Καταγγελίες για σκάνδαλο με σφραγίδα του ΣΔΟΕ στην ΕΠΣ Έβρου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Για πλαστογραφία και υπεξαίρεση διώκεται ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ Χρήστος Καραβασίλης καθώς και ορισμένα άλλα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης στην αθλητική τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» στον Σκάι.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, έχουν πραγματοποιηθεί δύο έλεγχοι του ΣΔΟΕ και σύμφωνα με αυτούς, η επιχορήγηση της ΕΠΟ αφού πήγαινε σε λογαριασμό όψεως της ΕΠΣ, στην συνέχεια μεταφέρονταν σε δυο προσωπικούς λογαριασμούς. Επιπλέον, πάντα σύμφωνα με τα πορίσματα που παρουσίασε ο κ. Θωμαΐδης και όσα υποστήριξε στην εκπομπή του, ο κ. Καραβασίλης διώκεται για 247 παραστατικά της ΕΠΣ Έβρου τα οποία είτε δεν υπάρχουν είτε αυτοί που εμφανίζονται να τα υπογράφουν δεν αναγνωρίζουν τις υπογραφές του.

Όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης, πρόκειται για δύο διαφορετικά πορίσματα του ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που αποτέλεσαν την βάση για να ασκηθεί δίωξη και να έχει μάλιστα ήδη οριστεί δικάσιμος για τις 25 Φεβρουαρίου.

Στην εκπομπή ζήτησε να παρέμβει ο κ. Καραβασίλης, ο οποίος υποστήριξε ότι «διωκόμαστε στην πραγματικότητα για έξι παραστατικά εκ των οποίων τα δύο είναι ότι δεν αναγνωρίζουν την υπογραφή τους οι υπογράφοντες».

Για το δεύτερο πόρισμα, που μάλιστα, όπως ειπώθηκε, είναι πολυσέλιδο και εκτείνεται σε 25 σελίδες, στο οποίο αναφέρεται ότι τα χρήματα των επιχορηγήσεων κατέληγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς, ο κ. Καραβασίλης απάντησε ότι αυτή ήταν μια πάγια τακτική προς το συμφέρον της Ένωσης και δεν έχει χαθεί ούτε ευρώ από αυτά τα χρήματα, ίσα ίσα έχει κερδίσει η ΕΠΣ.

«Εκλέγομαι από το 1988. Όταν μπήκα στην ένωση, τα λεφτά ερχόντουσαν σε έναν λογαριασμό όψεως της ΕΠΣ αλλά επειδή δεν ήταν έντοκος, την συνέχεια τα χρήματα πήγαιναν σε τρεις συμβούλους ατομικά, ώστε να μην χάνει η Ένωση τους τόκους. Είμαι αθώος και δεν λείπει ούτε ένα ευρώ από την Ένωση. Μάλιστα, το όνομά μου δεν είναι σε κανέναν λογαριασμό», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου.

Σε ερώτηση του κ. Θωμαΐδη αν αυτό είναι νόμιμο, ο κ. Καραβασίλης απάντησε ότι «μπορεί να μην φαίνεται νόμιμο, αλλά ήταν προς το συμφέρον της Ένωσης και σε κάθε περίπτωση αφήστε να κρίνει η Δικαιοσύνη». Ο κ. Καραβασίλης εμφανίστηκε σίγουρος για το αθωωτικό αποτέλεσμα της δίκης που έχει προγραμματιστεί και εξέφρασε την επιθυμία να είναι ανοιχτό το βήμα της εκπομπής και μετά τις 25 Φεβρουαρίου, ώστε να μπορέσει να εξηγήσει επαρκώς τι ακριβώς συμβαίνει.

Σε ερώτηση του κ. Θωμαΐδη αν προτίθεται να παραιτηθεί από σύμβουλος της ΕΠΟ μέχρι να δικαστεί, ο κ. Καραβασίλης απάντησε ότι δεν αισθάνεται την ανάγκη γιατί είναι αθώος και αυτό θα αποδειχθεί, αλλά εάν η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ κρίνει ότι υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα, εννοείται ότι θα πράξει αυτό που πρέπει. Τέλος όταν ρωτήθηκε για ποιους λόγους έγιναν οι καταγγελίες που έγιναν και υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που δεν αναγνωρίζουν τους λογαριασμούς τους, υποστήριξε ότι όλα αφορούν προεκλογικούς – ψηφοθηρικούς λόγους.

Λίγο αργότερα ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή ο κ. Τσότρας, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Έβρου, που είναι ανάμεσα στους καταγγέλλοντες. Στην τηλεφωνική του παρέμβαση είπε χαρακτηριστικά: «Με αυτά που άκουσα από τον κ. Καραβασίλη, έπεσα από τα σύννεφα. Ανέφερε το όνομα το δικό μου και του κ. Ζαχαρία ότι κάναμε αυτές τις καταγγελίες για ψηφοθηρικούς λόγους. Εγώ τα παιδιά μου τα κοιτάω στα μάτια. Ήμουν μέλος του ΔΣ, γνωρίζω πολύ καλά, έβλεπα αυτές τις καταγγελίες, είχα κάνει καταγγελία στον τότε ΓΓΑ κ. Μπιτσαξή, αν θυμάμαι καλά, για όσα συνέβαιναν στην ΕΠΣ Έβρου, δεν μου απάντησε ποτέ και αναγκάστηκα να πάω στον εισαγγελέα. Εμείς και άλλα τέσσερα άτομα, υπάρχει και ένας άγνωστος που υπογράφει παραστατικό. Το όνομα υπάρχει, δεν βρέθηκε ο άνθρωπος. Μπορεί να είναι και ανύπαρκτος».

Στο τέλος, ο κ. Τσότρας τόνισε: «Όταν μπήκαμε στην ΕΠΣ το 2006, υπήρχαν χρήματα 46.000 ευρώ που προορίζονταν για ανενεργά σωματεία. Ήταν χρήματα από επιχορηγήσεις της ΓΓΑ. Τα χρήματα αυτά τα διατηρούσε η Ένωση παρανόμως πιστεύω, γιατί αφού δεν δόθηκαν σε αυτά τα σωματεία, εφόσον δεν υφίσταντο, έπρεπε να αποδοθούν πίσω στον ελληνικό λαό. Ήταν χρήματα επιχορηγήσεων δηλαδή κρατικά».  

«Αυτά να τα ακούει ο κ. Σαρρής, όπως και το θέμα με τις εποχορηγήσεις που πηγαίναν σε έναν  λογαριασμό όψεως της ΕΠΣ Έβρου και κατέληγαν στους προσωπικούς λογαριασμούς του ταμία και του γραμματέα. Τώρα, αν χάθηκαν χρήματα, ας το ψάξει η Δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Θωμαΐδης.

Την ίδια ώρα, στο προσωπικό του μπλογκ ο Κ. Θωμαΐδης έχει ως πρώτο θέμα: “Σκάνδαλο με σφραγίδα ΣΔΟΕ! Υπεξαίρεση, πλαστογραφία και η επιχορήγηση της ΕΠΟ σε προσωπικούς λογαριασμούς!”. Λίγο πιο κάτω, προαναγγέλλοντας την εκπομπή, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σε αυτήν θα αποκαλυπτόταν “ένας σύμβουλος της ΕΠΟ που θα καθίσει στο εδώλιο για υπεξαίρεση και πλαστογραφία με νέα εισαγγελική δίωξη”.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας, το ThrakiSportSμεταφέρει για την ώρα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή και θα αναζητήσει εντός της Τρίτης τις αντιδράσεις που θα υπάρχουν σε αυτές τις αποκαλύψεις, για την πληρότητα του ρεπορτάζ. Για την ώρα, το ThrakiSportS απομόνωσε τα έγγραφα που εμφανίστηκαν στην διάρκεια της εκπομπής, που ακολουθούν στο φωτορεπορτάζ…