Η 18η αγωνιστική με τα μάτια της Μελίνας: Η βασιλόπιτα, το ψιλικατζίδικο, τα κόλλυβα και τα μαλλιά του Μάουρερ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Καλή χρονιά και χρόνια μας πολλά!!! Να είμαστε όλοι καλά, με υγεία, ηρεμία, αισιοδοξία και πάνω απ΄ όλα υπομονή, για να αντέξουμε όλα αυτά που μας περιμένουν το 2014! Και μπορεί σε ότι αφορά τα νέα φορολογικά μέτρα και τα νέα χαράτσια να μην ξέρω τι θα γίνει, ωστόσο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θα ζήσουμε πολλές συγκινήσεις. Η 18η αγωνιστική το επιβεβαίωσε….

 

 

Το σημερινό σχολιασμό λέω να τον ξεκινήσω με το παιχνίδι στα Γιάννινα, εκεί όπου η Τρίπολη πέρασε σαν αέρας (0-2), με τον Στάικο Βεργέτη να κερδίζει το…. δάσκαλό του Σάκη Τσιώλη, του οποίου ήταν για πολύ καιρό βοηθός στον Αστέρα! Οι δύο άντρες βρέθηκαν για πρώτη φορά αντίπαλοι και αυτό που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο τεχνικός των Αρκάδων. Μάλιστα η Τρίπολη ήταν και η ομάδα που σκόραρε πρώτη για το 2014, με τον Μπαράλες να σημειώνει το παρθενικό γκολ της νέας χρονιάς, στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης!!!!!

Τρία λεπτά αργότερα σημειώθηκε το δεύτερο τέρμα για το 2014, αυτή τη φορά όμως από παίκτη του Ατρόμητου. Πιο συγκεκριμένα ο Τάσος Καραμάνος άρχισε τη νέα χρονιά, όπως ακριβώς τελείωσε την προηγούμενη….  δηλαδή σκοράροντας! Ο νεαρός μέσος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στον Εργοτέλη, δίνοντας έτσι στην ομάδα του το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο για το 2014. Όπως ακριβώς ο Τάσος Καραμάνος, έτσι ακριβώς και οι παίκτες του Εργοτέλη, δεν λένε να αλλάξουν συνήθειες και υποδέχτηκαν το νέο έτος όπως ακριβώς αποχαιρέτησαν και το 2013. Δηλαδή χωρίς νίκη. Ήλπιζε σου λέει ο Γιάννης Πετράκης μήπως και άλλαζε το γούρι, αλλά τίποτα.

Στα ίδια στατιστικά χάλια, παρέμειναν όμως και άλλες ομάδες, με την Καλλονή να κάνει τετραπλό δώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος και επικράτησε με σκορ 4-0. Προσωπικά έχω βαρεθεί να μιλάω άλλο για τα ρεκόρ που σπάνε φέτος οι Ερυθρόλευκοι. Η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, τα ωραιότερα γκολ στο πρωτάθλημα, οι περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα…. ΟΚ! Το καταλάβαμε. Είστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα! Αλλά ρε παιδιά χάστε και κανένα παιχνιδάκι, έτσι για να υπάρξει και λίγη ποικιλία….

Είδατε τι ωραία έκπληξη έγινε στο Αγρίνιο; Πήγε εκεί ο Παναθηναϊκός για να ξεκινήσει με το δεξί της χρονιά του, έπεσε πάνω στο τοίχος τους Καμαρά και τσουπ έφυγε ηττημένος με σκορ 1-0. Σαν είπε ο Μάκης Χάβος το καλοκαίρι ότι θέλει να δημιουργήσει και στη Σούπερ Λίγκα μία έδρα – φρούριο, μάλλον το εννοούσε. Δεν εξηγείται αλλιώς το στατιστικό της ομάδας του, σύμφωνα με το οποίο σε εννιά εντός έδρας αναμετρήσεις, μετρούν έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες! Αήττητος εντός έδρας ο Παναιτωλικός και οι Πράσινοι αποτέλεσαν το τελευταίο του θύμα. Έξαλλος ο Γιάννης Αναστασίου μετά το τέλος του αγώνα, αφού είδε την ομάδα του να κάνει για ακόμα μία φορά ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Μήπως κάποιοι κύριοι όπως ο Μπεργκ έφαγαν λίγο περισσότερη βασιλόπιτα από ότι έπρεπε και παρουσίασαν τόσο βαριά πόδια;;;; Ποιος να ξέρει…..

Πάντως στο γήπεδο της Βέροιας έγινε υπέροχο ματς…. Τόσο η Βασίλισσα όσο και ο φιλοξενούμενος Πλατανιάς, μπήκαν φουριόζοι στο 2014 και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα (2-2) στο…. φτωχό κοινό τους. Και λέγοντας φτωχό κοινό, δεν εννοούμε την οικονομική κατάσταση των φιλάθλων, αλλά τον αριθμό τους!! Είτε πηγαίναμε στο γήπεδο της Βέροιας είτε σε κάποιο συνοικιακό ψιλικατζίδικο, τον ίδιο κόσμο θα συναντούσαμε. Λίγο το κρύο, λίγο το πολύ φαΐ των ημερών…..  ο κόσμος μάλλον ήθελε να ξεκουραστεί και να δει από την τηλεόραση το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αν και εδώ που τα λέμε περισσότερη αγωνία είχαν οι φίλαθλοι της Βέροιας για το αν θα έρθει τελικά ο Πάμπλο Γκαρσία στην ομάδα τους, παρά για το αν θα κερδίσουν τον Πλατανιά.

Αντίθετα οι φίλαθλοι του Λεβαδειακού είχαν αγωνία για την εξέλιξη του αγώνα της ομάδας τους στην Κομοτηνή, με αντίπαλο τον Πανθρακικό. Βλέπετε οι τελευταίες ήττες, έχουν φέρει το Λεβαδειακό σε δεινή βαθμολογική θέση και δυστυχώς οι φόβοι όλων στο στρατόπεδο της Λιβαδειάς επιβεβαιώθηκαν. Η τέταρτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα – και μάλιστα χωρίς να σκοράρουν – είναι γεγονός… Όπως γεγονός είναι πως σε δέκα εκτός έδρας αναμετρήσεις οι Βοιωτοί μετρούν εννιά ήττες και μία ισοπαλία!!!  Ο Πανθρακιός επικράτησε με σκορ 1-0, ο Λεβαδειακός βρίσκεται πλέον στην 15η θέση και ο Νίκος Καραγεωργίου αρχίζει να νιώθει τις πρώτες πιέσεις. Από την άλλη μεριά ο Άκης Μάντζιος νιώθει δέκα κιλά πιο ελαφρύς, αφού το 2014 ξεκίνησε με το δεξί, με τον Βραζιλιάνο σκόρερ Ιγκόρ Ντε Σόουζα να εύχεται: felizanonovoatodos!!!

Με την ίδια ατάκα θα πρέπει να υποδέχτηκαν το 2014 και όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ οι οποίοι βρέθηκαν να χάνουν στα Πηγάδια από τη Ξάνθη με 1-0 μέχρι το 87΄ και όμως κατάφεραν να φύγουν με το τρίποντο στις αποσκευές τους! Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-2 και ο Χουμπ Στέεφενς φαίνεται να ακολουθεί πιστά τα χνάρια του Φερνάντο Σάντος…. Δεχόμαστε δηλαδή γκολ, προηγείται ο αντίπαλος στο σκορ και στα τελευταία λεπτά ανοίγουν οι ουρανοί και κερδίζουμε…. Αυτό πια δεν το λες τύχη και κ…φαρδία, αλλά συνήθεια που έγινε λατρεία!!!!! Μη τυχόν και πετύχουν πρώτοι γκολ και βρεθούν μπροστά στο σκορ οι ΠΑΟΚτσίδες, θα γυρίσει ανάποδα ο κόσμος!!!! Στη Ξάνθη από την άλλη, ο Μάουρερ τραβούσε για ακόμα μία φορά τα – ελάχιστα – μαλλιά του και ψάχνει ακόμα να βρει το πως χάθηκε το τρίποντο μέσα από τα χέρια του….

Στη Νέα Σμύρνη πάντως κανείς δεν απόρησε για το τελικό 0-0 ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι έβγαιναν όποτε το θυμόντουσαν στην επίθεση και οι Κρητικοί αρκέστηκαν σε διπλή ζώνη άμυνας, λες και η εστία του αντιπάλου ήταν ζώνη απαγορευμένη και φοβόντουσαν να πλησιάσουν. Πιο πολύ κουράστηκε ο διαιτητής με τις κίτρινες κάρτες που έδειξε, παρά οι παίκτες των δύο ομάδων.

Και τέλος στο σημερινό σχολιασμό μας θα δώσουμε με το χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Απόλλωνα. Όπως όλοι θα καταλάβατε νίκη δεν ήρθε στο Χαριλάου ούτε και χθες. Όσοι πίστεψαν πως το 2014 θα ήταν πιο τυχερό και πιο….  καλό με τους Θεσσαλονικείς, έπεσαν έξω. Με κόλλυβα αποχαιρέτησαν το 2013, με κόλλυβα υποδέχτηκαν και το νέο έτος. Το τελικό 2-0 υπέρ του Απόλλωνα καθήλωσε ξανά τον Άρη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ αντίθετα οι νεοφώτιστοι πήραν μία μικρή ανάσα. Μία ματιά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και όλοι θα καταλάβουν ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικός από τον πρώτο!!!!!! Καλή μας συνέχεια….