Ενέργειες για Ντεσπέιν και υπόσχεση για πριμ στον Άρη αν νικήσει στην Αλεξανδρούπολη

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Το ματς με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης το ερχόμενο Σάββατο (11/1) κατά την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Volleyleague είναι από μόνο του μία πρόκληση για τον Άρη, γεγονός που φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος των «κίτρινων», Θωμάς Γιώτας.

 

Η ομάδα του Έβρου είναι αυτή που οδηγεί την κούρσα του φετινού πρωταθλήματος, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πρωταθλήτρια χειμώνα με απολογισμό δέκα νίκες και μόλις μία ήττα στις έντεκα πρώτες αγωνιστικές!

Για τον λόγο αυτόν, ο πρόεδρος του ΤΑΠ Άρης υποσχέθηκε πριμ 10.000 ευρώ στους παίκτες του σε περίπτωση που καταφέρουν ν΄ αποδράσουν με το «διπλό» από την Αλεξανδρούπολη σε μία εβδομάδα!

Ας μην ξεχνάμε ότι το σύνολο του Σπύρου Φίνου βρίσκεται σε ανοδική πορεία, μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και αναμένεται να παρουσιάσει ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο στο β΄ γύρο με Ντεσπέιν και Ντάμποβιτς στη σύνθεσή του.

Οι παίκτες του Άρη επέστρεψαν στις προπονήσεις το απόγευμα της Παρασκευής (3/1), με μοναδικό απόντα τον Ρολάντο Ντεσπέιν, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση. Ο Κουβανός αναμένεται να μπει από το Σάββατο σε ρυθμούς προπονήσεων, ενώ μέχρι τη Δευτέρα (06/01) πρόκειται να ξεκαθαρίσει και το θέμα με τη FIVB και το παράβολό του.

Σε περίπτωση που η παγκόσμια ομοσπονδία απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του Άρη, τότε όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των κιτρίνων, θα καταβληθεί άμεσα το παράβολο, προκειμένου ο Ντεσπέιν να έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες. Κατά συνέπεια θα έρθει και αυτός στην Αλεξανδρούπολη.

Στην Θεσσαλονίκη επέστρεψε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, ο μαυροβούνιος πασαδόρος Σίμο Ντάμποβιτς. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των οπαδικών ιστοσελίδων, οι ιθύνοντες των «κίτρινων» ρίχνουν «ματιές» για την απόκτηση ενός τρίτου ξένου (δεδομένης και της παρουσίας του Ρολάντο Ντεσπέιν στο ρόστερ τους), ο οποίος θ΄ αγωνίζεται στο κέντρο.

Άλλωστε, από την αρχή της χρονιάς ο τότε τεχνικός, Αντρέι Κράβαρικ, σε συνεργασία με τους διοικούντες είχαν εντοπίσει έλλειψη στη συγκεκριμένη θέση και ως εκ τούτου το προσεχές διάστημα θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις, ώστε να «κλείσει» και αυτή η «τρύπα».