Με εκδηλώσεις στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά το ντέρμπι του κυπέλλου Ορεστιάδος – Ηρακλή

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΕΟΠΕ ότι το μεγάλο ντέρμπι της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην Ορεστιάδα και τον Ηρακλή θα διεξαχθεί το απόγευμα του μεθεπόμενου Σαββάτου, 4 Ιανουαρίου, στις επτά το απόγευμα.

Μάλιστα έγιναν γνωστοί και οι διαιτητές της αναμέτρησης, που θα είναι οι Ιωαννίδης και Παπαχρήστου. Στον ΑΟΟ εκτιμούν ότι πρόκειται για ιδανική ημέρα και ώρα και με εμπορικό αντίπαλο, ώστε να υπάρξει αθρόα προσέλευση φιλάθλων στο κλειστό γυμναστήριο “Νίκος Σαμαράς”.

Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι ο αγώνας αυτός συμπίπτει με την συμπλήρωση ενός έτους από την μεγάλη απώλεια του Νίκου Σαμαρά. Τέτοιες ώρες ένα χρόνο πριν, απόγευμα της 4ης Γενάρη του 2013, πάγωνε όλος ο αθλητικός κόσμος από την σοκαριστική είδηση του θανάτου του.

Ο Νίκος Σαμαράς έχει τιμήσει πέρα από την φανέλα της Ορεστιάδας και αυτήν του Ηρακλή, με την φανέλα του οποίου άλλωστε κατέκτησε το μοναδικό τρόπαιο της ξεχωριστής καριέρας του, αυτό του κυπέλλου Ελλάδος το 2000. Για αυτό και ο συγκεκριμένος αγώνας αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Στον αγωνιστικό χώρο ενός κλειστού γυμναστηρίου που φέρει το όνομά του, θα φιλοξενηθούν δυο παραδοσιακές δυνάμεις του βόλεϊ που είχε τιμήσει με την παρουσία του, οι οποίες δυστυχώς βρίσκονται πλέον για διάφορους λόγους μακριά από τα μεγάλα σαλόνια.

Αλλά επειδή οι σύλλογοι οφείλουν να τιμούν την ιστορία τους, οφείλει και αυτός ο ξεχωριστός αγώνας, που θα κάνει ποδαρικό στην αθλητική δραστηριότητα σε όλη την Θράκη, να αποτελέσει την αφορμή για να τιμηθεί η μνήμη του Νίκου Σαμαρά. Ξανά και ξανά. Έναν χρόνο μετά.

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και ακόμα οι φίλοι του, οι συναγωνιστές του, οι συναθλητές του, οι συμπατριώτες του, οι φίλοι του βόλεϊ, οι θρακιώτες φίλαθλοι, όλοι εμείς, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα το μέγεθος της απώλειάς του…