Εξουθενωμένοι και χωρίς προπόνηση έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη οι Βέλγοι

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, την ώρα που άρχιζε στην Αλεξανδρούπολη η τελευταία προπόνηση του Εθνικού, πάτησε το πόδι της σε ελληνικό έδαφος η Ασέ Λένικ, η βελγική ομάδα που αντιμετωπίζουν το απόγευμα της Τετάρτης (15/1, 19:00, ζωντανά από το ThrakiSportS) οι Εβρίτες για τους 16 του Challenge Cup.

Ακολούθησε και το τρίωρο ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι ουσιαστικά η βελγική ομάδα έφτασε εξουθενωμένη στην Αλεξανδρούπολη λίγο πριν τα… μεσάνυχτα. Χωρίς να έχει πραγματοποιήσει προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα την παραμονή του, όπως είθισται σε όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες σε όλα τα αθλήματα!!!

Όλα αυτα, για πολλούς δείχνουν ότι μάλλον για την βελγική ομάδα η αναμέτρηση δείχνει… αγγαρεία. Η αποστολή της Λένικ έφτασε θα κάνει μόλις το πρωί της Τετάρτης τη μοναδική προπόνηση στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Αλλά τι σόι προπόνηση μπορεί να γίνει την ημέρα ενός τόσο κρίσιμου αγώνα; Περισσότερο εκγύμναση, ξεμούδιασμα και γνωριμία με το γήπεδο.

Ο Εθνικός θα αντιμετωπίσει λοιπόν μία Λένικ κουρασμένη από το ταξίδι, που για λόγους κόστους προφανώς, οι ιθύνοντές της επέλεξαν να πραγματοποιήσουν όχι απλά την παραμονή του αγώνα, αλλά το… βράδυ αυτής. Με τους παίκτες να φτάνουν κουρασμένοι στο ξενοδοχείο μεσάνυχτα και με δεδομένη την υπερένταση, με λίγες ώρες ύπνου, να πηγαίνουν το απόγευμα της Τετάρτης για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά αποτελούν για τον Εθνικό μια χρυσή ευκαιρία. Να χτυπήσει στα ίσια την βελγική ομάδα και εκμεταλλευόμενος τηn καυτή του έδρα (θα είναι αδιανόητο να έχει τέτοιο ευρωπαϊκό ματς λιγότερο κόσμο από ότι τα ελληνικά, όπως πχ αυτό με τον Άρη), να πάρει ένα καθαρό σκορ που θα του δώσει την ευκαιρία να ατενίζει με αισιοδοξία μια ακόμα ευρωπαϊκή πρόκριση…