Επιβεβαίωσε την κρούση από την Ανόρθωση ο Μάντζιος! Τι λέει για Ιγκόρ, Κάσες και τον απολογισμό του πρώτου γύρου…

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Τον απολογισμό του πρώτου γύρου τόσο για την ομάδα του όσο και για τις ομάδες του πρωταθλήματος της Super League, έκανε ο τεχνικός του Πανθρακικού, Ακης Μάντζιος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο στούντιο του Sentra 103,3 και στην εκπομπή «Διπλός Espresso» με τον Άκη Τριανταφύλλου.

 

Ο 44χρονος προπονητής μίλησε για τους δυο αστέρες του Πανθρακικού, Κάσες και Ιγκόρ, για τους οποίους όπως ξεκαθάρισε, πολύ δύσκολα θα αποχωρήσουν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αναφέρθηκε στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, έκανε λόγο για τα μελλοντικά του σχέδια, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Ανόρθωσης ενλω αναφέρθηκε και στην περιπέτεια της πρώην του ομάδας, του Πανιωνίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ακης Μάντζιος στον ραδιοφωνικό αέρα του Sentra 103,3, μιας και το συγκεκριμένο ραδιόφωνο δεν πιάνει στην Θράκη:

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Ετσι όπως εξελίχθηκε το ματς και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα, μας αφήνει πίκρα. Οι στιγμές αδράνειας που μπήκαν τα δυο τελευταία γκολ του Ατρόμητου, αδικούν την προσπάθεια που έκαναν όλα τα παιδιά. Όπως και να χει, μένουμε ευχαριστημένοι από την εικόνα που παρουσιάσαμε σε ένα ακόμη ματς».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τους 21 πόντους του πρώτου γύρου: «Αν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μας έλεγαν ότι θα είχαμε 21 βαθμούς τώρα, θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι στην ομάδα. Όμως, επειδή η εικόνα που παρουσιάσαμε και στα 17 ματς, ήταν καλή και είχαμε σταθερότητα στην απόδοσή μας, θα ήθελα -και πιστεύω ότι αξίζαμε- να έχουμε κάποιους βαθμούς περισσότερους».

Για τις μεταγραφές του καλοκαιριού: «Είχαμε την τύχη να μας βγουν όλες οι μεταγραφές, καλύπτοντας έτσι τα κενά βασικών παικτών όπως ο Παπαδόπουλος, ο Βαϊρουά, ο Λουσέρο, ο Σερφά, ο Καστελάν που ήταν το άλφα και το ωμέγα της ομάδας πέρυσι».

Για τους Κάσες και Ιγκόρ: «Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές τους οποίους βρήκαμε μετά από προσεκτικό σκάουτινγκ το καλοκαίρι. Και τα δυο τα παιδιά αγωνίζονταν σε μικρές ομάδες της Ισπανίας αλλά είδαμε ότι ταιριάζουν σε αυτό που θέλαμε. Με λίγα χρήματα τους αποκτήσαμε, ενταγμένοι σε ένα μικρό μπάτζετ που έχει όλη η ομάδα και είναι κάπου κοντά στο 1 εκατομμύριο».

Για το αν θα φύγει κάποιος από τους δυο: «Πολύ δύσκολα θα φύγει κάποιος από τα δύο παιδιά τώρα. Ο Ιγκορ έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο, ο Κάσες έχει δύο. Για τον Κάσες, ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος πρέπει να απευθυνθεί στην ομάδα. Αν φυσικά τα πράγματα είναι ικανοποιητικά και έρθει μια πρόταση συμφέρουσα, η ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να το συζητήσει, όμως πιστεύω ότι τώρα δύσκολα κάποιος από τους δύο θα αποχωρήσει».

Για την προπονητική του φιλοσοφία και τις διαφορετικές επιλογές του στον τρόπο παιχνιδιού: «Θέλαμε να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό και για αυτό, προσαρμόσαμε τα πλάνα με τρεις σχηματισμούς. Το 3-5-2 μας πάει, έχουμε αποδώσει πολύ καλά σε αρκετά ματς. Φιλοσοφία μου είναι ανά πάσα στιγμή να μπορούμε να αλλάξουμε το σύστημα μας. Το προσαρμόζουμε και βάσει του αντιπάλου, αλλά πλέον ο Πανθρακικός έχει τη δική του ταυτότητα. Δουλεύουμε στο 3-5-2, μας ταιριάζει. Αν χρειαστεί να το αλλάξουμε, ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε…»

Για το προπονητικό του μέλλον: «Αυτό που θέλω είναι να τελειώσουμε καλά τη χρονιά, να εκπληρώσουμε τους στόχους μας, αν είναι δυνατόν νωρίς, για να παίξουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο χωρίς να έχουμε το άγχος της παραμονής και από εκεί και πέρα, ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει. Είμαι άνθρωπος που πιστεύω ότι πρέπει να πηγαίνεις βήμα-βήμα. Δεν έχω πλάνα για μετά το καλοκαίρι. Πρέπει να είσαι εργάτης, να δουλεύεις συνέχεια και να μην επαναπαυτείς ποτέ. Μόνο τότε θα ανταμειφθείς. Πιστεύω στον εαυτό μου. Και τις τρεις χρονιές που δουλεύω Super League έζησα δύσκολες καταστάσεις. Και στον Πανιώνιο και στην Κέρκυρα. Ετσι όμως γίνεσαι πιο έμπειρος, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Μπορεί να σε τιμούν κάποια καλά λόγια ή κάποιο ενδιαφέρον από άλλη ομάδα, αλλά πρώτα πρέπει να φροντίζεις ο ίδιος να κάνεις αυτό που πρέπει. Νομίζω πως το καλύτερο για κάθε προπονητή είναι να έχει την δυνατότητα να συνεργάζεται με ένα συγκεκριμένο team σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν πηγαίνει αν και στην Ελλάδα αυτό δεν είναι εύκολο για διάφορους λόγους».

Για το αν υπήρξε ή θα υπάρξει πρόταση από την Κύπρο: «Υπήρχε ένα ενδιαφέρον από την πλευρά της Ανόρθωσης πριν κάποιο διάστημα. Υπήρχε η πληροφορία πως επίκειται αλλαγή προπονητή και ήμουν στα πλάνα της διοίκησης. Μια επαφή-εκδήλωση ενδιαφέροντος υπήρχε. Ομως δεν έγινε κάτι, καθώς δεν υπήρχε κάτι επίσημο και γι’ αυτό έμεινε εκεί και δεν υπήρχε κάτι περισσότερο».

Για τον Πανιώνιο: «Είχαμε πιστέψει σε κάποια νέα παιδιά όταν ήμουν στον Πανιώνιο και αυτό βγαίνει. Στο αγωνιστικό κομμάτι τα πράγματα είναι πολύ καλά για τον Πανιώνιο, αν λυθεί και το οικονομικό πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ο Τσακίρης είναι μόνο ευχή και όχι κατάρα για την ομάδα. Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη από όλους, όμως ο Τσακίρης είναι ευχή. Επένδυσε πολλά για να πάει καλά η ομάδα, μπορεί να έκανε λάθη όπως κάνουν όλοι, αλλά έβαλε πάρα πολλά λεφτά μόνο και μόνο για να πάει η ομάδα όσο πιο καλά γίνεται».

Για τον Μήτρογλου: «Εχει βελτιωθεί πολύ σε πολλούς τομείς μέσα από τα συνεχή παιχνίδια, έχει και τη ρέντα που χρειάζεται και δείχνει ότι είναι ένας ολοκληρωμένος επιθετικός που έχει τη δυνατότητα να παίξει σε πολλές ομάδες του εξωτερικού. Στον Πανιώνιο είχε έρθει επί θητεία του Τάκη Λεμονή και νομίζω πως ήταν επωφελής και για τον ίδιο ο εξάμηνος δανεισμός του».

Για την Εθνική και το Μουντιάλ: «Αυτή η Εθνική μας έχει δείξει πως είναι ικανή για τα πάντα. Σίγουρα ο όμιλος στον οποίο έχουμε κληρωθεί έχει μεγάλες δυσκολίες αλλά μπορούμε και πάλι να κάνουμε την έκπληξη».

Για την περιπέτεια της ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική: «Δεν ακούγεται καλά, δεν μπορείς να το βάλεις στο μυαλό σου ότι παίζει στη Γ’ Εθνική η ΑΕΚ. Δυστυχώς είναι άσχημο για την ιστορία της ΑΕΚ, όμως πρέπει να προσαρμοστεί και να επανέλθει το γρηγορότερο. Η ΑΕΚ είναι μια απώλεια για τη Super League, για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα ανέβουν: «Είναι παράλογα τα πράγματα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν το συντομότερο δυνατό, ώστε να ξέρουν οι ομάδες τι έχουν να αντιμετωπίσουν και τι πλάνα να κάνουν».