Έφτασε στην χιονισμένη και παγωμένη Λευκορωσία ο Εθνικός! Όλο το παρασκήνιο του ταξιδιού…

Στην κάτασπρη από το χιόνι και παγωμένη πόλη Λίντα της Λευκορωσίας έφτασε αργά το απόγευμα η ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ενόψει του αγώνα ρεβάνς με την Κομουνάλνικ Γκρόντνο το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης (17/12, 19:00, ζωντανή μετάδοση από το ThrakiSportS).

Η αποστολή του Εθνικού ταξίδεψε στην Λευκορωσία έχοντας στις αποσκευές της το ηθικό στα ύψη μετά την καθαρή νίκη επί της Κηφισιάς στο ντέρμπι, που διατήρησε την ομάδα της Αλεξανδρούπολης στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Volley League. Ωστόσο γνώρισε μεγάλη ταλαιπωρία για να φτάσει στον προορισμό της.

Η πόλη Λίντα απείχε μόλις δυόμισι ώρες από την πρωτεύουσα Μινσκ. Ωστόσο η αποστολή του Εθνικού χρειάστηκε να περάσει άλλες δυο ώρες στο αεροδρόμιο της λευκορωσικής πρωτεύουσας προκειμένου να βγάλει βίζα. Και να φανταστεί κανείς ότι η βίζα αυτή είναι διάρκειας 72 ωρών και χαρακτηρίζεται ως διαδικασία εξπρές, ενώ για να μην υπάρξουν χρονοτριβές, είχε σταλεί από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στις λευκορωσικές αρχές η λίστα με τα 16 ονόματα που μετέχουν στην αποστολή.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτές οι πέντε ώρες. Προσθέστε άλλες δυόμισι που είχε διάρκεια η πτήση από την Θεσσαλονίκη στο Μινσκ. Πιο πριν, άλλη μία από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη. Βάλτε και τις αναμονές, από μία ώρα, σε “Ελευθέριος Βενιζέλος” και “Μακεδονία”. Για να μην τα πολυλογούμε, ο Εθνικός έφυγε από το ξενοδοχείο Alexander, στο οποίο είχε καταλύσει στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις εξίμισι το πρωί. Και έφτασε στον προορισμό του λίγο μετά τις έξι το απόγευμα.

Μοιραία, μετά από τέτοια ταλαιπωρία, δεν προβλέπεται προπόνηση για το απόγευμα της Κυριακής. Όπως ενημέρωσε ο Σάκης Μουστακίδης τους παίκτες του, θα κάνουν προπόνηση στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το παιχνίδι το απόγευμα της Δευτέρας, παραμονή του αγώνα, καθώς και ένα μικρό ξεμούδιασμα το πρωί της Τρίτης.