Κύπελλο Ελλάδος: Όσα έγιναν στο ντέρμπι Ορεστιάδας – Ηρακλή και η αφιέρωση στο Νίκο Σαμαρά…

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης 

–  Στο Νίκο Σαμαρά, που έφυγε από την ζωή τέτοια μέρα πριν από ακριβώς ένα χρόνο, αφιέρωσαν οι παίκτες του ΑΟ Ορεστιάδας τη νίκη – πρόκριση επί του Ηρακλή, στο μεγάλο ντέρμπι (στα χαρτιά) της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, που μετέδωσε ζωντανά το ThrakiSportS.

 

Πριν από 16 χρόνια οι δυο ομάδες είχαν μονομαχήσει στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου αλλά τώρα οι δυο ιστορικές ομάδες, που αγωνίζονται στην Α2 Κατηγορία πλέον, βρέθηκαν αντίπαλοι μόλις στον δεύτερο γύρο της ίδιας διοργάνωσης με την Ορεστιάδα να κερδίζει εύκολα τον Ηρακλή 3-0 και να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Δυνατοί από το ξεκίνημα οι πράσινοι, στις αρχές του αγώνα οι οποίοι προηγήθηκαν εύκολα με 8-3 χωρίς να δώσουν περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Κ. Πάτρα η οποία με πολλά λάθη έμεινε πίσω στο σκορ. Η Ορεστιάδα έπιασε πολύ καλή απόδοση και με τέσσερις κερδισμένους άσσους κατάφερε να κάνει το 1-0 με 25-13.

Στο δεύτερο σετ ήρθε η αντίδραση του γηραιού παίρνοντας κεφάλι στο σκορ, βελτιώνοντας την αρχική κακή υποδοχή και κάνοντας 7-10, για να έρθουν οι θρακιώτες και να ανατρέψουν την πορεία του σετ μέχρι το 18-15 όπου με κάποιες λάθος αποφάσεις του διαιτητή Ιωαννίδη και μια κόκκινη στον Χουσίδη έγινε το 18-19 για να υποκύψουν τελικά οι φιλοξενούμενοι στην ανωτερότητα των γηπεδούχων και να γίνει το 2-0 με 25-22.

Οι παράγοντες αλλά και οι παίκτες της Ορεστιάδας φαίνονταν εκνευρισμένοι με τις διαιτητικές αποφάσεις. Ωστόσο δεν άφησαν να υπάρξει οποιαδήποτε ελπίδα για τους θεσσαλονικείς στην συνέχεια. Το τρίτο σετ απλά επιβεβαίωσε την διαφορά των δύο ομάδων με τον Νίκο Αντωνιάδη να κάνει πολλές αλλαγές στο σχήμα του και να παίρνει τη νίκη με 25-17 και 3-0 σετ.

Τα σετ του αγώνα: 25-13, 25-22, 25-17 

Διαιτητές: Ιωαννίδης- Παπαχρήστου

Α.Ο. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Αντωνιάδης): Κεμανετζής, Βλασακίδης, Χουσίδης, Καρδαμανίδης, Δημητρούδης, Κων/νίδης, Ποτολίδης,Πεντίδης, Διαμαντίδης, Νένογλου, Κοφίδης

ΗΡΑΚΛΗΣ Γ.Σ. (Πάτρας): Τσιάρας, Γεροβασιλείου, Θεοδόσης, Τσιράκης, Ευγενίδης, Ιωαννίδης, Σταυρακάκης, Δούβρος, Τζιουμάκας, Τσολάκος.