ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στον αγώνα Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης-ΑΟ Χρυσούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Την ήττα με 59-48 γνώρισε η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης από τον πρωτοπόρο Αθλητικό Όμιλο Χρυσούπολης, ο οποίος σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και πέμπτη συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης εμφανίστηκε ιδιαίτερα μαχητική μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο, αλλά πέτυχε μόλις τέσσερις πόντους στην τελευταία περίοδο, γεγονός που επέτρεψε στο σύλλογο της Καβάλας να αυξήσει σταδιακά τη διαφορά και να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Από την Ολυμπιάδα ξεχώρισαν οι Αλεξούδης και Γιαβρίδης, που σημείωσαν από 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ το μεγάλο επιθετικό όπλο των φιλοξενούμενων, ο Αμπελακιώτης σταμάτησε στους σαράντα πόντους! Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του Αμπελακιώτη μόνο τρεις παίκτες της Χρυσούπολης προστέθηκαν στη λίστα των σκόρερ και συγκεκριμένα οι Μαυροσκολίδης με οκτώ πόντους, Οικονόμου με επτά και Καλεάδης με τέσσερις.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ φτάνοντας μέχρι το +7 (12-5) για να λήξει το δεκάλεπτο με τη διαφορά στους πέντε πόντους υπέρ της Ολυμπιάδας (14-9).

Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Αμπελακιώτη η Χρυσούπολη ισοφάρισε άμεσα (14-14) και μετά το δίποντο του Αλεξούδη, που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Ολυμπιάδα (16-14) οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα νέο σερί 9-0 (16-23). Με νέο δίποντο του Αλεξούδη οι γηπεδούχοι μείωσαν στους πέντε (18-23) για να προηγηθεί εκ νέου η Χρυσούπολη με εννιά (18-27). Η Ολυμπιάδα πήγε στα αποδυτήρια στο -6 (21-27) μετά το τρίποντο του Γιαβρίδη.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Μπατμά να χρεώνεται με τέταρτο φάουλ, γεγονός που δημιούργησε τον πρώτο πονοκέφαλο κάτω από το καλάθι στον προπονητή της Ολυμπιάδας. Οι φιλοξενούμενοι με τον Αμπελακιώτη να είναι ασταμάτητος διατηρούσαν ένα σταθερό προβάδισμα, αλλά η Ολυμπιάδα βρίσκοντας λύσεις με τους Αλεξούδη και Γιαβρίδη κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με 35-34. Μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο με τους φιλοξενούμενους να μένουν στο παιχνίδι χάρη στον επιθετικό οίστρο του Αμπελακιώτη και το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το ρευστό 44-46.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν το πλέον καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα, αφού η Ολυμπιάδα δε μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, όπως επίσης και αντίδοτο στο μαρκάρισμα του Αμπελακιώτη. Μετά το δίποντο του Αμπελακιώτη, που έφερε τη Χρυσούπολη στο +4 (44-48), η Ολυμπιάδα ισοφάρισε για τελευταία φορά στο παιχνίδι (48-48) με δίποντα των Αλεξούδη και Ζαχαρούπουλου, που έμελλε να είναι και οι τελευταίοι πόντοι των γηπεδούχων στον αγώνα. Με ένα τελικό σερί 11-0 (48-59) από εννιά πόντους του Αμπελακιώτη και δύο του Μαυροσκολίδη οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μια αγχωτική νίκη, ενώ η Ολυμπιάδα έμεινε με την ικανοποίηση μιας καλής εμφάνισης και στρέφει πλέον την προσοχή της στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Αρίωνα στη Ξάνθη.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ.κ. Αποστολίδης και Ζηκίδης.

Τα δεκάλεπτα: 14-9, 21-27 (ημίχρονο), 44-46, 48-59 (τελικό αποτέλεσμα)

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: Τρούπος 1, Λιανός, Λεμονίδης, Γιαβρίδης 16, Αγγέλου 2, Ζαχαρόπουλος 6, Λανόπουλος, Σκαρλόπουλος, Μπατμάς, Καλίφης 4, Αλεξούδης 17, Παπαγεωργίου 2

ΑΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: Μαυροσκολίδης 8, Αμαραντίδης, Γιαλούδης, Κουμτζής, Τζίτζογλου, Αμπελακιώτης 40, Κοτσαύτης, Καλεάδης 4, Ευστρατίου, Καριοφύλλης, Παπακωστής, Οικονόμου 7