Κατατέθηκε ο φάκελος για τη φιλοξενία του τελικού Κυπέλλου Ανδρών στην Αλεξανδρούπολη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Κατατέθηκε στην Ο.Χ.Ε. ο φάκελος των Κυκλώπων με τα δικαιολογητικά και την πρόταση για την φιλοξενία του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας χάντμπολ Ανδρών και εντός των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναμένονται εξελίξεις στο θέμα.

Προς το παρόν οι Κύκλωπες είναι η μοναδική ομάδα που έχει εκδηλώσει επίσημα ενδιαφέρον για τη φιλοξενία του τελικού της διοργάνωσης.

Μοναδικό “αγκάθι” μέχρι τώρα αποτελεί το γεγονός ότι η Ομοσπονδία ζητά τη φιλοξενία των αποστολών των δύο ομάδων και των διαιτητών σε διαφορετικά ξενοδοχεία και μάλιστα 5 αστέρων, κάτι το οποίο θεωρείται υπερβολικό από την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, δεδομένης της οικονομικής κρίσης και ότι πρόκειται για φιλοξενία συνολικά 66 ατόμων.

Από την πλευρά τους οι Κύκλωπες αντιπροτείνουν τη φιλοξενία όλων των προσώπων στο ξενοδοχείο στα Ιαματικά, το οποίο πρόκειται να τους παραχωρήσει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, που είναι όμως τριών αστέρων. Για τις μετακινήσεις των φιναλίστ έχει εξασφαλιστεί ήδη ένα λεωφορείο, ενώ αναμένεται να παραχωρηθεί και δεύτερο από τα ΚΤΕΛ Έβρου.

Ως προς τη διατροφή των εξήντα έξι ατόμων έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τοπικά καταστήματα και ξενοδοχεία της πόλης. Επίσης, ο σύλλογος της Αλεξανδρούπολης στην πρότασή του συγκαταλέγει και τη ξενάγηση των αποστολών των δύο ομάδων στο Δέλτα του Έβρου και σε άλλα αξιοθέατα του νομού.

Να θυμίσουμε ότι στα προημιτελικά της διοργάνωσης, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, θα διασταυρωθούν η ΧΑΝΘ με την ΑΕΚ, ο Φίλιππος Βέροιας με τον Διομήδη Άργους, ο ΓΑΣ Κιλκίς με τον Αρχέλαο Κατερίνης και ο Δούκας με την Αναγέννηση Βύρωνα. Στην ημιτελική φάση, που θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, θα κοντραριστούν οι νικητές του δεύτερου και του τρίτου ζευγαριού (δηλαδή ο Φίλιππος Βέροιας ή ο Διομήδης Άργους με τον ΓΑΣ Κιλκίς ή τον Αρχέλαο Κατερίνης) και του τέταρτου με του πρώτου (δηλαδή ο Δούκας ή η Αναγέννηση Βύρωνα με τη ΧΑΝΘ ή την ΑΕΚ).

Αίσθηση προκάλεσε ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την Αναγέννηση Βύρωνα, ενώ σε περίπτωση φιλοξενίας του τελικού στην Αλεξανδρούπολη η παρουσία του ΠΑΟΚ θα αποτελούσε σίγουρα πόλο έλξης για τους πολλούς οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Ελλάδα.