Στο Βέλγιο το επόμενο ταξίδι του Εθνικού, αλλά τα… χρειάστηκε η αντίπαλός του

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Τα χρειάστηκε για τα καλά η βελγική Άσε Λένικ, επόμενη αντίπαλος του Εθνικού στην φάση των 16 του Challenge Cup, αλλά κατάφερε τελικά να προκριθεί στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει τον σύλλογο της Αλεξανδρούπολης, έστω και αν χρειάστηκε να παίξει πέντε σετ.

 

Η Λένικ είχε κερδίσει μέσα στην Τσεχία με 3-2 σετ την Μπρνο και κατά συνέπεια θεωρούνταν απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Αυτή πράγματι ήρθε με δυο νίκες, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, κόπηκε η χολή των Βέλγων που έχασαν τα πρώτα δύο σετ μπροστά στο κοινό τους!

Η τσέχικη ομάδα κατέκτησε το πρώτο με 25-27 σε 32 λεπτά. Ακόμα πιο δραματικό ήταν το δεύτερο σετ, που επίσης κατέληξε σε τσέχικα χέρια με 30-32 σε 37 λεπτά. Η Μπρνο βρισκόταν κοντά σε μια επική ανατροπή. Προηγούνταν με 2-0 σετ και ήθελε ένα ακόμα για να πετάξει έξω τους Βέλγους.

Κάπου εκεί η Λένικ ξύπνησε. Κατέκτησε εύκολα το τρίτο σετ με 25-17 σε 24 λεπτά. Ωστόσο και πάλι, αν έχανε το τέταρτο, θα αποκλειόταν. Παρόλα αυτά, οι Βέλγοι μπήκαν ακόμα πιο δυνατοί σε αυτό και το κατέκτησαν με 25-11 σε 22 λεπτά. Το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Αν το κέρδιζαν και αυτό οι Βέλγοι θα προκρινόντουσαν, οι Τσέχοι όμως είχαν και αυτπί την ευκαιρία τους εφόσον το κέρδιζαν, καθώς θα οδηγούσαν το ματς σε χρυσό σετ.

Τελικά κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε. Το πέμπτο σετ πήγε στην βελγική ¨Ασε Λένικ με 15-9 σε 15 λεπτά. Η βελγική ομάδα, απόλυτο φαβορί πριν τον αγώνα, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά έδειξε χαρακτήρα και με περιπετειώδη τρόπο, αν και φαινομενικά εύκολα με δυο νίκες, πέρασε στους 16 του Challenge Cup. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας ξεκίνησε στις 9.30 ώρα Ελλάδος και ολοκληρώθηκε περίπου ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα!

Κατά συνέπεια, το επόμενο ευρωπαϊκό ταξίδι του Εθνικού οριστικά και αμετάκλητα, μετά την Πολωνία και την Λευκορωσία, είναι στο Βέλγιο. Κάπου μέσα στον Γενάρη…