Photos: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση τιμής για την κοινωνική προσφορά του Βασίλη Τοροσίδη

 Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (27/12) στο Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» του Δήμου Αβδήρων στο Μαγικό η εκδήλωση τιμής στον Βασίλη Τοροσίδη για την κοινωνική του προσφορά στο νομό Ξάνθης.

Τελευταία πράξη του Βασίλη Τοροσίδη ήταν να δωρίσει τα 50.000 ευρώ που έδωσε ως πριμ το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε κάθε διεθνή ποδοσφαιριστή για τη μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, στο Γηροκομείο Ξάνθης και στο Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής».

Το τελευταίο αυτό κέντρο πραγματοποίησε την εκδήλωση τιμής, εκμεταλλευόμενο την παρουσία του Βασίλη Τοροσίδη στην Ξάνθη για τις διακοπές των Χριστουγέννων, παρουσία των τοπικών αρχών. Ανάμεσα σε άλλους, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης και ο Μητροπολίτης Ξάνθης κκ. Παντελεήμων. 

Εμφανώς συγκινημένος, ο Βασίλης Τοροσίδης ευχαρίστησε τους πάντες για την παρουσία τους, την οικογένεια Νιάρχου που πρόσφερε αυτό το ποσό αλλά και τους ανθρώπους που εργάζονται στο Ψυχολογικό Κέντρο, στο Γηροκομείο και στο Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» και κυρίως τους εθελοντές που προσφέρουν πολύ σημαντικό έργο.

«Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη του, την οποία μου δείχνει καθημερινά και έμπρακτα. Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση, πρωταγωνιστές είναι όλοι αυτοί που παλεύουν καθημερινά για να προσφέρουν έργο για τον συνάνθρωπό τους και όχι εγώ.  Πρωταγωνιστές είναι αυτοί που κάνουν τα δύσκολα, εγώ έκανα απλά το εύκολο. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα κι εγώ από την πλευρά μου. Ο κόσμος περνά πολύ δύσκολες ημέρες, θέλω να ευχηθώ πρώτα από όλα υγεία και να υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται τον διπλανό τους και τον βοηθούν είτε ηθικά είτε υλικά.  Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους και εύχομαι και στο μέλλον να υπάρχουν ανάλογες στιγμές», είπε ο Τόρο.

Στην αρχή της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη χαρά να ακούσουν την παιδική χορωδία, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παντελεήμων που τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Βασίλης Τοροσίδης, « γόνος της Ξάνθης και του Πετεινού, μας διδάσκει με το ήθος του, τον τρόπο ζωής του και τις κινήσεις, ανήκει σε αυτούς που φωτίζουν τους δρόμους που αναζητούν τα παιδιά στις μέρες μας».

Ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης τόνισε: «Το Ίδρυμα Σταύρος Χαλιορής παράγει πολιτισμό και δημιουργεί καλές πρακτικές. Πολλά συγχαρητήρια σε όσους προσφέρουν εδώ και μοιράζονται κοινές σκέψεις και προσπάθειες με στόχο την προσφορά για το κοινό καλό. Ο Βασίλης Τοροσίδης είναι άνθρωπος σεμνός και αυτό είναι μεγάλο χάρισμα. Όταν είσαι προσγειωμένος τα θετικά πράγματα έρχονται από μόνα τους».

Πιο πριν είχε λάβει τον λόγο ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής» Γ. Παραστατίδης. Αφού θύμισε πως γνωρίζει τον Τόρο από… κούνια, δήλωσε: «Χρειαζόμαστε πυλώνες για να εξαλείψουμε την απελπισία και να δώσουμε στον κόσμο μια ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ο Βασίλης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, είναι άτομο με ευαισθησίες και ιδανικά, πολλές επιτυχίες, γεννημένος νικητής και με μια καρδιά γεμάτη αγάπη. Ο Θεός να του δίνει δύναμη και πίστη να συνεχίσει το έργο του είτε το αθλητικό είτε το φιλανθρωπικό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης καλωσόρισε τον Βασίλη Τοροσίδη στη γενέτειρά του και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι τιμή μας να επιλέξει ο Βασίλης Τοροσίδης μεταξύ άλλων και το δικό μας φορέα και να στηρίξει τον τόπο του, σε μια εποχή που αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα λόγω της κρίσης. Του ευχόμαστε τα καλύτερα και φυσικά να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε, δηλαδή στην Ξάνθη».

Σε λίγο σε αυτήν την ανάρτηση πολύσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση…