Αιχμές Γκαρσία στο αντίο του στον ΠΑΟΚ! Επιβεβαίωσε για Ξάνθη! Η πρώτη του δήλωση…

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Επιβεβαίωσε ο Πάμπλο Γκαρσία ότι έρχεται στην Ξάνθη, ενώ στο αντίο του άφησε πολλές αιχμές για τον προπονητή του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς, τονίζοντας ότι θα αποφασίσει ο ίδιος και κανένας άλλος πότε θα βάλει τέλος στην καριέρα του.

 

Ο Πάμπλο Γκαρσία έλυσε και τυπικά το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ και αποχώρησε από την Τούμπα με κατεύθυνση την Ξάνθη. Ο Ουρουγουανός φεύγοντας από την Τούμπα συνάντησε τον Λούκας Πέρεθ με τον οποίο είχε θερμό εναγκαλισμό.

«Είμαι στην τελευταία φαση της καριέρας μου. Σέβομαι τον κόσμο,πάνντοτε το κάνω αυτό. Αυτό που ήθελα να ξέρω ήταν αν θα παίζω ή όχι. Πάντα με θυσίες κέρδισα πολλά στο ποδόσφαιρο και δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μου πει αν έχει τελειώσει η καριέρα μου ή όχι.  Αυτό πρέπει να είναι δική μου επιλογή. Αν μπορώ να παίξω και άλλο ποδόσφαιρο θα το αποφασίσω εγώ», ανέφερε αρχικά ο Ουρουγουανός έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ για να στείλει στη συνέχεια το δικό του μήνυμα στο κόσμο του ΠΑΟΚ:

«Ο κοσμος με γνωρίζει όπως τον γνωρίζω και εγώ έδωσα τα πάντα και ίδρωσα με αίμα την φανέλα του ΠΑΟΚ. Πάντα έδινα το 100%. Όλοι θα θυμούνται πως ένας Ουρουγουανος ήρθε και ίδρωσε και μάτωσε την φανέλα».

Σε ερώτηση για τον Χουμπ Στέφενς δεν ήθελε να μιλήσει, αν και στις προαναφερθείσες δηλώσεις του άφησε σαφέστατες αιχμές για το πρόσωπό του ενώ επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ξάνθη. «Δεν θέλω μιλήσω για τον προπονητή. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και ευχαριστώ την Ξάνθη που με θυμήθηκε και με τίμησε. Θα τιμήσω της φανέλα της, όπως έκανα παντού ως επαγγελματίας, σε όλες τις ομάδες που πήγα. Για το μέλλον δεν έχω μιλήσει ποτέ και δεν θέλω να το κάνω ούτε τώρα».

Τέλος, μίλησε στα ελληνικά, λέγοντας “σας αγαπώ” για τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Να σημειωθεί ότι όπως ανέφερε σε προηγούμενα ρεπορτάζ το ThrakiSportS, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πλήρωσε μέρος του συμβολαίου του Γκαρσία, δείχνοντας ότι σέβεται τον Ουρουγουανό και θέλει να διατηρήσει ανοιχτή γραμμή μαζί του. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

“Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σεβόμενη την επιθυμία του Πάμπλο Γκαρσία να συνεχίσει να αγωνίζεται, συμφώνησε στην παραχώρησή του για τους επόμενους έξι μήνες στην Skoda Ξάνθη.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τον ποδοσφαιριστή έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα και αναμένεται να υπάρξει νέος κύκλος το προσεχές καλοκαίρι. Όπως είναι γνωστό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διατηρεί ανοιχτές τις πόρτες της για τον εμβληματικό ποδοσφαιριστή που τίμησε τα τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στις Μοντεβιδέο Γουόντερερς (Oυρουγουάη), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη), Μίλαν (Ιταλία), Βενέτσια (Ιταλία), Οσασούνα (Ισπανία), Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Θέλτα (Ισπανία), Μούρθια (Ισπανία), προτού έρθει στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 153 ματς όλων των διοργανώσεων, στα οποία σκόραρε 6 φορές”.