Επιτυχία στην ημερίδα διαιτησίας της Αλεξανδρούπολης! Ποιοι οι 19 νέοι Εβρίτες διαιτητές…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική ημερίδα διαιτησίας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (20/12) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης με ομιλητές τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ Θανάση Μπριάκο και τον καθηγητή και μέλος της ΚΕΔ, Δημήτρη Καλύβα.

Την εκδήλωση προλόγισε παρουσιάζοντας τους ομιλητές της ημερίδας ο αναπληρωτής ταμίας της ΕΠΣ Έβρου Θεόδωρος Μπίκος, αφού πρώτα ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Έβρου Χρήστο Καραβασίλη και τον Κομοτηναίο αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Μάνο Γαβριηλίδη να απευθύνουν χαιρετισμό.

Ο κ. Καραβασίλης τόνισε πως στόχος είναι η καθιέρωση αντίστοιχων ημερίδων και σεμιναρίων διαιτησίας και αναφέρθηκε στο εγχείρημα της ΕΠΣ Έβρου για την ανάδειξη νέων διαιτητών, σημείο στο οποίο στάθηκε και ο κ. Γαβριηλίδης, ο οποίος αφού εξέφρασε τη χαρά του για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και την ανταπόκριση των διαιτητών, ευχήθηκε να επαναληφθούν και στο μέλλον αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε στο πρώτο μέρος της ημερίδας ο Θανάσης Μπριάκος, ο οποίος με την προβολή videoαπό ευρωπαϊκούς αγώνες ποδοσφαίρου εξήγησε στους παρευρισκόμενους, παλιούς και νέους διαιτητές, τις αλλαγές των κανονισμών της UEFA για το οφ-σάϊντ και τον δύσκολο ρόλο, που επωμίζονται οι βοηθοί διαιτητές των αγώνων.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας ο Δημήτρης Καλύβας εστίασε επίσης με τη χρήση videoστα καθήκοντα του διαιτητή δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για τη διαρκή ετοιμότητά του μέσα στο γήπεδο, για τη σωστή και καίρια θέση του στον αγωνιστικό χώρο, για τον σωστό πειθαρχικό έλεγχο, για τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών και για το πώς θα αποφεύγει τα λάθη στις υποδείξεις πέναλτι και φάουλ.

Στο τέλος της ημερίδας το μέλος της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Έβρου Ιωάννης Στρατούδης ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους διαιτητές για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, όπως επίσης και για τη βοήθεια των πέντε επιτροπών για την πραγματοποίηση της ημερίδας.

Αυτή ήταν η τελευταία εκπαιδευτική ημερίδα, που πραγματοποιείται από την ΚΕΔ για το 2013, με τους κ. Μπριάκο και Καλύβα να εύχονται στους παρευρισκόμενους καλές γιορτές και να αναφέρουν ότι τα τρία DVD, αποσπάσματα των οποίων αναλύθηκαν στην ημερίδα, θα αποτελέσουν το εκπαιδευτικό υλικό των διαιτητών για το πρώτο εξάμηνο του 2014 και θα διανεμηθούν στους διαιτητές κατά τη διάρκεια των τεστ του Ιανουαρίου.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης και συγκεκριμένα στις τρεις το μεσημέρι προηγήθηκαν γραπτές εξετάσεις δεκαεννιά νέων διαιτητών της ΕΠΣ Έβρου και συγκεκριμένα των: Βακαλίδου Μαριάννας, Κορδαλή Γεωργίου, Κωνσταντάκη Σωτηρίου, Βλαχόπουλου Αντωνίου, Βουδούρκη Σωτηρίου, Γιαννόπουλου Νικολάου, Καπνά Χρήστου, Κεσίδη Νικολάου, Κιαμούρη Αθανασίου, Κυριακίδη Βασιλείου, Πανταζόπουλου Θεόδωρου, Τρύπη Γεώργιου, Τιαμαρου Γεώργιου, Ρίνη Βησσαρίωνα, Παπαδόπουλου Ευάγγελου, Χρηστίδου Στυλιανής, Ευαγγελόπουλου Αθανασίου, Ουζουνίδη Στυλιανού και Μαργαριτίδη Μαργαρίτη.

Το ThrakiSportS παρακολούθησε την εκδήλωση και τις επόμενες ώρες θα παρουσιάσει πλούσιο φωτορεπορτάζ…