Photos: Ξεκίνησε από τώρα το ξεφάντωμα σε… καρναβάλια η Πηγή Δεβετζή!!!

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Μπορεί οι Απόκριες να αργούν ακόμα (καλά καλά δεν πέρασαν τα Χριστούγεννα), όμως σε μια περιοχή της Ελλάδας είχαν καρναβάλια. Ο λόγος για την Καστοριά, όπου το έθιμο θέλει να γιορτάζουν μασκαρεμένοι την έλευση του νέου χρόνου.

Τα Ραγκουτσάρια είναι το καστοριανό καρναβάλι που ξεκινά την Πρωτοχρονιά και κορυφώνεται το τριήμερο 6-8 Ιανουαρίου. Εκεί λοιπόν, βρέθηκε και η “δική μας” Πηγή Δεβετζή, η θρακιώτισσα ολυμπιονίκης, μαζί με καλή παρέα με την οποία ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη.

Τις φωτογραφίες από τις καρναβαλικές εμπειρίες της Πηγής ανέβασαν στο facebook διάφοροι φίλοι της και όπως φαίνεται σε αυτές, η παρέα διασκέδασε με την ψυχή της. Η ίδια η Πηγή ανέβασε μερικές φωτογραφίες με τους κύκνους που είδε στην περίφημη λίμνη, καθώς και μια δική της εικόνα με φόντο την λίμνη Ορεστιάδα (έτσι την λένε) και την υποσημείωση ότι “λατρεύει την Καστοριά”.

Ποιος μπορεί να μην την λατρεύει άλλωστε; Και ποιος μπορεί να μην ζηλεύει την Πηγή για το γεγονός ότι βρέθηκε σε ένα από το πιο όμορφο μέρος της Ελλάδος αυτές τις μέρες; Φανταζόμαστε, μόνο όσοι είχαν την χαρά και την τύχη να βρίσκονται εκεί μαζί της…