Ο Μάουρερ ανέλαβε την ευθύνη για την «καταστροφική» ήττα στα Χανιά! Το γ’ ημίχρονο της τριάρας

Ανταπόκριση από την Κρήτη: Λάζαρος Φιλιππίδης

–  “Καταστροφή” χαρακτήρισε την ήττα της ομάδας του από τον Πλατανιά, στο γήπεδο των Περιβολίων ο Ράινερ Μάουρερ, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε τον αγώνα της Κρήτης. Αυτή ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε.

Ο Γερμανός τεχνικός των Θρακιωτών χαρακτήρισε το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ως το χειρότερο για την ομάδα του στο πρωτάθλημα. “Αυτή η ήττα με 3-0 είναι καταστροφή για εμάς. Υπεύθυνος γι’ αυτή την ήττα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο προπονητής. Ήταν άσχημη ημέρα για όλους μας και για την ομάδα”.

Στη συνέχεια ο κ. Μάουρερ τόνισε: “Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί και καλύτεροι από τον Πλατανιά. Είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Σολάρι, η οποία δεν μετουσιώθηκε σε γκολ, ενώ χάσαμε και κάποιες εύκολες πάσες πριν φτάσουμε στην τελική προσπάθεια. Μετά το πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πολλά νεύρα και χάσαμε τον έλεγχο. Ήταν το χειρότερο ημίχρονο της σεζόν”.

Στο τέλος των δηλώσεών του, ο κ. Μάουρερ σημείωσε: “Κοιτάμε μπροστά ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στα επόμενα δύο παιχνίδια που ακολουθούν μέσα σε λίγες ημέρες” ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Ξάνθης”.

Στο γρήγορο γκολ του Πλατανιά στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε στις δηλώσεις ο Δήμος Μπαξεβανίδης. “Στο πρώτο ημίχρονο ισορροπήσαμε και ίσως αν ήμασταν πιο προσεκτικοί να μπορούσαμε να πετύχουμε ένα τέρμα. Στο δεύτερο ο Πλατανιάς κέρδισε ένα πέναλτι με το ξεκίνημα και είναι γεγονός πως όταν ξεκινάς με γκολ παίρνεις άλλη ψυχολογία. Και το δεύτερο γκολ ήρθε κοντά χρονικά και μείναμε πίσω τρία γκολ. Προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση αλλά δεν μας βγήκε το παιχνίδι. Ο αντίπαλος με δύο ευκαιρίες πέτυχε δύο τέρματα και έγινε το 3-0″.

Από την πλευρά, ο Θοδωρής Βασιλακάκης σχολίασε: “Κάναμε έγκλημα που δεν τελειώσαμε το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν καλοί και ελέγχαμε το παιχνίδι και έπρεπε να σκοράρουμε. Ήμασταν πολύ ανούσιοι στην τελική πάσα. Ξεκινήσαμε με ένα ανόητο πέναλτι που έκανα εγώ πολύ νωρίς και δεν συνήλθαμε ποτέ. Το ένα λάθος έφερε το άλλο. Δυστυχώς όλες οι φάσεις κατέληξαν γκολ, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το σκορ είναι ιδιαίτερα άδικο γιατί ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο.Είχαμε δύο ευκαιρίες με τον Μάνταλο και τον Βάλλα αλλά δεν μας έκατσε η φάση. Δεχθήκαμε ένα γκολ από στημένο μετά, δυστυχώς ήμασταν πολύ καλοί αλλά χάσαμε και εκτεθήκαμε κιόλας.