Αυτοί είναι οι κορυφαίοι στα σπορ της Θράκης για το 2013! Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας…

Με συμμετοχή 442 φίλων αναγνωστών και αναγνωστριών του ThrakiSportS, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι των Χριστουγέννων η ψηφοφορία για τους κορυφαίους στα σπορ της Θράκης την χρονιά που φεύγει.

Οι αναγνώστες του ThrakiSportS κλήθηκαν από κοινού με την συντακτική ομάδα της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας της Θράκης να επιλέξουν τον καλύτερο θρακιώτη αθλητή, την καλύτερη θρακιώτισσα αθλήτρια, τον καλύτερο θρακιώτη προπονητή, τον καλύτερο θρακιώτη διαιτητή και την καλύτερη ομάδα της Θράκης για το 2013.

Μετά από 15 ημέρες ψηφοφορίας και σχεδόν τρία εικοσιτράωρα καταμέτρησης (δεν είναι και λίγο να μετράμε 442 συμμετοχές και να απαντάμε ξεχωριστά στον καθέναν ξεχωριστά), το ThrakiSportS βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των κορυφαίων στα σπορ της Θράκης για το 2013.

Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών που διεξήχθησαν έχουν ως εξής:

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013

1.  ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ   35,55%

2.  ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ   13,65%

3.  ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΡΑΝΤΖΗΣ   13,10%

4.  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΟΥΡΙΤΣ   8,10%

5.  ΓΙΟΥΡΙ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ     7,94%

6.  ΡΑΦΑΗΛ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ  7,11%

7.  ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΙΝΑΣ   3,27%

8.  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  2,50%

9.  ΜΑΡΑΜΑ ΒΑΪΡΟΥΑ     2,50%

10. ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ   2,30%

11. ΙΒΑΝ ΡΑΪΤΣ       1,54%

12. ΜΑΡΣΕΛΙΝΙΟ ΛΕΙΤΕ    1,54%

13.  ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΙΩΠΗΣ    1,54% 

14. ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ   0,77%

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ   0,13%

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013

1.  ΜΙΝΕΒΕΡ ΟΜΕΡΟΓΛΟΥ  23,32%

2.  ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ  23,01%

3.  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ  17,56%

3.  ΜΑΓΔΑ ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ   12,01%

4.  ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΡΑΜΟΥ  10,63%

4.  ΕΦΗ ΓΑΒΑΛΑ   5,69%

5.  ΕΛΕΝΗ ΣΑΛΙΝΟΥΔΗ  4,09%

6.  ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΔΑΜΑΝΙΔΟΥ  3,03%

7.  ΑΝΝΑ ΣΙΜΟΝΙΔΟΥ  0,33%

8.  ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ  0,33%

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013 

1.  ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ   58,59%

2.  ΤΖΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ  19,52%

3.  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  11,08%

4.  ΝΕΔΙΜ ΚΑΡΑ ΑΧΜΕΤ  6,38%

5.  ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ   4,26%

6.  ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ  0,17%

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013

1.  ΧΑΣΑΝ ΚΟΥΛΑ  31,33%

2.  ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ  19,28%

3.  ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΟΥΖΗΣ   17,85%

4.  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΕΛΗΣ  17,50%

5.  ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΤΜΑΝ  12,14%

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013

1.  ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ (ΒΟΛΕΪ)   65,52%

2.  SKODAΞΑΝΘΗ  (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)  25,66%

3.  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)   5,16%

4.  ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΣΤΙΒΟΣ)  3,78%

5.  ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)  0,34%

6.  ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ  (ΜΠΑΣΚΕΤ)  0,17%

7.  ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)  0,17%

 

Κατά συνέπεια, καλύτερος αθλητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης, καλύτερη αθλήτρια η Μινεβέρ Ομέρογλου, καλύτερος προπονητής ο Σάκης Μουστακίδης, καλύτερος διαιτητής ο Χασάν Κούλα και καλύτερη ομάδα το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο Βασίλης Τοροσίδης, με καταγωγή από το Πετεινό Ξάνθης, στις αρχές του 2013 εγκατέλειψε μια σίγουρη καριέρα ως αρχηγός στον Ολυμπιακό για να μετακομίσει με την οικογένειά του στην Ιταλία και την Ρόμα, όπου και συνεχίζει να αγωνίζεται σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Με την Εθνική Ομάδα προκρίθηκε για δεύτερη σερί φορά σε τελική φάση Μουντιάλ, αποτελώντας έναν από τους παίκτες με την μεγαλύτερη συμμετοχή στην διάρκεια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παράλληλα, μόλις το βράδυ της Παρασκευής τιμήθηκε για την κοινωνική προσφορά του στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Η Ξανθιώτισσα Μινεβέρ Ομέρογλου με οριακή διαφορά από την συμπατριώτισσά της Ελένη Προκοπίδου, αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια λόγω των μεγάλων διεθνών της διακρίσεων σε εξαιρετικά μικρή ηλικία. Έχασε στο τσακ το μετάλλιο, κατακτώντας την πέμπτη θέση στην κατηγορία των -63 κιλών του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων Ταεκβοντό που φιλοξενήθηκε τον Σεπτέμβριο στο Πόρτο. Μέσα στην διάρκεια του 2013 η αθλήτρια του ΑΟ Χρυσούπολης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος, πήρε την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Συλλόγων και κλήθηκε στην Μεικτή Ευρώπης για τον αγώνα με τη Ν. Κορέα στο Νταχάου.

Ο Σάκης Μουστακίδης αποτελεί τον αρχιτέκτονα της φετινής εκπληκτικής πορείας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Ο Σουφλιώτης προπονητής οδήγησε για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια τον Εθνικό στην έξοδο στην Ευρώπη, όπου μάλιστα η Εβρίτικη ομάδα μετά τα δυο παιχνίδια με την πολωνική Σκρα, πέτυχε απέναντι στην Γκρόντνο της Λευκορωσίας την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση της ιστορίας της. Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Volley League, κατάφερε να αναδείξει τον Εθνικό πρωταθλητή χειμώνα. Μάλιστα, η ομάδα του έγινε η πρώτη επαρχιακή που κατακτά αυτόν τον τίτλο και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στα μισά του πρωταθλήματος.

Ο Χασάν Κούλα ανήκει στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ξάνθης. Με σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια,  όχι μόνο ορίζεται ολοένα και πιο συχνά ως βοηθός στα μεγάλα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Super League, αλλά τον Μάιο επελέγη για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της UEFA “Core”. Στα τέλη της χρονιάς δοκιμάστηκε σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, ως βοηθός στην αναμέτρηση Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι. Πολλοί εκτιμούν ότι σύντομα θα γίνει και επίσημα ο πρώτος διεθνής διαιτητής που θα προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και θα τιμά με την παρουσία του την ελληνική διαιτησία σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης (τμήμα πετοσφαίρισης) αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής χειμώνα, καθώς είναι πρωτοπόρος στην Volley League μετά τις 11 πρώτες αγωνιστικές και κάνει πλέον όνειρα ακόμα και κατάκτησης του τίτλου! Εξασφάλισε θέση στην τετράδα του πρωταθλήματος 2012-2013 και την έξοδό του στην Ευρώπη μετά από 32 ολόκληρα χρόνια, όπου μάλιστα  πέτυχε την πρώτη του ευρωπαϊκή πρόκριση. Πήρε για ακόμα μια χρονιά τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, το φάιναλ φορ του οποίου φιλοξενήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ενώ το καλοκαίρι διακρίθηκε και στην… άμμο, αφού το δίδυμο Κουμεντάκη – Κ. Δαλακούρα που κατέβασε η ομάδα του Εθνικού κατέκτησε τον τίτλο στην πρώτη διοργάνωση Beach Volley League.

Όπως προαναφέρθηκε, συνολικά 442 αναγνώστες έσπευσαν να ψηφίσουν από τις 10 ως τις 25 Δεκεμβρίου στο γκρουπ του ThrakiSportS στο Facebook. Τόσοι έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία και παράλληλα να συμμετείχαν στην κλήρωση για τα δώρα που έδινε το ThrakiSportS στους συμμετέχοντες. Οι ψήφοι τους συνεκτιμήθηκαν με αυτές του της συντακτικής ομάδας του ThrakiSportS, από την οποία έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία (με αλφαβητική σειρά) οι: Νεκτάριος Αμποβιανίδης, Δημήτρης Αρβανιτίδης, Γιάννης Βαβαλικούδης, Γιάννης Γιαγκίνης, Νίκος Γκούντλης, Βερόνικα Ευθυμίου, Χάρης Ευφραιμίδης, Δημήτρης Καλτέκης, Λεωνίδας Κάλφας, Κώστας Καραγιάννης, Γιάννης Κεσόπουλος, Μπάμπης Κυπριανίδης, Στέφανος Λεμονίδης, Βαγγέλης Μαγκώνης, Δημήτρης Μηλίκας, Δημήτρης Μπακιρτζής, Ζαχαρίας Μπαλτζής, Μελίνα Ντισλιάν, Γιώργος Πανταζίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κώστας Πιτιακούδης, Χρήστος Ραγκάτσης, Σωτήρης Σαρμπεζούδης, Θοδωρής Τσούτσος, Λάζαρος Φιλιππίδης.

Κατόπιν κλήρωσης, αυτός που κερδίζει ένα τετραήμερο για δύο άτομα στο Μπάνσκο με όλα τα έξοδα πληρωμένα, προκειμένου να περάσει εκεί τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς είναι ο Χαραλαμπίδης Βασίλης! Το ταξίδι αφορά τις ημερομηνίες από 3 ως 6 Ιανουαρίου και αφορά σε μεταφορές, διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο με πρωινό σε μπουφέ και ημιδιατροφή και φυσικά freepass για το χιονοδρομικό κέντρο ώστε να άφθονο σκι, σνόουμπορντ και τα λοιπά χειμερινά σπορ.

Δύο αεροπορικά ταξίδια μετ’ επιστροφής στην Αθήνα, από Αλεξανδρούπολη ή Χρυσούπολη, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά έναν σημαντικό εκτός έδρας αγώνα ομάδας της Θράκης, μαζί με τα εισιτήρια του αγώνα που θα επιλέξουν, κερδίζουν οι Κώστας Δημητρίου και Ιλχάν Οσμάν. Το ταξίδι πρέπει να γίνει μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου σε πτήση της Aegean Airlines.

Δύο δωροεπιταγές αξίας 50 ευρώ η καθεμία για αθλητικά ψώνια από τα καταστήματα Intersport, είτε της Αλεξανδρούπολης είτε της Ξάνθης, κερδίζουν οι Χρήστος Κοσμίδης και Δημήτρης Βασιλείου. Υπενθυμίζεται ότι τα Intersport είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων στον κόσμο και διαθέτει τα συγκεκριμένα δύο υποκαταστήματα στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης.

Τέλος, άλλοι έξι αναγνώστες κερδίζουν το επίσημο ημερολόγιο τοίχου του 2014 από την αγαπημένη τους ομάδα (εξασφαλίσαμε ένα ακόμα σε σχέση με αυτά που είχα αρχικά προαναγγείλει). Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Αποστόλου, Στέλλα Ρούφου, Μ. Κατερίνα (;!), Σεϊχάν Σαϊτογλου, Στέφανο Τσομπανίδη και Κυριακή Μακρή. Με όλους τους νικητές θα επικοινωνήσει το ThrakiSportS για να ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να παραλάβουν τα δώρα τους.

Από όλη την δημοσιογραφική ομάδα του ThrakiSportS ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή στην ψηφοφορία στην ανάδειξη των καλύτερων του 2013 και πάνω από όλα για την στήριξη που δείχνετε σε αυτήν την προσπάθεια. Ευχόμαστε το νέο έτος να είναι μια χρονιά σημαδιακή, με υγεία πάνω από όλα και πολλές επιτυχίες για τις ομάδες και τους αθλητές της Θράκης. Και με το καλό, όλοι μαζί να είμαστε πάλι τέτοια μέρα, σε ένα χρόνο, χωρίς ΚΑΜΙΑ απώλεια, έτοιμοι να αναδείξουμε τους κορυφαίους στα σπορ της Θράκης για το 2014!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!