Video: Ο Δημήτρης Τζούριτς για τους στόχους της Εθνικής Ομάδας

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Για τους στόχους της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, που ξεκινά το απόγευμα τα φιλικά της παιχνίδια αντιμετωπίζοντας στις 5.30 την Τουρκία στην Άγκυρα, μίλησε ο ορεστιαδίτης άσος Δημήτρης Τζούριτς.

 

Στην μίνι συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα του VolleyNews μίλησε για τους στόχους της Εθνικής αλλά και της ομάδας που αγωνίζεται στην Τουρκία, της Χάλκμπανκ που θα φιλοξενήσει μάλιστα το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πώς αισθάνεσαι που γυρίζεις και πως σκέφτεσαι αυτή την προσπάθεια με την εθνική ομάδα;

«Χαίρομαι πολύ που είμαι μετά από καιρό στην Ελλάδα. Πρώτα απ όλα βλέπω τους φίλους και τους συγγενείς. Σε αυτό το γήπεδο έχω και καλές και κακές αναμνήσεις, αλλά οι περισσότερες είναι όμορφες. Τώρα συζητούσα με τον κύριο Νίκο τις αναμνήσεις εδώ, και πώς περνούν τα χρόνια.  Με την εθνική ομάδα έχουμε ένα πολύ σημαντικό στόχο. Δε θέλω να λέω πολλά πράγματα, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να κοιτάμε την ομάδα μας κι όχι τους άλλους. Τα τελευταία δύο χρόνια είμαστε κάποια παιδιά που παίζουμε καιρό μαζί, κι είμαι αισιόδοξος. Στην τελευταία προσπάθεια με το Βέλγιο δείξαμε μία καλή εικόνα, φάνηκε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες, αλλά είμαστε εδώ».

Με μία εμφάνιση όπως στο Βέλγιο, θεωρείς ότι η ελληνική ομάδα μπορεί να περάσει;

«Πιστεύω πως ναι. Όχι μόνο από το πώς παίζαμε, αλλά ήμασταν σαν ομάδα. Όχι ότι τις άλλες φορές δεν ήμασταν, αλλά εκεί φάνηκε μετά από πολύ καιρό πως η εθνική θέλει να κάνει πράγματα και να παίξει για το εθνόσημο». 

Πώς είναι τα πράγματα στην Τουρκία;

«Στην Τουρκία είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα από την Ιταλία. Το πρωτάθλημα είναι καλό, αλλά όχι στο επίπεδο της Ιταλίας. Είναι τρεις- τέσσερεις καλές ομάδες οι οποίες έχουν μεγάλη διαφορά με τις υπόλοιπες. Μέχρι στιγμής είμαστε πρώτοι, αλλά είναι διαφορετικά. Να πω την αλήθεια μου θυμίζει πολύ την Ελλάδα πριν από κάποια χρόνια».

Η Χάλκμπανκ  πήρε το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, ποιος είναι ο στόχος σας;

«Η Χάλκμπανκ είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Τουρκία. Στόχος είναι τα πάντα. Όπου έχω παίξει μέχρι στιγμής, στόχος είναι να κερδίζεις ο,τι μπορείς. Δε θα είναι καθόλου εύκολο». 

 

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/QerUikTtobM?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]