Οι δηλώσεις Μάντζιου και Μάουρερ στην συνέντευξη Τύπου

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Χαρούμενος εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου μετά το “Ελ Θράκικο” ο Άκης Μάντζιος, προβληματισμένος και έξαλλος με τον διαιτητή ο Ράινερ Μάουρερ, που δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του. 

 

«Ήταν μια σημαντική νίκη, απέναντι στην Ξάνθη, μία ομάδα με ποιότητα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων. Ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του, αλλά νομίζω ότι εμείς ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Υπήρχε μια αρνητική παράδοση που μας έκανε να έχουμε νευρικότητα στο παιχνίδι. Είχαμε άγχος στις προσπάθειες. Πήραμε ένα σημαντικό τρίποντο, κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, ευχαριστούμε τον κόσμο. Αφιερώνουμε τη νίκη σε όλους όσους χαρήκανε για αυτήν σήμερα. Σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε την δουλειά».

Ο Μάντζιος απέφυγε να σχολιάσει αν αλλάζουν οι στόχοι, ενώ σχολιάζοντας το σκεπτικό των αλλαγών είπε: «Ένας προπονητής βλέπει το γήπεδο και έχει το δικό του σκεπτικό. Σε αυτά τα παιχνίδια μετράει καθαρά η νίκη. Η αλλαγή του Εμπό ήταν προγραμματισμένη πριν δεχθούμε το γκολ, ωστόσο δεν προλάβαμε. Πολλές φορές σου βγαίνει η αλλαγή , άλλες όχι. Ο Ιγκόρ ζήτησε ο ίδιος αλλαγή, ήταν αναγκαστική». Τέλος, μετά από ερώτηση που δέχτηκε, απάντησε: «Μου αρέσει το γεγονός πως έχω παίχτες που μπορούν  να αγωνιστούν σε πολλές θέσεις και αυτό με βοηθάει πολύ». 

Στην διαιτησία απέδωσε την κύρια ευθύνη για την ήττα της ομάδα του ο Ράινερ Μάουρερ. «Είμαστε απογοητευμένοι γιατί ξεκινήσαμε καλά το ματς και νομίζω ότι στο πρώτο λεπτό θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει ένα πέναλτι, το οποίο ο διαιτητής σφύριξε φάουλ. Στη συνέχεια είχαμε ευκαιρίες, όπως του Τριάδη. Μετά ήρθε η αποβολή του Φλίσκα και δυσκόλεψαν τα πράγματα. Παίξαμε 75 λεπτά με παίχτη λιγότερο, ωστόσο είχαμε τον έλεγχο της αναμέτρησης και  ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο, μάλιστα, είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Σολάρι, δεν την εκμεταλλευτήκαμε και μετά ήρθε το γκολ για τον Πανθρακικό. Για το πρώτο γκολ δεν σίγουρος αν ήταν οφσάιντ, καθώς κινήθηκε γρήγορα η μπάλα από πλευράς Πανθρακικού. Ισοφαρίσαμε γρηγορα και κανονικά αλλά δεχθήκαμε ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο είμαι σίγουρος πως ήταν οφσάιντ. Καταλαβαίνετε πως νιώθω όταν χάνω έτσι , ενώ παίξαμε πολύ καλά, με δεδομένο πως παίξαμε 75 λεπτά με 10 παίκτες. Δεν αισθάνομαι υπερήφανος για αυτό το αποτέλεσμα. Κάθε φορά και άλλοι λόγοι μας αναγκάζουν να είμαστε υπό το βάρος της ήττας».

Για τις αποβολές των Φλίσκα και Παϊτο, είπε: «Δεν έχω άποψη για τις αποβολές. Δεν θέλω να σχολιάσω τις αποφάσεις του διαιτητή και γενικά δεν το κάνω, αλλά για τα οφσάιντ το είδα και ήθελα να τα πω». Τέλος, σε ερώτημα αν η ομάδα μετά από τις τρεις σερί ήττες βρίσκεται εκτός στόχων, απάντησε: «Εντάξει έχουμε ακόμα 15 παιχνίδια. Υπάρχει ακόμα χρόνος να δούμε αν είμαστε μέσα στους στόχους. Πρέπει να συνεχίσουμε δυνατά και με πάθος παρά τα αγωνιστικά προβλήματα. Υπάρχουν για παράδειγμα προβλήματα και με τον Εργοτέλη, πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τις απουσίες των Φλίσκα, Παϊτο. Στη μεταγραφική περίοδο ήρθε ο Γκαρσία αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές και θα δούμε τι θα γίνει από εδώ και στο εξής».