.
Μάρα Μανάργια για 2η Πανελλήνια νίκη στα 80μ Παγκορασίδων Α’ και καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα, με προπονητή τον Γιώργο Δααστερίδη.
Μάρκο Αλεξάκη για 3η Πανελλήνια νίκη του στο άλμα σε ύψος Παμπαίδων Α, με προπονητή τον Μανώλη Μητιλέτση.
Επίσης αναγνώριση για την μέχρι τώρα προσφοράς τους στο τμήμα, των επικοντιστριών Αντωνίας Καλαφατζή και Βάγιας Παπαχρήστου και της άλτριας του ύψους Ευθυμίας Γαβριηλίδου.
8) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Ομαδική βράβευση της παιδικής ομάδας του Εθνικού, ως πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Θράκης 2012-13, με προπονητή τον Βασίλη Τσιομλεκίδη. Η ομάδα αποτελούνταν από τους: Κων/νο Αντωνιάδη, Αθανάσιο Αρβανιτούδη, Άρη Γαλανάκη, Νικόλαο Δήμου, Δημήτριο Ελληνίδη, Θεόδωρο Ζαφειρόπουλο, Μαρίνο Κεσκίνη, Άγγελο Κεσκίνη, Αρμάντο Κουγκούλι, Αναστάσιο Λάζο, Αντώνιο Λιάσκο, Βασίλειο Μόσχου, Αθανάσιο Μπαγκλαρίδη, Πασχάλη Μπαξεβάνη, Αθανάσιο Μπαξεβάνη, Σταύρο Παπαδόπουλο, Νεκτάριο Πιλτικούδη, Ζήση Πιτιακούδη, Μιχάλη Ρουσίδη, Ευάγγελο Σακαλάκη, Αχιλλέα Σταγκόπουλο, Θεόδωρο Τσορμπατζίδη, Ελευθέριο Χατζόπουλο και Κων/νο Χεργκελετζάκη.
9) ΜΠΑΣΚΕΤ: Ομαδική βράβευση της ανδρικής ομάδας του Εθνικού ως πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΑΜΘ το 2012-13 και άνοδο στην Γ’΅Εθνική, με προπονητή τον Γιώργο Κανδύλη. Η ομάδα αποτελούνταν από τους: Γεώργιο Δουρδούλη, Ευάγγελο Ξένο, Στέλιο Τελούδη, Σπύρο Δελχανίδη, Γιώργο Πομακάκη, Χρήστο Σείνη, Αλέξανδρο Μαπνταλίδη, Γεώργιο Παπαγεωργίου, Αντώνη Πασιά, Γεώργιο Κιτσόπουλο, Γεράσιμο Γωτιάδη, Νασίλη Θεοχαρίδη και Μιχαήλ Δεληδήμο.
10) ΒΟΛΛΕΥ: Βράβευση των Γιάννη Καβαρατζή και Γρηγόρη Κοντοστάθη για την 1η Πανελλήνια νίκη τους στο πρωτάθλημα Beach Volley.
Ομαδική βράβευση στην εφηβική ομάδα του Εθνικού, ως πρωταθλήτρια Ελλάδος Εφήβων το 2012-13, με προπονητή των Γιάννη Ανδρεάδη. Η ομάδα αποτελούνταν από τους: Γιάννη Καβαρατζή, Ραφαήλ Κουμεντάκη, Ανέστη Δαλακούρα, Σταύρο Κασαμπαλή, Παρασκευά Τσέλιο, Κων/νο Αλεξανδρόπουλο, Γρηγόρη Κοντοστάθη, Ιωάννη Καραπιπέρη, Άνθιμο Κεσκίνη, Παναγιώτη Γκαρνέτα, Άρη Ανδρεάδη, Σωκράτη Χαραλαμπίδη, Χρήστο Μαυροβόλτσο, Θεόδωρο Μπελέζη, Κων/νο Τέλιο και Θεοδόση Γιαννακίδη.
Βράβευση στο Ίβαν Ράϊτς, ως πρώτου σκόρερ της Volley League για το 2012-13.
Βράβευση του Θανάση Μουστακίδη, ως προπονητή της χρονιάς 2013.
Ομαδική βράβευση της ανδρικής ομάδας του Εθνικού, ως 4ης στην τελική κατάταξη της Vollw League για το 2012-13 και πρωταθλήτριας χειμώνα για το 2013-14. Η ομάδα αποτελείται από τους: Κων/νο Δαλακούρα, Ίβαν Ράϊτς, Θεολόγο Δαρίδη, Νίκολα Μιγιαίλοβιτς, Νίκο Αγγελόπουλο, Γιάννη Καβαρατζή, Γρηγόρη Σιδηρόπουλο, Γιώργο Παπάζογλου, Δημήτρη Γραμματικάκη, Σταύρο Κασαμπαλή, Χρήστο Μπουφίδη, Βασίλη Κυριακίδη, Ανέστη Δαλακούρα, Ανδρέα Ανδρεάδη, Χρήστο Χρηστουηλία και Γρηγόρη Κοντοστάθη”.