Ανακοίνωσε Αγγελόπουλο ο Εθνικός! Σφοδρές αντιδράσεις και άγριο ξεκατίνιασμα στο ίντερνετ!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής
–  Το ΤΑΑ Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίκου Αγγελόπουλου ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στην ομάδα στο ντέρμπι της Παρασκευής με τον Ολυμπιακό.
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η ανακοίνωση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έγινε γνωστή μέσα από το site της Volley League και όχι από αυτό του ίδιου του Εθνικού. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Τ.Α.Α. Βόλλεϋ) ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Νίκο Αγγελόπουλο. Ο αθλητής υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο συνεργασίας για δυο χρόνια. Η διοίκηση καλωσορίζει τον παίκτη στην οικογένεια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο πασαδορος Νίκος Αγγελοπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 06/11/1988. Ξεκίνησε το βόλεϊ στις ακαδημίες της ΕΑ Πατρών το 2001 και έπειτα το 2005 πήγε στην ομάδα της Παναχαϊκής με την οποία κέρδισε την άνοδο από την Γ΄ στην Β΄ Εθνική. Στη συνεχεία έπαιξε στον Ολυμπιακό και την Κηφισιά. Από το 2010 αγωνίζεται με την Παναχαϊκή στην Α2 εθνική. Το 2012 μετεγγράφηκε στον Παναθηναϊκό για να επιστρέψει στην Παναχαϊκή την επόμενη περίοδο και να κατάκτηση μαζί της το πρωτάθλημα της Α2. Είναι 55 φορές διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες και 15 φορές με την εθνική ανδρών.

Γεγονός είναι ότι η έλευση του Νίκου Αγγελόπουλου ενισχύει σημαντικά την ομάδα του Εθνικού. Γεγονός ωστόσο είναι επίσης ότι υπάρχουν και άτομα που δεν είδαν με καλό μάτι αυτήν την κίνηση, καθώς διαταράσσεται μεταξύ άλλων και η μοναδικότητα που είχε η ομάδα να διαθέτει δέκα Εβρίτες αθλητές σε κάθε σύνθεση, πέρα από τους δύο ξένους. Μάλιστα, στο forum του volleynews, που αποκάλυψε πρώτο την μεταγραφή του Αγγελόπουλου στον Εθνικό την Κυριακή, ξεκίνησε ένας “πόλεμος” δηλώσεων ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν την μεταγραφή και εκείνους που αντιτίθενται στην κίνηση αυτή.

“Καλο θα ηταν τις ανασες για τον Σιδηροπουλο να τις εδινε ο νεαρος Κασαμπαλης. Στρατηγικα λαθος κινηση και βραχυπροθεσμα,κααι κυριως μακροπροθεσμα”, έγραψε ένας Διαμαντής.

“Όχι και λάθος κίνηση.Δεν είναι έτοιμος ο Κασαμπαλής για να παίξει στα ντέρμπι με ολυμπιακό και σύρο και στα play-off!!”, απάντησε ένας άλλος με το ψευδώνυμο Εβρίτης. Για να υπερθεματίσει κάποιος με το ψευδώνυμο Εθνικάρα: “Ένα πράγμα θα πω… Απουσιάζει ο Άκης για οποιοδήποτε λόγο… παίζει ο 18χρονος Κασαμπαλης βασικος. Αναπληρωματικός πιιος;;;;; Ο Παντιρης απ τους παίδες; Όπως με την ΑΕΚ; Ελεος…  Ο Εθνικός παίζε σε 4 διοργανώσεις και οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές… Άρα νομίζω ότι αν ο Εθνικός θέλει να πάει καλά και να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο, η κίνηση απότησης του Αγγελόπουλου είναι σωστότατη!!”.

Ο Διαμαντής επανέρχεται και γράφει, λίγο μετά: “Καλύτερα να προσγειωθούμε όλοι φίλοι μου. Από την μια στιγμή στην άλλη δεν γιναμε Ολυμπιακος , τόσο αγωνιστικά , αλλα κυρίως ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Ας εχουμε τα πόδια στη γη λοιπόν , και ας καμαρώνουμε την ομάδα μας και κυρίως τους ΔΙΚΟΥΣ μας παίχτες”. Και ένας άλλος με το ψευδώνυμο ss προσθέτει: “Έχεις δίκιο. Ούτε βραχυπρόθεσμα, ούτε μακροπρόθεσμα θα αποφέρει κάτι ιδιαίτερο. Μπορεί όμως να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη μεσοπρόθεσμα (για 1 έως 2 χρόνια), καθώς Κασαμπαλής και Παντίρης είναι ταλέντα, αλλά 18 και 17 χρονών δεν είναι φρόνιμο να πάρουν όλες τις ευθύνες στις πλάτες τους”.

Στον διάλογο παρεμβαίνει ένας με το ψευδώνυμο ethnic και τονίζει: “Παιδιά ανησυχώ με αυτά τα μεγαλοπιάσματα…Η ομάδα δεν ξέρει που χρωστάει κι εμείς παίρνουμε τον Αγγελόπουλο ενώ έχουμε τον Κασαμπαλή που παίζει στην εθνική εφήβων? Ανησυχώ επίσης για τα παιδικοεφηβικά που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε …προπονητής!!! Του βγάζω το καπέλο του Μουστακίδη αλλά βρε Σάκη 8 χρόνια στα παιδικοεφηβικά ήσουνα,δεν έπρεπε να βγάλεις ένα πασαδόρο??????????”.

Ο Εβρίτης λίγο μετά επανέρχεται και τονίζει: “Μην το παρακάνεις!!Δεν χρωστάμε και πολλά.Για το επίπεδο που έφτασε η ομάδα και για τους στόχους που έχει πλέον δεν φτάνει ο Κασαμπαλής!!Και σιγά έναν πασαδόρο πήραμε που δεν νομίζω να πάρει πάνω από 7.000 ευρώ!!Για ένα μικροποσό θα χρεωκοπήσει η ομάδα?”.

Η επόμενη παρέμβαση είναι από κάποιον που υπογράφει ως ΜΓΣ Εθνικός (και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εκφράζει την διοίκηση, απλά επέλεξε αυτό το όνομα για να υπογράψει). Λέει λοιπόν αυτός: “Συγγνώμη πλάκα κάνετε? Ποιες ανησυχίες? Η ομάδα πάει τρένο και αν θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι (και φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια) είναι αναγκαίες και υποχρεωτικές κάποιες αλλαγές! Καλύτερη κίνηση δε θα μπορούσε να γίνει! Ο πασαδόρος είναι το α και το ω σε μια ομάδα! Μεγάλο ταλέντο εννοείται και με λαμπρό μέλλον πιστεύω ο Κασαμπαλής αλλά θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να σταθεί σαν βασικός πασαδόρος.Και αντί να δώσουμε ένα κάρο λεφτά σε κάποιο ξένο, τι καλυτερο απο ένα νέο παιδί με ήδη κάποια εμπειρία και με πολύ χαρακτηριστικά σε μπλοκ και σέρβις! Και τι συζητάμε ακριβώς. Μιλάμε για το Μουστακίδη: καλύτερο κριτής δεν υπάρχει. Και είναι από τα άτομα που πραγματικά σκίζεται για τον Εθνικό τόσα χρόνια σε όλα τα επίπεδα!”.

Στην συζήτηση παρεμβαίνει αμέσως μετά κάποιος που δηλώνει Παλιό μέλος του Εθνικού και τονίζει: “Ο Κασαμπαλης ειναι ντοπιος αθλητης, με ορεξη και ενθουσιασμο για το βολλευ, εχει κερδισει με τοπικες ομαδες πολλες διακρισεις, ειναι αναγνωρισμενος πασαδορος πανελληνια, παιζει στην εθνικη εφηβων, ηταν καταπληκτικος με την ΑΕΚ, ακουγετε oti πολλες ομαδες της Α1 τον θελουν. Για αναρωτηθειτε τι μηνυμα στελνει ο Εθνικος στο νεαρο παικτη του και σε αλλα νεα ντοπια παιδια με ταλεντο. Ευχομαι να βρεθουν ομαδες της Α1 που δημοσια θα κανουν προταση στον Κασαμπαλη. Ο Εθνικος (πιστευει οτι) τον εχει δεμενο με το συμβολαιο, και ισως να ονειρευονται στα γραφεια του παραδες μεταγραφης. Ευχομαι το παλικαρι να το βοηθησει καποια ομαδα της Α1 να σηκωθει να φυγει απο τον Εθνικο και να φτιαξει την σταδιοδρομια του καπου αλλου οπου ξερουν να τιμουν το καλο και φιλοτιμο παικτη. Και ευχομαι νεοι παικτες να μαθουν απο τον τροπο μεταχειρησης του Κασαμπαλη τι σημαινει Εθνικος και να μην πεσουν στη παγιδα να υπογραψουν συμβολαιο με τον Εθνικο”.

Ο Εβρίτης επιστρέφει αμέσως μετά και λέει: “Ας νικήσει η ομάδα το Σάββατο και ρωτήστε τον ίδιο τον Κασαμπαλή αν θέλει να φύγει από την ομάδα!!Εμείς πειράματα με έναν πασαδόρο που δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ σε μεγάλη κατηγορία δεν θα κάνουμε.Για πρώτη φορά στην ιστορία μας έχουμε μια μικρή πιθανότητα να πάρουμε το πρωτάθλημα και θα το παίζουμε κορώνα γράμματα δίνοντας ένα τεράστιο φορτίο σε ένα νεαρό παιδί και αν δεν ανταπεξέλθει να γνωρίσει την κατακραυγή??Γιατί αν δεν παίξει καλά πολλοί είναι αυτοί που θα αρχίσουν να λένε τα δικά τους!Άρα παίρνουμε τον Αγγελόπουλο γιατί ο Κασαμπαλής δεν είναι έτοιμος.Ένα ματς έπαιξε δεν έπαιξε και ολόκληρο πρωτάθλημα για να είναι έτοιμος”.

Και ένας Fatos Nano, απαντώντας στον ΜΓΣ Εθνικός λέει, περνώντας την κουβέντα σε… άλλο επίπεδο: “Ρε φίλε 22:28 ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ εγώ ξέρω ότι αν η ομάδα πάει τρένο δεν φέρνεις τον πρώτο τυχόντα που τον έδιωξαν από την Πάτρα (και πάνε και καλύτερα με τον άλλο), αλλά βάζεις το χέρι βαθιά στην τσέπη και φέρνεις μια φίρμα. Αν δεν μπορείς κάθεσαι στ’ αυγά σου. Ο Εθνικός είναι επαρχιακή ομάδα και θέλει άλλη διαχείριση. Δεν γίναμε ξαφνικά Ολυμπιακός να αντέχουμε 12 μισθοφόρους. Δες που κατάντησαν από χρέη Ηρακλής, Παναθηναϊκός, δες τον Παμβοχαϊκό και πιο παλιά το Ρέθυμνο που δεν είχαν δικό τους κορμό. Αν δε βασίζεσαι σε δικά σου παιδιά χαιρέτα μας τον πλάτανο. Όσο για το πόσο σκίζεται ο Μουστακίδης για τον Εθνικό θα σου εξηγήσω σε άλλη ευκαιρία. Μόνο σου θυμίζω ότι πριν δυο χρόνια που δεν τον προσλάβανε στη μεγάλη ομάδα σαν προπονητή όπως ήθελε και ο παππούς, διέδιδε δεξιά και αριστερά ότι βγάζει τα πιο εύκολα 8 χιλιάρικα σαν τεχνικός διευθυντής, θέση μαϊμού όπως αποδείχτηκε αφού δεν υφίσταται φέτος αλλά ούτε πέρσι. Τόση αγάπη για τον Εθνικό που τον χρέωσε με 8 χαβαλέ χιλιαρικάκια!!! Μη υποτιμάς τις καταβολές του, από το Σουφλί είναι ο άνθρωπος”.

Αμέσως σχεδόν ο ΜΓΣ Εθνικός απαντά: “χαχαχα πλάκα έχεις! Λοιπόν επειδή δε θέλω να αναλωθώ σε τέτοιου είδους σχόλια θα γράψω για τελευταία φορά. 1ον το Μουστακίδη τον ξέρει όχι μόνο όλη η Αλεξανδρούπολη, αλλά και όλη η Ελλάδα. Το πρώτο πράγμα που εκτιμούν και θαυμάζουν όλοι είναι το ΗΘΟΣ του όλα αυτά τα χρόνια. Και μόνο που προσπαθείς να σπιλώσεις ένα όνομα αβάσιμα σε ένα δημόσιο φόρουμ δείχνει απλά μικροπρέπεια (και ζήλεια?) 2ον ο Εθνικός πάντα αγαπάει τιμάει και στηρίζει τα δικά του τα παιδιά και δεν κρατάει κανέναν με συμβόλαια. Απόδειξη ο Κουμεντάκης που διαπρέπει στη Ραβένα αυτή τη στιγμη και ο οποίος αν θυμάμαι καλά δεν έπαιζε βασικός τον πρώτο καιρό που πήγε στην αντρική ομάδα.και ποιος τον στήριξε και τον εμπιστεύτηκε και αυτόν και το Δαλακούρα? Α, ο Μουστακίδης.Και αν νομίζεις οτί πολλοί προπονητές ομάδων τετράδας θα ρίσκαραν και θα έπαιρναν σα δεύτερο πασαδόρο ένα τέτοιο άπειρο παιδί ειδικά όταν ο πρώτος έχει πατήσει τα 40, είσαι γελασμένος.3ον τι ξανοίγματα?δεν πήραμε τον Lloy Ball. Χαλαρώστε λίγο. 4ον θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Εβρίτη. Και με την ΑΕΚ το ένα σετ το χάσαμε εξαιτίας της απειρίας του παιδιου (για να μη παρεξηγηθώ, δε λέω ότι δεν έπαιξε απίστευτα, γιατί έπαιξε). Και κοντέψαμε να χάσουμε και 2ο με τη λάθος από θέμα τακτικής πάσα στον Ανδρεάδη στο 24-23 (αν θυμάμαι σωστά το σκοπ) και 5ον και σημαντικότερο. Όλη η Ελλάδα έχει να λέει για την πόλη μας και για την ομάδα του Μουστακίδη. Μόνο εδώ στην Αλεξανδρούπολη βγαίνει τέτοια χολή ειδικά από “παλιά μέλη του εθνικού” που αντί να χαίρονται περιμένουν με αγωνία τη σταβή. Χωριό είμαστε, χωριό θα μείνουμε.  Από εμάς τους υπόλοιπους φιλάθλους πάντως: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους πάικτες. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον προπονητή. ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!!”.

Ο διάλογος ξεκίνησε Κυριακή, φτάσαμε Παρασκευή και όλο αυτό το ξεκατίνιασμα, γιατί περί τούτου πρόκειται, με αφορμή την μεταγραφή του Νίκου Αγγελόπουλου στον Εθνικό που μόλις ανακοινώθηκε, δεν λέει να σταματήσει…