Οκτώ μετάλλια από τον ΟΦΘΑ στο πανελλήνιο γκραν πρι των Χριστουγέννων

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με οκτώ μετάλλια στις βαλίτσες τους επέστρεψαν από την Αθήνα οι κολυμβητές του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης από την Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Γκραν Πρι Χριστουγέννων.

 

Πρόκειται για αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας, όπου δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι 35 καλύτεροι χρόνοι ανά αγώνισμα, με συμμετοχή πλέον των 200 αθλητών και αθλητριών από όλη την χώρα.

Ο ΟΦΘΑ συμμετείχε με πέντε άτομα στην διοργάνωση, από τα οποία τα τρία επέστρεψαν με μετάλλια, τέσσερα ασημένια και άλλα τόσα χάλκινα.

Συγκεκριμένα, ο Αργύρης Τυλιγαδάς κέρδισε δύο ασημένια και ένα χάλκινο,η Ειρήνη Μπράμου επίσης με δύο ασημένια και ένα χάλκινο και ο Χρήστος Παπαδόπουλος με δύο χάλκινα μετάλλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο η υπόλοιπη ομάδα του ΟΦΘΑ, δηλαδή άλλα 14 άτομα, συμμετείχαν σε ημερίδα ορίων στην Καβάλα και το σημαντικό είναι ότι τα 10 από αυτά πέτυχαν τα όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Απομένουν άλλες δύο ημερίδες για το Χειμερινό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος, για το οποίο ήδη έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή 15 κολυμβητές του ΟΦΘΑ και θα διεκδικήσουν συμμετοχή οι υπόλοιποι 4-5 στις δύο ημερίδες που θα ακολουθήσουν.

“Οι γιορτές για εμάς είναι ευκαιρία να προπονηθούμε ακόμα περισσότερο, καθώς δεν έχουμε τόσες υποχρεώσεις, δεν υπάρχουν σχολεία και πανεπιστήμια, οπότε κάνουμε διπλές προπονήσεις για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στους στόχους μετά τον Φλεβάρη”, σχολιάζει ο Αργύρης Τυλιγαδάς.

Αναφορικά με το νέο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης, σχολίασε ότι “λύθηκαν τα μικροπροβληματάκια” και ήδη μπόρεσαν οι αθλητές να προπονηθούν τα Χριστούγεννα και την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, αν και αργία. 

“Αν δεν υπήρχε αυτή η αγωνιστική εγρήγορση και επιβάρυνση στην περίοδο των Χριστουγέννων, δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε τόσο ψηλά”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής της κολύμβησης.