Ο ανατρεπτικός Καζαμίας του ThrakiSportS για το 2014!!! Όλα όσα θα γίνουν τη νέα χρονιά!!!

Γράφει το Φλιτζάνι

–  Το 2013 πέρασε, τι θα γίνει όμως στο 2014 που μόλις ξεκίνησε; Αν θέλετε να είστε ενημερωμένοι, απόλυτα διαβασμένοι και μπροστά από τις εξελίξεις, διαβάστε τον ξεχωριστό Καζαμία του 2014 από το ThrakiSportS. Τον ετοίμασε με ιδιαίτερη προσήλωση το “Φλιτζάνι”, που ως γνωστόν αποκαλύπτει το παρασκήνιο και προβλέπει τις εξελίξεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο συγγραφέα. Απολαύστε τον!!! 

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Ο χρόνος ξεκινά με τον Χρήστο Πανόπουλο να αναλαμβάνει δράση, μετά τα σερί αποτυχημένα αποτελέσματα της ομάδας. Στην ήττα από τον ΠΑΟΚ εκδίδει ανακοίνωση για τις «μαριονέτες» που εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο και για καψόνι απαιτεί να πάνε οι παίκτες με τα… πόδια στην Κομοτηνή, για το «Ελ Θράκικο». Εξουθενωμένοι χάνουν και από τον Πανθρακικό, με τον Πανόπουλο να εκδίδει ανακοίνωση ότι οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία πρέπει να αναλογιστούν σε ποια ομάδα εργάζονται, διαφορετικά καλό θα ήταν να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους. Στην Κρήτη για το ματς με τον Εργοτέλη τους στέλνει να πάνε… κολυμπώντας, αλλά δεν φτάνουν έγκαιρα και χάνουν το ματς στα χαρτιά. Κατόπιν τούτου, ξεκαθαρίζει ότι θα λάβει μέτρα, αν δεν κερδηθούν βαθμοί στον αγώνα της 26ης Ιανουαρίου με τον Ολυμπιακό. Τίποτα δεν αλλάζει και ο Πανόπουλος αναγκάζεται να κάνει πράξη την απειλή του. Εκδίδει ανακοίνωση στην διάρκεια του αγώνα ζητώντας συγνώμη από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που έσπευσαν στα Πηγάδια, για το θέαμα της ομάδας του. Θιγμένος υποβάλει παραίτηση ο Ράινερ Μάουρερ και ο μεγαλομέτοχος την κάνει αποδεκτή και προχωρά στην κίνηση – ματ: επαναπροσλαμβάνει τον Νίκο Καραγεωργίου, που στο μεταξύ έχει φύγει από τις αρχές του μήνα από τον Λεβαδειακό μετά την βαριά ήττα από τον Πανθρακικό.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Την πρώτη ημέρα του νέου μήνα ο Εθνικός αγωνίζεται στον τελικό του Λιγκ Καπ, που διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη,  απέναντι στην Λαμία του εβρίτη πρώην προπονητή του Εθνικού Κώστα Δεληκώστα. Την προηγούμενη μέρα οι δυο φιναλίστ έχουν επικρατήσει των ΑΕΚ και Φοίνικα Σύρου αντίστοιχα. Πριν την διεξαγωγή του αγώνα, το ΤΑΑ Εθνικός συνεχίζει την παράδοση να τιμά για την προσφορά τους στον σύλλογο ανθρώπους που δεν ανήκουν πλέον στην οικογένειά του. Έτσι, μετά τον Θόδωρο Μπάεφ, σειρά αυτή τη φορά παίρνει ο πρώην πρόεδρος της ομάδας κ. Ζολώτας.  Προκαλούνται αντιδράσεις, αλλά όπως διευκρινίζουν πηγές του  ΜΓΣ, ο βραβευθείς κατάφερε ουσιαστικά να ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο, αφού με τις ενέργειές του πάγωσε και τελικά έδιωξε την χορηγία των «Χρυσωρυχείων Θράκης», εξαιτίας της οποίας η πλειοψηφία των αλεξανδρουπολιτών είχε μποϊκοτάρει την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Με μια κίνηση έκπληξη, στα μέσα του μήνα, τα «Χρυσωρυχεία» αποφασίζουν να αποσύρουν την διαφήμιση από τον ΠΑΟΚ και ξαναζητούν τη φανέλα του Εθνικού, όμως η διοίκηση Βουκουρεσλή – Τζίμα ξεκαθαρίζει ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται, καθώς «πάνω από όλα είναι η υγεία των παιδιών μας». Μάλιστα, με ανακοίνωσή του ο Εθνικός καλεί τους καναδούς χρυσοθήρες να πάρουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν και σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Λαμπάκη κατατίθεται πρόταση να κατασκευαστεί στο Πέραμα το νέο κλειστό της Αλεξανδρούπολης, χωρητικότητας 60.000 θέσεων (!!!), ώστε να μην υπάρξει ξανά κίνδυνος να μείνει εκτός γηπέδου οποιοσδήποτε φίλαθλος.

ΜΑΡΤΙΟΣ:  Καταιγιστικές εξελίξεις στον Πανθρακικό. Η ομάδα πετάει από παιχνίδι σε παιχνίδι και ο Άκης Μάντζιος δέχεται πρόταση να αναλάβει τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που αναζητά τον διάδοχο του Μόγιες μετά τον αποκλεισμό της στον Τσάμπιονς Λιγκ από τον Ολυμπιακό. Στην Κομοτηνή ο κόσμος ξεσηκώνεται και του θυμίζει την πορεία που είχε ο Παύλος Δερμιτζάκης, όταν εγκατέλειψε την ομάδα στα κρύα του λουτρού για να πάει στον ΠΑΟΚ. Κατόπιν αυτών, ο Μάντζιος απορρίπτει την πρόταση και παραμένει στην Κομοτηνή, καθώς στο μεταξύ ο Πανθρακικός βρίσκεται μια ανάσα από την έξοδό του για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Πιο πίσω βρίσκεται η Ξάνθη, που μένει εκτός πλέι οφ αλλά οι παράγοντές της αισιοδοξούν ότι θα παίξουν και πάλι Ευρώπη, καθώς οι μισές και πλέον ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω της στον βαθμολογικό πίνακα χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά και κατά συνέπεια δεν παίρνουν άδεια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην Ευρώπη βγαίνει για δεύτερη σερί σεζόν και ο Εθνικός στο βόλεϊ, ενώ η ΕΚΑΣΑΜΑΘ ζητά wildcardαπό την ΕΟΚ για να συμμετάσχει στα επόμενα ευρωπαϊκά κύπελλα και ομάδα του μπάσκετ από την Θράκη, ώστε να μην νιώθει παραμελημένο στην περιοχή το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Στον τελικό της Volley League προκρίνονται ο Εθνικός και ο Φοίνικας Σύρου, κάτι που σημαίνει ότι ο τίτλος για πρώτη φορά στα χρονικά θα πάει σε επαρχιακή ομάδα. Έχουν προηγηθεί επικοί ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό, που έχοντας ως παράδειγμα τον μετρ του είδους Χρήστο Πανόπουλο, έχει βγάλει εννιά ανακοινώσεις στην διάρκεια των τριών ημιτελικών για να διαμαρτυρηθεί για την διαιτησία. Οι πρώτοι δύο τελικοί διεξάγονται στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», μιας και ο Εθνικός έχει πλεονέκτημα έδρας, με τον ιδιοκτήτη του Φοίνικα Δημήτρη Παλιόπορτα να ναυλώνει πλοίο και να μεταφέρει οπαδούς από την Σύρο στην Θράκη. Λίγο πριν την άφιξη του πλοίου, οι λιμενικοί κηρύσσουν απεργία για να διαμαρτυρηθούν για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΑ, με αποτέλεσμα αυτό να μένει εγκλωβισμένο στο Θρακικό Πέλαγος. Τελικά οι πιο τολμηροί βουτάνε στα νερά και έρχονται κολυμπώντας για να δουν τα παιχνίδια. Στην επιστροφή, ο Παλιόπορτας αποδέχεται το αίτημα Τζίμα και στο πλοίο επιβιβάζονται οι παίκτες αλλά και φίλοι του Εθνικού, για να βρεθούν στην στέψη της ομάδας τους στην Σύρο. Εκφράζονται φόβοι για επεισόδια εν πλω, αλλά τελικά οι οπαδοί των δύο ομάδων γίνονται φιλαράκια, στήνουν φιλέδες πάνω στο κατάστρωμα και αρχίζουν να παίζουν με τις ώρες φιλικά ματσάκια, μέχρι να φτάσουν στις Κυκλάδες.

ΜΑΪΟΣ: Ο μήνας των εκλογών και των ευρωπαϊκών τελικών. Η Μπάγερν Μονάχου κατακτά για σερί δεύτερη φορά το Τσάμπιονς Λιγκ και ο Πέπε Γκουαρντιόλα σπεύδει στις πρώτες του δηλώσεις να τονίσει: «Ελπίζω μετά από αυτήν την επιτυχία να αποδεχθούν οι διοικούντες του Πανθρακικού το χρόνιο αίτημά μας για ένα φιλικό παιχνίδι στην Κομοτηνή, όπως μας είχε υποσχεθεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν τέτοιο αγώνα και πάντα θα έχω ένα κενό στην καριέρα μου, αν δεν μπορέσω τουλάχιστον για μία φορά να αγωνιστώ σε αυτό το θρυλικό γήπεδο που λέγεται Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής». Στο σημείο εκείνο ο απεσταλμένος του ThrakiSportSσπεύδει να του διευκρινίσει ότι το Πανθρακικό Στάδιο είναι ακόμα στις μακέτες, αλλά ήδη ο Πέπε έχει πάει για δηλώσεις σε άλλα ταπεινά μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC, το ZDF και η Deutsche Wellw. Στα τέλη του μήνα διεξάγονται ταυτόχρονα οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τα Δημοτικά Συμβούλια με τους μισούς αθλητικούς παράγοντες της Θράκης να κατεβαίνουν υποψήφιοι, με κεντρικό σύνθημα ότι θα δημιουργήσουν γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια και κολυμβητήρια. Δεν διευκρινίζουν ωστόσο αν αυτά θα είναι ανοιχτά ή κλειστά, μετά την έναρξη της λειτουργίας τους.

ΙΟΥΝΙΟΣ: Στην μακρινή και εξωτική Βραζιλία αρχίζει το Μουντιάλ και το ThrakiSportS, πιστό στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, καλύπτει από κοντά την διοργάνωση, έχοντας ως ειδικούς συνεργάτες τους… Ιγκόρ και Μαρσελίνιο. Με γκολ του Βασίλη Τοροσίδη η Εθνική κερδίζει την Ακτή Ελεφαντοστού προκαλώντας την έκρηξη του Ντιντιέ Ντρογμπά που  ταπεινωμένος αποφασίζει να κρεμάσει τα παπούτσια του. Έτσι η Ελλάδα προκρίνεται στην επόμενη φάση για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ωστόσο η ομάδα έκπληξη της διοργάνωσης είναι η Ρωσία, που αποκλείει στα προημιτελικά την Βραζιλία στην διαδικασία των πέναλτι. Ήρωας για τους Ρώσους ανακηρύσσεται ο Γιούρι Λοντίγκιν. Ο Πρόεδρος Πούτιν, που περίμενε πώς και πώς μια αθλητική επιτυχία της Ρωσίας μετά την αγωνιστική αποτυχία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, σπεύδει στην Ξάνθη να γνωρίσει από κοντά τα μέρη όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ο τερματοφύλακας της Εθνικής του. Με την ευκαιρία επισκέπτεται και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, όπου ανάβει μια λαμπάδα ίσα με το μπόι των παραγόντων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που δεν φρόντισαν να τον ελληνοποιήσουν αν και τον είχαν καλέσει στην Εθνική Ομάδα της Ελλάδας.

ΙΟΥΛΙΟΣ: Συνεχίζεται στην Αλεξανδρούπολη η διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, στο πλαίσιο της πολιτικής του δημάρχου Λαμπάκη για άνοιγμα στα σπορ. Έτσι, μετά την επιδίωξη για φιλοξενία της ποδοσφαιρικής Καλλονής στο Φώτης Κοσμάς, του φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ Βόλεϊ, του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τζούντο, του Πανελληνίου Όπεν Μπιτς Βόλεϊ, του Ευρωπαϊκού Όπεν Μπιτς Χάντμπολ και του Μεσογειακού Κυπέλλου Κολύμβησης και παρά το γεγονός ότι οι εκλογές έχουν περάσει, αποφασίζεται για την τόνωση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας να φιλοξενηθούν ακόμα το Πανθρακικό Τουρνουά Σκάκι, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπιτς Σνούκερ, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Τρίπατου Μπιλιάρδου και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του ξεχωριστού σπορ «Πέτρα Μολύβι Ψαλίδι Χαρτί» και το Διαπλανητικό Κύπελλο «Κύβου του Ρούμπικ». Η Αλεξανδρούπολη κατακλύζεται από κόσμο και κοσμάκη, οι ξενοδόχοι της τρίβουν τα χέρια τους, οι καφετέριες και τα εστιατόρια αναστενάζουν καλοκαιριάτικα. Ωστόσο όταν φτάνουν οι αποστολές όλων αυτών των διοργανώσεων ταυτόχρονα στην πόλη, διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει χώρος για να διεξαχθούν, καθώς στο μοναδικό κλειστό κάνει προπονήσεις ο Εθνικός και δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθεί από την οροφή του η σημαία της CEV, ενόψει των επόμενων ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Εθνικού, ώστε να φιλοξενηθεί εκεί οποιαδήποτε άλλη ομάδα ή οποιοδήποτε άλλο σπορ. Μπρος στο φαινομενικό φιάσκο, ο Λαμπάκης εξαγγέλλει (ξανά) το νέο Κλειστό Γυμναστήριο του Περάματος και μοιράζει τις διάφορες διοργανώσεις σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Ορεστιάδα που διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις για να τις φιλοξενήσουν.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Ως γνωστόν, «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις». Το έχει πει και ο Ουμπέρτο Έκο. Έτσι λοιπόν, το ThrakiSportS εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και έχοντας μάθει από το «λάθος» του 2013, κατεβάζει ρολά, όπως άλλωστε κάνουν και τα περισσότερα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσα στα άλλα, σταματά η έκδοση των τοπικών εφημερίδων αλλά και οι πρωινές ραδιοφωνικές ειδησεογραφικές εκπομπές, με αποτέλεσμα να χάνει ο κόσμος που βρίσκεται στις παραλίες την δυνατότητα να ακούσει το καθιερωμένο «Πεντάλεπτο του Τζίμα» στην εκπομπή του Δημήτρη Κολιού. Το τηλεφωνικό κέντρο του ραδιοφωνικού σταθμού σπάει από τους χιλιάδες φανατικούς ακροατές του προέδρου του ΤΑΑ Εθνικός, αλλά δεν υπάρχει κανείς για να τα απαντήσει. Κατόπιν τούτου, κατακλύζεται με μηνύματα από διαμαρτυρόμενους αναγνώστες και το ThrakiSportS, που σπεύδει τελικά να καλύψει το κενό, κλείνει συμφωνία με τον Γιάννη Τζίμα για καθημερινή αρθρογραφία και ξαναρχίζει την λειτουργία του. Παράλληλα μεταφέρει τα νέα της μεταγραφικής περιόδου και αλλά και την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της SuperLeague, που ξεκινάει όμως με μία εκκρεμότητα, καθώς δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αν την 18η θέση σε αυτό θα καλύψει ο τρίτος της FootballLeagueή ο παραπροτελευταίος της SuperLeagueτης περασμένης περιόδου…

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Στις πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος, οι παίκτες της Ξάνθης κατεβαίνουν… ξυπόλυτοι, καθώς, όπως είπε σε συνέντευξή του και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας για τη μη ενίσχυση της ομάδας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, «δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα παπούτσια των ποδοσφαιριστών, πόσο μάλλον για μεταγραφές παικτών». Το οικονομικό δράμα της Ξάνθης συγκλονίζει συθέμελα το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Βασίλης Τοροσίδης πείθει τους συμπαίκτες του στην Εθνική να δώσουν μέρος του πριμ για την εξαιρετική πορεία τους στο Μουντιάλ προκειμένου να αγοραστούν παπούτσια στους ξυπόλυτους συναδέλφους τους της Skoda. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αναλαμβάνει δράση και η ίδια η ΕΠΟ και προσωπικά ο πρόεδρός της, ώστε να βοηθηθεί η Skodaνα ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματά της. Έτσι λοιπόν ανακοινώνεται ότι οι πρώτοι επίσημοι αγώνες της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2016  θα διεξαχθούν στο SkodaXanthiArena, με τα έσοδα από τα εισιτήρια να πηγαίνουν για τα υποδήματα των παικτών της θρακιώτικης ομάδας. Παράλληλα, η συγκέντρωση της Εθνικής αντί να πραγματοποιηθεί στον Άγιο Κοσμά της Αθήνας γίνεται στο La Chale και η προετοιμασία όλης της εβδομάδας πριν τους αγώνες στις εγκαταστάσεις των Πηγαδίων. «Ευχαριστούμε πολύ την ΕΠΟ και προσωπικά τον πρόεδρό της κ. Γ. Σαρρή, πάντοτε λέγαμε ότι αποτελεί μία όαση σε αυτό που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι πολυτέλεια να τον έχουμε στην κεφαλή της διοικητικής αρχής του», αναφέρει η ευχαριστήρια ανακοίνωση του Χρήστου Πανόπουλου.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Την ώρα που στην Ξάνθη κάνουν εράνους για να σωθεί η ομάδα, στην Αλεξανδρούπολη οι εξελίξεις είναι ακόμα πιο καταιγιστικές. Παρά τις προβλέψεις του πρωθυπουργού για ανάκαμψη η οικονομική κρίση χτυπάει κόκκινο. Μπορεί ο Εθνικός να κάνει πλέον πρωταθλητισμό, αλλά οι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι εδώ και… μήνες, χορτασμένοι μόνο από υποσχέσεις της διοίκησης ότι «δεν θα χαθεί ούτε ευρώ» και «οι πάντες θα πληρωθούν μέχρι κεραίας». Οι παίκτες δίνουν τελεσίγραφο μέχρι την 28η Οκτωβρίου για να λάβουν τα δεδουλευμένα τους, διαφορετικά απειλούν να μην κατέβουν στην… παρέλαση (στην οποία ως γνωστόν μετέχει ο Εθνικός). Απάντηση δεν λαμβάνουν παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους και στην εκπνοή του τελεσιγράφου λαμβάνουν με emailτην λύπη της διοίκησης γιατί δεν μπόρεσε να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της, μαζί με πολλά εγκωμιαστικά σχόλια για την υπομονή τους αλλά και την απόδοσή τους, που έφερε την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών και του πρωταθλητισμού. Μετά και από αυτό, οι παίκτες αποφασίζουν να αποχωρήσουν μαζικά και να δημιουργήσουν την δική τους αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα «Ethnic», που παίρνει το όνομά της και από το γεγονός ότι μοιάζει με… ethnic συγκρότημα με τόσους ξένους που έχει πλέον (έχουν στο μεταξύ σταματήσει την καριέρα τους ή έχουν αποχωρήσει από τον σύλλογο οι μισοί από τους Εβρίτες που υπερηφανευόταν ότι διέθετε, οι οποίοι κάνουν πλέον καριέρα στην Ορεστιάδα). Μετά από αυτές τις εξελίξεις, τα «Χρυσωρυχεία Θράκης» ξαναχτυπούν την πόρτα της διοίκησης του ΜΓΣ και προσφέρονται να καλύψουν τα χρωστούμενα, αν και πλέον έχουν στραφεί δυτικότερα και ήδη έχουν αναλάβει με παρέμβαση του «τα κάνω όλα» Βασίλη Στοάκη την χορηγία της ΑΕ Κομοτηνής, που έχει ανέβει ως πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και αποτελεί πλέον το αντίπαλον δέος του ΓΑΣ ακόμα μέσα στην πόλη της Κομοτηνής. Μάλιστα, καραβάνια πηγαίνουν στην Ξάνθη για να παρακολουθήσουν το μεταξύ των δύο ομάδων ντέρμπι, που αποφασίζεται να διεξαχθεί στο κατάμεστο «Φίλιππος Αμοιρίδης» για να μπορέσουν να κοπούν περισσότερα εισιτήρια.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Η Ξάνθη κληρώνεται για το Κύπελλο Ελλάδος με τον Έβρο Σουφλίου και ως συνήθως, αποκλείεται από την συνέχεια της διοργάνωσης.  Στην ομάδα του Έβρου πανηγυρίζουν για την ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Πανθρακικό σε ένα ακόμα θρακιώτικο ντέρμπι, έπειτα από την κλήρωση που πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ευτυχώς θρακιώτικη παρουσία στους 32 της διοργάνωσης, γιατί την προηγούμενη φορά που είχε αφήσει την κληρωτίδα ελεύθερη να κάνει του κεφαλιού της, οι Θρακιώτες αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο και χάθηκε από νωρίς το όποιο ενδιαφέρον των φιλάθλων για τον θεσμό. Ο Πανόπουλος στα κάγκελα εκδίδει τη μία ανακοίνωση πίσω από την άλλη και απειλεί να φύγει από την Ξάνθη και να πάει στον Έβρο για κυνήγι διαρκείας. Αναγκάζεται όμως να επανέλθει στο προσκήνιο όταν η Σουηδική Ακαδημία αποφασίζει να τον τιμήσει με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το πολύτομο έργο «Χρήστος Πανόπουλος: Οι ανακοινώσεις μου», που έχει στο μεταξύ εκδοθεί από τις «Εκδόσεις Skoda».

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Φτάνει ο τελευταίος μήνας του 2014 και αρχίζει η καθιερωμένη ψηφοφορία του ThrakiSportSγια τους κορυφαίους της χρονιάς που φεύγει. Παράλληλα, κυκλοφορούν διάφορα περιοδικά με εξώφυλλα αθλητικού θρακικού ενδιαφέροντος. Ο ΜΓΣ Εθνικός βγάζει δελτίο Τύπου για να πανηγυρίζει το γεγονός ότι βρίσκεται στο εξώφυλλο του «Τα σέα και τα μέα», ενός δημοφιλούς περιοδικού που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς καταξιωμένους Έλληνες στο χώρο τους, όπως οι αοιδοί Άννα Γούλα και Ελένη Πούτση, η κομμώτρια Σίσσυ και ο Εθνικός Σταρ Ανδρέας Ευαγγελόπουλος. Την ίδια ώρα, το Γραφείο Τύπου του ΤΑΑ Εθνικός συνεχίζει το μποϊκοτάζ κατά του ThrakiSportS. Αρνείται όχι απλά να μας ευχαριστήσει για τα παλιότερα εγκωμιαστικά άρθρα, όπως έπραξε π.χ. με «Τα σέα και τα μέα» και τόσα άλλα ΜΜΕ στο παρελθόν, αλλά αποφεύγει και οποιαδήποτε αναδημοσίευση οποιουδήποτε άρθρου, όπως άλλωστε είχε κάνει και ένα χρόνο πριν με εκείνα που αφορούσαν την ανάδειξη της ομάδας ως κορυφαίας της Θράκης!!! Έξαλλος με τους συνεργάτες του, ο Γιάννης Τζίμας γράφει μέσα από την προσωπική του (άκρως επιτυχημένη) στήλη στο ThrakiSportS: «Οι συνεργάτες μου έχουν καταλάβει το λάθος μας και θα σπεύσουμε να τιμήσουμε την κορυφαία αθλητική ιστοσελίδα της Θράκης για την πολύτιμη προσφορά της στον σύλλογο αλλά και τον αθλητισμό της Θράκης γενικότερα, αλλά θα φροντίσουμε να βραβεύσουμε ξεχωριστά και τον γνωστό πρώην δημοσιογράφο και νυν βουλευτή Έβρου Γιώργο Πανταζίδη, που αποτελούσε για χρόνια την δημοσιογραφική φωνή της ομάδας στην υπόλοιπη Ελλάδα και είχε αδικηθεί κατάφωρα από την μέχρι τώρα συμπεριφορά μας απέναντί του». Ωστόσο, η σχετική τελετή παραπέμπεται για τις καλένδες του… 2015. Και του χρόνου με υγεία λοιπόν!!!