Photos: Η κοπή της πίτας του Εθνικού ακριβώς 30 χρόνια πριν, την Πρωτοχρονιά του 1984

Παραδοσιακά το μεσημέρι κάθε Πρωτοχρονιάς, η πρώτη βασιλόπιτα επίσημου φορέα στην Θράκη κόβεται στα γραφεία του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Η παράδοση θα τηρηθεί φυσικά και το 2014. Με αυτήν την αφορμή, το ThrakiSportS θυμάται την αντίστοιχη κοπή πίτας 30 ακριβώς χρόνια πριν, την Πρωτοχρονιά του 1984.

Στην πρώτη φωτογραφία, όπως αναφέρει η http://www.oldalexandroupoli.gr από όπου αντλούμε το υλικό, ο μπαρμπά Θόδωρος Τσελιγγόπουλος (ένας εκ των δύο ιδρυτών του Εθνικού το 1927) μοιράζει τα κομμάτια. Τον παρακολουθεί ο Μιχάλης Μπολιάκης (έφορος μπάσκετ) κι ο Γιώργος (ο Πολωνός-φαινόμενο τότε στο μπάσκετ).

Στην δεύτερη εικόνα, ο πρόεδρος Γ. Γιαννούτσος κόβει την πίτα. Στα γραφεία βρίσκονται οι: Μπομποτάς Θ.- Μαρασλής- Δεληρόκας Λ.- Γεωργαντάς Γ.- Παρασκευόπουλος Μιχ.-  Βαλσαμίδης Λουκάς- Μαραγκόζης Στ.- Σιμσίρης Θοδ.- Καργούδης Κ.- Δουλάμης Ζαχ.- Βούζης Δημ. (με τα παιδιά του) και Καπετανίδης Χρ.

Αντίστοιχα στην τρίτη εικόνα. Στην τέταρτη η πίτα του τμήματος μπάσκετ. Στην ασπρόμαυρη, πάντα από την Πρωτοχρονιά του 2014, ο Αλέκος Παρασκευόπουλος (γιος του επί χρόνια προέδρου του Εθνικού και αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Βόλεϊ Μιχάλη Παρασκευόπουλου) κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Εθνικού και την μοιράζει στους μικρούς αθλητές. Δίπλα του ο γνωστός και αγαπητός Ισίδωρος Τοκαμάνης.