Όλο το παρασκήνιο με τον Σερζ Ντιε! Στην πόρτα της εξόδου από την Ξάνθη (εκτός και αν…)

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Στην πόρτα της εξόδου από την Ξάνθη βρίσκεται πλέον ο Σερζ Ντιε. Ο ιβοριανός δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή με τον ΠΑΟΚ και όλα δείχνουν ότι το σκοινί με τον προπονητή της ομάδας Ράινερ Μάουρερ έχει τεντωθεί για τα καλά, αν δεν έχει σπάσει κιόλας.

Τις τελευταίες ώρες στην πόλη της Ξάνθης κυκλοφορούν φήμες ότι ο Ντιε αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Αυτό ενδεχομένως να εξηγεί και την φημολογία από τις ίδιες πηγές ότι δεν βρίσκεται καν στην Ξάνθη, δεν επέστρεψε καν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Κάποιοι λένε ότι θα πάει στην γειτονική Καβάλα, που προσπαθεί να ενισχυθεί και στην οποία έχει παρελθόν και είναι ιδιαίτερα αγαπητός, όπως άλλωστε και στην Ξάνθη. Ωστόσο η πληροφορία αυτήν δεν επιβεβαιώνεται, τουλάχιστον από επίσημες πηγές.

Τα πάντα ξεκίνησαν από την αντίδραση του Σερζ Ντιε πριν ενάμισι μήνα, στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης  με τον Παναιτωλικό στα Πηγάδια. Ο Μάουρερ αποφάσισε να τον βγάλει εκτός αγωνιστικού χώρου και να περάσει στην θέση του τον Θοδωρή Βασιλακάκη.

 Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη του έμπειρου Αφρικανού μέσου ο οποίος κατά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο άρχισε να λέει διάφορα… “γαλλικά”.

Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη είχε βγάλει τότε ανακοίνωση, με την οποία ο Χρήστος Πανόπουλος έβγαζε στην σέντρα τον Ιβοριανό, τονίζοντας ότι κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα, είτε λέγεται Ντιε, είτε Πανόπουλος εύτε… Τρεχαγυρευόπουλος.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Ντιε πάλι μέσω ανακοίνωσης της Ξάνθης ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον προπονητή και τους συμπαίκτες του. Όμως όλα δείχνουν ότι το γυαλί είχε ραγίσει και παρά τις προσπάθειες, παραμένει έτσι.

Και τώρα τι μέλει γενέσθαι; Είναι προφανές ότι με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν μπορούν να συνυπάρξουν Ντιε και Μάουρερ. Άρα ο Ντιε οφείλει να φύγει. Αποτελεί όμως μεγάλο όνομα για να μην επιδιώξει να κερδίσει κάτι από την όποια παραχώρησή του η ομάδα.

Εκτός και αν φύγει ο Μάουρερ. Τίποτα τέτοιο δεν έχει ακουστεί μέχρι στιγμής. Όλοι ξέρουν ότι αποτελεί εισήγηση του Κώστα Κωνσταντινίδη, που την στήριξε προς τον μεγαλομέτοχο και ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου. Και είναι πρόσφατες οι ανακοινώσεις – δημόσιες δηλώσεις του Πανόπουλου ότι τον στηρίζει απόλυτα και μπορεί αν θέλει να προχωρήσει σε όσες αλλαγές κρίνει, αλλάζοντας τα πάντα στην ομάδα.

Ωστόσο στην πόλη της Ξάνθης, όσο τίποτα δεν γίνεται με την περίπτωση Ντιε παρόλο που είναι φανερό ότι η συμβίωση των δύο δεν τραβάει, τόσο πληθαίνουν στα καφενεία οι συζητήσεις ότι τελικά ίσως να είναι ο Μάουρερ αυτός που θα βρεθεί προ των πυλών. Ιδίως αν έρθει αρνητικό αποτέλεσμα στην Κομοτηνή και μείνει η ομάδα οκτώ βαθμούς μακριά από τον βασικό στόχο της, που είναι η πέμπτη θέση και η είσοδος στα πλέι οφ. Αυτός του κυπέλλου, έτσι και αλλιώς, έχει ήδη χαθεί…