Ξεκίνησε με Τζούριτς η Εθνική Ανδρών, προστίθεται το Σάββατο ο Ραφ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ανδρών στην οποία το «παρών» έδωσαν πέντε από τους «ξενιτεμένους» αθλητές που είχε καλέσει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος.

Τον ορεστιαδίτη Δημήτρη Τζούριτς και τους Ντίμα Φιλίποφ, Αχιλλέα Παπαδημητρίου, Γιώργο Τζιουμάκα και Γιώργο Πετρέα υποδέχτηκε ο κ. Δρίκος μαζί με τον γυμναστή της Εθνικής, Θανάση Τσούγκο και τον τεχνικό συντονιστή της ΕΟΠΕ, Περικλή Μπακοδήμο.

Οι πέντε διεθνείς έκαναν χαλάρωμα στην αίθουσα με τα βάρη του κλειστού γυμναστηρίου του Ρέντη, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί προπόνηση νωρίς το μεσημέρι (14:00 – 16:00) στην οποία θα λάβει μέρος και ο αλεξανδρουπολίτης Ραφαήλ Κουμεντάκης καθώς και ο Κώστας Προύσαλης, ενώ στο προπονητικό τιμ θα ενταχθεί και ο Δημήτρης Φλώρος. 

Υπενθυμίζεται ότι στις πρώτες ημέρες των προπονήσεων δεν συμμετέχουν οι αθλητές των ομάδων της Volley League, καθώς το Σάββατο διεξάγεται η 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Για αυτό και ο Ανέστης Δαλακούρας, που έχει κληθεί από τον Εθνικό, θα ταξιδέψει για την Αθήνα την Κυριακή.

Με το που θα φτάσει πάντως εκεί, την Κυριακή 22/12 η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει για την Άγκυρα, όπου την Δευτέρα 23/12 και την Τρίτη 24/12 θα αντιμετωπίσει σε δύο φιλικές αναμετρήσεις την αντίστοιχη εθνική ομάδα της Τουρκίας.

Η Εθνική Ανδρών προετοιμάζεται για την δεύτερη και κρισιμότερη φάση των προκριματικών του Μουντοβόλεϊ του 2014…