Οι πρώτες δηλώσεις των πρωταγωνιστών του Εθνικού μετά την πρόκριση στη Λευκορωσία

Ο Εθνικός γνώρισε την πιο γλυκιά ήττα της ιστορίας του και δικαιούται σήμερα να πανηγυρίζει για την πρώτη πρόκριση που κερδίζει ποτέ στην ιστορία των συμμετοχών του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς μετά το 3-2 με την Γκρόντνο στην Λευκορωσία και σε συνδυασμό με τη νίκη του με 3-1 στην Αλεξανδρούπολη, περνά στους 16 της διοργάνωσης του Challenge Cup.

Ο αρχηγός της ομάδας Άκης Σιδηρόπουλος σχολίασε στο ThrakiSportS: “Είναι μια σπουδαία πρόκριση.Μεγάλη υπόθεση για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης να προχωράει στην Ευρώπη! Ξεκινήσαμε νωθρά, πήραν διαφορά στο πρώτο σετ, μπορέσαμε να την ανατρέχουμε, τους φτάσαμε, προηγηθήκαμε μάλιστα και είχαμε σετ μπολ, αλλά κάναμε εμείς τέσσερα λάθη και τους το χαρίσαμε. Το δεύτερο σετ ήταν ήταν πολύ εύκολο για την Γκρόντνο γιατί ήμασταν εμείς κακοί. Μετά όμως πήραμε μπρος και πήραμε την πρόκριση. Δεν περιγράφεται το πανηγύρι και η συγκίνηση όταν κατακτήσαμε το τέταρτο σετ και την πρόκριση. Τέλος καλό όλα καλά, γιατί ήταν ένα δύσκολο ταξίδι, από πλευράς συνθηκών. Αρκετά κουραστικό, στην άλλη άκρη της Ευρώπης. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια, και για εμένα είναι μια ξεχωριστή στιγμή αυτό που ζω φέτος με την ομάδα. Ελπίζω να πάμε καλά και το Σάββατο με τον Ολυμπιακό και να ολοκληρώσουμε το 2013, να πάρουμε ανάσες γιατί έρχεται τον ιανουάριο πολύ δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στόχος πλέον είναι να προχωρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο, τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα. Εχει ανέβει επίπεδο ο Εθνικός, ανεβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς, ελπίζω να καταφέρουμε και να συνεχίζουμε αυτήν την πορεία όσο πάει και όπου μας πάει…”.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπάζογλου σχολίασε: “Σίγουρα είναι μεγάλη πρόκριση, δεν είναι μικρό πράγμα αυτό που έχει καταφέρει ο Εθνικός. Δεν μπήκαμε καλά, κάναμε συνεχόμενα λάθη. Ειδικά το δεύτερο σετ ας το ξεχάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Εκείνη την στιγμή, να πω την αλήθεια, φοβήθηκα και εγώ και όλοι μας. Στο μυαλό άρχισε να στιφογυρίζει η ιδέα του χρυσού σετ, όπου τα πάντα θα κρινόντουσαν σε 15 πόντους. Αλλά το σημαντικό είναι ότι όλοι μαζί ως ομάδα δείξαμε τρομερά αντανακλαστικά, πιέσαμε κυρίως στο σερβίς, η αλήθεια είναι ότι ανεβήκαμε και στο μπλοκ και κάναμε αυτήν την ανατροπή παίρνοντας την σπουδαία πρόκριση”

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης έκανε δηλώσεις αμέσως μετά την λήξη του αγώνα στην επίσημη ιστοσελίδα της λίγκας και είπε: «Πήραμε την πρόκριση. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι με “καθαρό σκορ”, υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, όμως στο 3ο σετ που ήταν και κρίσιμο δείξαμε ανωτερότητα και ήμασταν καλύτεροι. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο με τον Ολυμπιακό και περιμένουμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο, γιατί ευελπιστούμε στο θετικό αποτέλεσμα που θα μας εξασφαλίσει τον άτυπο τίτλο του “Πρωταθλητή Χειμώνα».

Ενθουσιασμένος δήλωσε στο ThrakiSportS ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Γιάννης Τζίμας, που ανέλαβε να κάνει και  τον ρόλο του δημοσιογράφου και να μας ενημερώνει για όσα συνέβαιναν στο παιχνίδι κατά την διάρκειά του και όλες αυτές τις ημέρες. “Είμαι ενθουσιασμένος, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Απέδειξαν ότι τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στο γήπεδο. Ήταν μια γλυκιά ήττα. Η αλήθεια είναι ότι μετά το 2-0 φοβήθηκα, όπως και όλοι μας φοβηθήκαμε. Καθόμουν μαζί με τον Βαγγέλη τον Διαμαντίδη, τον γιατρό της ομάδας, κοιταζόμασταν στα μάτια με απορία και λέγαμε, τι θα κάνουμε τώρα. Ευτυχώς όμως αμέσως μετά η μηχανή πήρε μπρος και πάγωσε τους φίλους της Γκρόντο, που δεν γέμισαν το γήπεδο της ομάδας εδώ στην πόλη λίντα. Ήταν μεν εκδηλωτικοί αλλά με τον ψυχρό τρόπο που σε αντιμετωπίζουν οι βορειοευρωπαίοι, δεν μας χειροκρότησαν αλλά οφείλω να τονίσω ότι ήταν κόσμιοι ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία τους αποχώρησε στο τάι μπρέικ, όταν πια ο Εθνικός είχε προκριθεί. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, είμαι πραγματικά υπερήφανος και πολύ συγκινημένος”.

Η ομάδα του Εθνικού αμλέσως μετά το τέλος του ματς, λίγο μετά τις επτά το βράδυ ώρα Ελλάδος, αποχώρησε για το ξενοδοχείο (απέχει πέντε λεπτά με τα πόδια) ώστε εκεί να κάνουν μπάνιο οι παίκτες και να κατέβουν για φαγητό. Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει άγρια χαράματα από αυτό (σχεδόν στις πέντε το πρωί) και αναμένεται να βρίσκεται πίσω στην Ελλάδα γύρω στις δέκα το πρωί και στην Αλεξανδρούπολη λίγο μετά το μεσημέρι.

Η ανάρτηση αυτή θα ανανεώνεται διαρκώς και με νέες δηλώσεις όλων των πρωταγωνιστών…