Αποκάλυψη: Νέο Κλειστό στην Αλεξανδρούπολη εξαγγέλλουν Λαμπάκης – Γιαννακίδης!!! (4,5 μήνες πριν τις εκλογές…)

Γράφει ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Ο κύβος ερρίφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, η σημαντική ανακοίνωση που θα αφορά τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης και θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τον Εθνικό, την οποία υποσχέθηκε ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Λαμπάκης στην κοπή της πίτας του Εθνικού την Πρωτοχρονιά, είναι η κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη, έπειτα από σχεδόν 40 ολόκληρα χρόνια.

 

Για το θέμα υπήρξαν πολλές διεργασίες μέσα στις γιορτές, με τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη να αποδέχεται το σχετικό αίτημα, που εδώ και χρόνια είχαν όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού στην πρωτεύουσα του Έβρου και έγινε πιο έντονο μετά τις τελευταίες επιτυχίες της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού. Έτσι, παραμονές των εκλογών για την αυτοδιοίκηση (κάτι που προφανώς παίζει τον ρόλο του και πιέζει καταστάσεις), φαίνεται ότι δρομολογούνται οι εξελίξεις για να δημιουργηθεί το νέο Κλειστό Γυμναστήριο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν είναι τυχαίο ότι (σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε) “την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 9:00 π.μ. θα επισκεφθούν τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Αριστείδης Γιαννακίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας ΑΜ-Θ, για να συζητήσουν την προώθηση έργων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και την χρηματοδότησή τους”.

Οι πληροφορίες του ThrakiSportS επιμένουν ότι ένα από τα έργα, η προώθηση των οποίων θα συζητηθεί πιθανότατα κατά προτεραιότητα, είναι το νέο κλειστό της Αλεξανδρούπολης. Για αυτό και σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου, “μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θα επισκεφθούν, στις 10:00 π.μ., τα γραφεία του αθλητικού συλλόγου ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Πλατεία Πολυτεχνείου) όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση συνεργασίας με το Δ.Σ. του Συλλόγου”. 

Σύμφωνα με όσα μαθαίνει το ThrakiSportS, το νέο κλειστό γυμναστήριο θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Φυτωρίου στα ανατολικά της πόλης, όπου βρίσκεται και το νέο κολυμβητήριο. Οι καταρχήν σκέψεις μιλάνε για ένα κλειστό χωρητικότητας 1.000 θέσεων (τέτοια πρόταση έχει κατατεθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης).

Σε κάθε περίπτωση, για την χωρητικότητα θα πρέπει να υπάρξει σχετική μελέτη και ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα, καθώς δεν χρειάζονται ούτε οι υπερβολές (που ενδεχομένως παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη και την Ορεστιάδα) αλλά ούτε και ένας αριθμός που θα αποδειχθεί σε μερικά χρόνια μικρός και θα κάνει τους πάντες να τρέχουν να προσθέσουν κερκίδες, όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”.

Επίσης, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον μιλάμε για εξασφαλισμένη χρηματοδότηση σε χώρο που έχει ήδη βρεθεί και είναι δημόσιος, ο χρόνος κατασκευής δεν θα ξεπεράσει το ενάμισι έτος από την στιγμή που θα υπάρξει ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο.  

Λογικά οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το πρωί της Τρίτης, αλλά σημασία έχει φυσικά οι όποιες (προεκλογικές, για να μην ξεχνιόμαστε) ανακοινώσεις να γίνουν άμεσα πράξεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ του ThrakiSportS, εφόσον επιβεβαιωθεί, αφορά μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον συνολικό αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης.

Θα αναμείνουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο θέμα και εδώ θα είμαστε, να τις καταγράφουμε. Αλλά ας μην προτρέχουμε και ας περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Ες αύριον (Τρίτη, 7/1, του Αϊ Γιαννιού) τα σπουδαία…