ΕΠΣ Ξάνθης: Όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι κορυφής Θαλασσιά – Άβατο

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ντέρμπι με τα όλα αποδείχτηκε όπως αναμενόταν το ντέρμπι κορυφής της ΕΠΣ Ξάνθης ανάμεσα στην Αναγέννηση Θαλασσιάς και τον Άρη Αβατου που διεξήχθη στο κατάμεστο από αρκετό κόσμο γήπεδο της Θαλασσιάς. Σε μια αναμέτρηση που πέρα από τα τέσσερα τέρματα και την φοβερή τροπή που πήρε κράτησε τον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο σε αγωνία μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 2-2.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Αβάτου που μόλις στο 10’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον πρώτο της σκόρερ Γκιοκάν Παλαντίν να εκμεταλλεύεται αδράνεια της άμυνας της Αναγέννησης και από κοντά να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους οι παίκτες του Τριαντάφυλλου Κουρτίδη όχι μόνο κράταγαν με άνεση το 0-1 αλλά θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ αν ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα των φάσεων.

Στην επανάληψη οι παίκτες της Αναγέννησης μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν στο πρώτο εικοσάλεπτο να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν το προβάδισμα. Αρχικά οι παίκτες του Αντώνη Μπαμπαλή ισοφάρισαν με τον Γιάννη Καζάκη στο 47’, για να έρθει στο 66’ ο Στέλιος Τουργαίδης με σουτ μέσα από την περιοχή να κάνει το 2-1 και να δώσει το έναυσμα για τα πανηγύρια των φίλων των γηπεδούχων. 

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι έψαχναν με κάθε τρόπο την ισοφάριση χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Περπερή, ενώ και οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με κόντρα επιθέσεις να καθαρίσουν το παιχνίδι. Για να φτάσουμε στο 86’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαραντά ο Πάρης Κοτόπουλος πήδηξε πιο ψηλά από όλους πήρε την κεφαλιά και από κοντά και προ κενής εστίας ο Λεωνίδας Μαλαδένης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα πραγματοποιώντας το 2-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Πολύ καλή η διαιτησία του Χρήστου Γκράνα, ενώ δεν είχαν προβλήματα οι βοηθοί Χασάν Κουλά και Ιλιάς Εμπλιούκ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Αντώνης Μπαμπαλής): Περπερής, Πεντεζίδης (85’ Χατζημωυσιάδης), Κοτζάκελης, Κοτζακελίνης, Σαρηγιαννίδης, Μουχτάρης, Παρσαντανιάν, Τουργαίδης, Καζάκης, Παπαδημητρίου, Χριστοφορίδης

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Τριαντάφυλλος Κουρτίδης): Παγωνίδης, Χιώτης, Μαλαδένης, Κομεσίδης, Βασιλειάδης Γ. , Καρασερίδης(63’ Μαραντάς), Ντανατσίδης, Βασιλειάδης Τζ.(70’ Κοτόπουλος) , Χιονίδης, Ερντεμίρ, Παλαντίν