Προς… διεθνοποίηση ο Μάνταλος

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Η ΕΠΟ ενημέρωσε την ΟΥΕΦΑ για την τριάδα που θα μετάσχει το 2014 στο πρόγραμμα CORE, που στην ουσία είναι ένα πρόκριμα για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου στον πίνακα των διεθνών διαιτητών.

 

Πρόκειται για το ίδιο πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε το 2013 ο Χασάν Κουλα της ΕΠΣ Ξάνθης ως βοηθός διαιτητή, με αποτέλεσμα να προωθείται πλέον για διεθνής.

Για τη θέση του διαιτητή επιλέχθηκε ο Σταύρος Μάνταλος της ΕΠΣ Καβάλας και βοηθοί οι Ιορδάνης Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών) και Θανάσης Θανασακούδης (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Οι επιλογές της ΚΕΔ/ΕΠΟ έγιναν με βάση την απόδοση που είχαν οι διαιτητές και βοηθοί μέχρι σήμερα. 

Ο Μάνταλος λογικά θα μπορούσε να γίνει από φέτος αλλά τελικά βρέθηκε η φόρμουλα και θα παρακολουθήσει τις δυο περιόδους τον ερχόμενο Απρίλιο και Οκτώβριο για να πάρει τη θέση του Κάκου που δεν μπορεί να παραμείνει άλλη χρονιά. Ο καβαλιώτης διαιτητής σφυρίζει 4 χρόνια σε παιχνίδια της Super League, έχει πάνω από 50 συμμετοχές μαζί με τους αγώνες Κυπέλλου. Είναι 33 ετών, καθηγητής πληροφορικής και εργάζεται στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση της Καβάλας. 

Ο Απτσόγλου ανήκει στην ΕΠΣ Αθηνών, είναι 30 ετών, έχει 12 χρόνια στη διαιτησία εκ των οποίων τα εννέα είναι αξιολογημένος. Στον πίνακα της Super League μπήκε φέτος και μετρά επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο, με σπουδαίες εμφανίσεις. Είναι ιδιοκτήτης  επιχείρησης ελαστικών και ζαντών στη περιοχή της Νέας Ιωνίας ενώ όταν δεν έχει αγώνα ψέλνει στον Ιερό Ναό Αγ.Αναργύρων Κερατέας. Τέλος, ο Θανασακουδης ηταν το 2009 στον πίνακα και η επιτροπή έκρινε πως έχει τα προσόντα να επιστρέψει στον πίνακα των διεθνών. Είναι 31 ετών, έχει αποφοιτήσει από την Γυμναστική Ακαδημία και έχει έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο. Ανήκει στην ΕΠΣ Μακεδονίας.