Video: Οι δηλώσεις μετά το Ορεστιάδα – Ηρακλής και η αφιέρωση Κεμανετζή στον «αρχηγό των αρχηγών»

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Στον Νίκο Σαμαρά αφιέρωσαν οι πάντες την πρόκριση της Ορεστιάδας επί του Ηρακλή στο Κύπελλο Ελλάδος, στην επέτειο του ενός έτους από την μέρα που πέταξε ψηλά για τους ουρανούς ο “Αετός του Έβρου”. Με έντονη συναισθηματική φόρτιση οι δηλώσεις του αρχηγού της ομάδα Στέλιου Κεμανετζή, του προπονητή Νίκου Αντωνιάδη αλλά και του προπονητή του Ηρακλή Χρήστου Πάτρα.

“Σήμερα ήταν ένας χρόνος μετά τον χαμό του αρχηγού μας, του Νίκου του Σαμαρά. Έφυγε ο αρχηγός των αρχηγών. Έτυχε σήμερα να παίξει η ομάδα όπου ξεκίνησε την καριέρα του με την ομάδα που κατέκτησε το μοναδικό του τρόπαιο. Εγινε αυτό το Σάββατο, ακριβώς ένα χρόνο μετά. Τα παιδιά της Ορεστιάδας δώσαμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε μετά το διάλειμμα των εορτών ώστε να αφιερώσουμε τη νίκη μόνο στο Νίκο, που τόσα είχε προσφέρει στο βόλεϊ όλης της Ελλάδος.  Δώσαμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Θα τον θυμόμαστε. Υπήρχε συναισθηματική βαρύτηρα και ήταν νοκάουτ. προσπαθήσαμε να είμαστε όσο καλύτερα μπορούσαμε και ελπίζω φέτος να τα καταφέρουμε στους στόχους που έχουμε”, είπε ο Στέλιος Κεμανετζής στην web-camera του Ράδιο Έβρος.

Ο προπονητής του Ηρακλή Χρήστος Πάτρας σχολίασε: “Τον αγώνα τον επισκιάζει η σημερινή μέρα, ένας χρόνος από την απώλεια του Νίκου. Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι έχει φύγει ο άνθρωπος από την ζωή. Αλλά πρέπει να συνεχίζουμε, είναι από αυτά που δεν μαθαίνουμε στο σχολείο. Πρέπει να μάθουμε να συνεχίζουμε αλλά πρέπει να μάθουμε να ζεβόμαστε, να μην ξεχνάμε και να τιμούμε τους ανθρώπους, πράγμα ποπυ το έκανε η πόλη της Ορεστιάδας σήμερα. Είμαι από τους ανθρώπους που θέλουν ξανά την Ορεστιάδα στην Α1 Κατηγορία και το εύχομαι ολόψυχα. Θα ήθελα να το δω αυτό και εύχομαι ολόψυχα να γίνει”.

Τέλος, ο Νίκος Αντωνιάδης είπε: “Αφιερώνουμε τη νίκη στο Νίκο τον Σαμαρά, τον μεγάλο αυτό αθλητή και φίλο. Αγωνιστικά, ο Ηρακλής ήταν βελτιωμένος αλλά εμείς βρεθήκαμε σε καλή μέρα. Πιέσαμε στο σερβίς, τους χαλάσαμε την υποδοχή και ήρθε μια εύκολη σχετικά νίκη σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, καθώς το κύπελλο δεν έχει σχέση για το πρωτάθλημα, είναι νοκ άουτ, μπορεί να συμβούν τα πάντα. Συνεχίζουμε με τις Σέρρες την τετάρτη, ένα αναβληθέν παιχνίδι και μετά υποδεχόμαστε την ΓΕΑ. Περιμένουμε να δούμε τον αντίπαλό μας στο κύπελλο και ελπίζω να φτάσουμε να παίξουμε και στην επόμενη φάση με την Λίγκα”